Tänään treenattiin (osan) SM-kisoihin menevän porukan kesken. Mulla oli mukana sekä Yarra, että Trulli, koska näyttää siltä, että myös Trulli on mukana Ylökk:n maxijoukkueessa (SM-nolliahan sillä on vain 4, joten yksilökisaan osallistumista ei tarvitse edes harkita:).

Treenikuvioina 2 lyhyehköä rataa (10 estettä) ja 1 täyspitkä (Katriina Virkkalan) 20-esteen kisarata. Kylläpä niissä oli vääntämistä ja vieläpä 2:lla koiralla peräkkäin, kun muut osallistujat olivat medi-koirakoita!

Ensin tehtiin samantyyppinen lähestyminen puomille, kun oli Tamskin iltakisoissa. Edeltävät esteet olivat eri, mutta puomin alla oli putki.... Tänään ei ongelmia, tosin Yarrakin teki ensin pelkän hyppy -> puomin (ylösmenossa vieläpä nami). Mutta yllätys, yllätys, ei ongelmia myöskään Trullin kanssa. Siitä (putkihullusta) olin ihan varma, että putkeen menee, mutta eipäs se edes aikonut moista! Tultiin hyppyjen (2), keinun ja 1;n hypyn kautta sinne puomille. Puomin jälkeen käytiin kääntymässä muurilla ja takaisin puomille. Puomilta vielä avokulmaan kepeille. Kulma ei ollut vaikea, mutta sisäänsyötön vieressä oli aika lähellä hyppy. Kummallakaan (mun) koiralla ei tässä vaikeuksia. Pujottelusta vielä jyrkkä kääntö hypylle + päätös putkeen.

Tokan pätkän aloitus oli aika vaativa. Eka hyppy suoraan, toka takaakiertona ja seuraava jyrkästi ja aika kauas sivuun kohti radan reunaa. Siitä taas vaativa kääntö (valssilla) putkeen ohi tyrsyllään olevan tärppipään. Siitä pitkä vienti osittaiseen takaakiertoon ja taas pitkä vienti pujotteluun. Siitä hypyn kautta käännyttiin A-esteelle ja loppusuora (vino linja) oli 2 hyppyä. Tämä rata meni Yarralla paremmin, tässä oli just niitä kohtia, jotka on vaikeita Trullille. Muutenhan Trullin treenit meni tosi hienosti. Eli se alku otettiin (kaikki kokeilimme, ja vain Trulli epäonnistui...) siten, että vastaanotettiin se eka ja peruutettiin tokahypyn ja vieressä olevan toisen hypyn välistä ja vedettiin koira siitä mukaan ja tuupattiin siihen hypylle. Jatko valssaushypylle: tässä keskityin ajoittamaan kääntymiseni niin, että koira tekisi mahdollisimman lyhyen kaaren. Siitä syöttö putkeen, jossa ei kummallakaan vaikeuksia. Yarran kanssa otin sen seuraavan hypyn ekaksi siten, että jäin koiran oikealle puolelle (eli koira oli mun vasemmalla puolella) ja lähetin pujotteluun + leikkaus. Tässä ohjaustyylissä Yarra teki aikamoisen kaaren kohden vapaana edessä olevaa A-estettä (ei mitenkään ylivaikean lähellä). Pujottelussa testasin etäisyyttä sivusuunnassa, että ehdin valssata hypylle ja sijoittua A-n toiselle puolelle, koska loppuhypyt viettivät hieman ulospäin radan keskeltä katsottuna. Eli Yarra teki muuten hyvin, vain tuo pujotteluunvienti vaihdettiin siten, että valssailin siihen ohjauspuolenvaihdon eikä se A enää vetänyt Yarraa puoleensa. Trullin kanssa oli sitten vaikeaa. Ei se ymmärtänyt tulla siitä tokahypyn ja vieressä olevan hypyn välistä. Se meni aina jommalle kummalle ja hyppäsi sen. Muutin ohjausta ja väänsin sen väkisin valssaamalla sieltä tokahypyn sivusta ja sain kuin sainkin työnnettyä oikeaan suuntaan. Toinen ongelma oli se osittainen takaakierto, Trulli oli unohtanut, että takaakin voi mennä... Se saatiin kuosiin ja sitten kangerteli keppiensyöttö. Unohdin, että Trulli ei oikein hyvin osaa yksin, sitä pitää kuljettaa lähemmäs. Kyllä se joitakin kulmia jo on hienostikin klaarannut, mutta nyt tunki koko ajan väärältä puolelta sisään, kunnes vein "nenästä". Loppupätkässä ei ongelmia, hypylle ennen A:ta tein tiukan persjätön. Lopuksi tehtiin puhdas rata siten, että muutin sen alun normaaliksi 2 hyppyä suoraan ja kääntö kolmannelle. Trulli meinasi vallan hämmentyä niistä takaakierroista ja pujottelun aloitusvirheistä. Mutta saatiin vauhtia ja virheetöntä, joten vikalle radalle päästiin sitten kivassa fiiliksessä.

