Yarran treeni oli edellisen toisinto. Eli Yarran treeni tehtiin 2 parilla eli yhteensä 4 maalimiestä. Kustakin parista näyttäytyi ensin jälkimmäinen, sitten ensimmäinen ja lähetys. Löydön jälkeen lähetys sinne ensin näyttäytyneelle. Ensimmäisessä parissa tapahtui pieni virhe, kun en luottanut itseeni tai siis koiranlukutaitooni. Mielestäni koira ei ehtinyt bongata toisena näyttäytynyttä äijää, kun jo tuli lähetys. Koira lähti kyllä hyvin, mutta edettyään hetken suoraan, kaarsi aluetta eteenpäin. Kutsuin takaisin ja uusi näyttäytyminen, jonka jälkeen lähetys ja löytö sujuivat mainiosti. Sitten sinne ensiksi näyttäytyneen puolelle hieno pisto. Toinen parikko tehtiin vaikeampaan paikkaan kuin viimeksi (eikä nyt muutenkaan olisi ollut järkevää käyttää ihan samoja maastonkohtia). Oltiin siis Lohjan soramontun kupeessa ja löydetiin siitä montun kohdalta aukkokohta, josta näki 50 metriin, jos maalimies oli siellä vastarinteessä. Varmistettiin hyvin, että koira näki (näyttäytyi ekana) ja kääntö toiselle puolelle. Näyttö, lähetys ja ilmaisu, bueno. Sitten lähetys sinne monttupuolelle. Koira lähti hienosti, eteni monttuun, joutui hieman hakemaan pyörivässä tuulessa. Haki innokkaasti, kunnes sai viimein hajun. Upeaa työtä! Haukuissa ei tänään moittimista.

Morrikselle vasempaan etukulmaan eka äijä umpipiiloon. Lähti hieman "omaan suuntaansa", eikä sinne, minne näytettiin. Totteli kuitenkin vihellystäni ja korjasi itsensä takaisin etukulmaa kohden. Tai sitten sai hajun, en tiedä. Mutta eniveis löysi. Oikealle tyhjä, ok, alku hieman vajaa, mutta sitten korjasi itsensä takalinjalle. Tuli hyvin luo pyydettäessä. Myös vasemmalle tyhjä. Muuten ok, mutta valitettavasti näki oikealle puolelle lähtevän maalimiehen, eikä malttanut mennä takarajalle asti. En lähtenyt hiomaan sen kummemmin. Koira luo ja lähetys oikealle. Löytö, hyvät haukut. Sitten vielä viimeinen ukko vasuriin. Lähti hienosti "nenä auki" ja löysi suoraviivaisesti. Olikin se tuulenpuoli. Morris on tosi nopeasti omaksunut tämän eläketavan lähteä maalimiehiltä. Eli se tehdään nyt niin, että kun haukun jälkeen on namit syöty, saa itsenäisesti juosta keskilinjalle ohjaajan luo. Että on helppoa!

Pohdittiin Yarran jatkoa. En taida vielä(kään) uskaltaa ottaa niitä valmiita maalimiehiä. Yarra ei taida olla ihan valmis siihen. Mutta toisaalta treeneissä täytyisi olla vaihtelua, ei näitäkään viimeksi tehtyjä liiaksi saa toistaa. Vaihtoehtoja on esim. hajuhaut tai sellaiset siirtyvät maalimiehet, jotka siirtyvät koiran nähden. Eli menen hakemaan koiran esim ykkös-maalimieheltä siten, että mukaan tulee kakkos-maalimies. Maalimies siirtyy paikoilleen odottaessamme ykkösmaalimiehen piilolla koiran siis katsoessa. Kun kakkonen on piilossaan, siirrymme keskilinjalle, josta lähetys. Saimme myös varmasti aiheellisen huomautuksen siitä, että ryhmämme kaikkien jäsenten pitäisi piiloutua paremmin (pressuja yms käyttöön!). Ja siitä jatketaan eteenpäin.