Lopuksi tehtiin (huh) 20 esteen kisarata (Katrina Virkkalan rata, 3-lk). Eka kierros/yritys meni Yarralle hyl, Trullille 5. Tein molemmille radan suurinpiirtein kokonaisena n. 2krt ja ongelmakohtia erikseen. Alussa oli hyppyjä, joilla valssailtiin käännöksiä. Niistä jatkettiin A:lle, josta hypyn kautta putkeen (vääräkin pää oli vähän tyrkyllä), josta hypyn kautta pujotteluun. Sieltä koira siihen putkeen, mikä oli puomin alla. 2 hyppyä suht suoraan ja taas putkeen (ja se vääräkin pää vähän esillä). Jatko renkaan ja muurin kautta puomille, josta 2 hyppyä (sarjaeste) suoraan lyhyellä estevälillä. Niiden jälkeen jyrkkä kääntö putkeen aivan kuolleeseen kulmaan. Eli putki oli mutkalla ja mentiin ohi ekasta välistä ja vasta sitten putkeen sisään. Ja vielä  1 hyppy putken jälkeen. Yarra teki ihan hienon radan alun: kääntyi hyvin hypyillä ja haki hyvin putken oikean pään. Vielä onnistui hyppy ja pujottelu (ekalla yrityksellä jäin vähän odottelemaan koiraa putkesta ja leikkasin ohjauspuolen pujottelussa), mutta eipä sitten enää ohjaaja jaksanut ottaa viimeistä askelta ennen putkea ja sinne puomillehan se koira meni. Oltiinhan sinne menty alussa monta kertaa ja olihan se mun ohjaus vähän laiska siinä kohtaa. No, sitten otin vauhtia siitä edellisestä putkesta, mutta kun seuraavan hypyn rima tuli alas (kiukkuinen kädenheilautus veti koiran riman päältä alas liian aikaisin), keskeytin ja menin uudestaan alkuun. Nyt vaihdoin siihen ennen pujottelua olevaan putkeen lähetyksen ja juoksin vastaanottamaan hypylle, jolloin pujotteluun ei tarvinnut leikata eikä viisoa siinä riman päällä mitään käsiohjauksia. Nyt päästiin puhtaasti eteenpäin niin rimat kuin putkeensyötöt. Jatkui puhtaana aina sarjahypylle asti, siellä Yarra ei irronnut tarpeeksi eteen ja meni ohi jälkimmäisestä. Lähtö sarjalle oli siis puomin kontaktilta ja jäin liikaa jälkeen. Tai olisihan Yarra normaalisti irronnut, mutta taisin syytöntä koiraa rimapudotuksesta moittia ja koira oli normaalia enemmän "kuulolla". No, korjattiin se (ei tosin mennyt ihan vielä seuraavallakaan yrittämällä) ja lopun putken haussa ei mitään ongelmia.

Trullin eka kierros täyspitkällä radalla siis vitonen! Ja sekin siihen pujotteluunsyötössä, tunki väärin sisään, kun en peittänyt sille väärää reittiä (koira oli mun oikealla puolella). Muuten aika hienoa menoa, vau! Siinä ekassa putkeenviennissä mä ite vähän panikoin ja koira teki vähän aikaa siksakkia, kun ohjeet oli vähän epäselvät. Valsseja tai oikeastaan persjättöjä (en olis ehtinyt valssata) tein eli puolenvaihtoja tein enemmän kuin Yarran kanssa. Tokalla koko kierroksella tuli se pujottelua edeltänyt rima Trulliltakin alas, kun valssailin siinä edessä. Keskeytin siihen, enkä ottanut siitä heti loppuun suoraan, vaan se kohta uusiksi ja sitten vasta maaliin asti. Lopuksi jauhettiin hetken aikaa sitä pujotteluunmenoa, kunnes rupesi sujumaan. Yhdellä kerralla puomilla ylösmeno osui tosi huonosti ja sitäkin hiottiin vähän aikaa. Hyvin Trulli jaksoi pitkät treenit. Se olis tarmoa täynnä, kun joku vain veisi:).

 

Ennen treenejä myöa Yello pääsi pikaisesti kentälle. En tehnyt paljon, koska eilen tehtiin aika pitkästi. Ensin pujottelua samanlaisilla verkoilla varustettuna kuin eilenkin. Alun hosumisen jälkeen keskittyi pikkasen ja saatiin monta varmannäköistä suoritusta. Sitten otetiin vielä yksittäistoistoja renkaalle ja muurille. Molemmat maxina, muuri ilman irtopaloja. Ei ongelmia niissä.