Tokokurssia 4/5. Jatkoimme tokoilun merkeissä väsyneenä viikonlopun jäljiltä. Itse olen ollut aivan pyörryksissä ja koirakin taitaa olla tosi naatti esitettyään 3 päivää adhd-kohellusta hoitopaikassa. No, jotakin onnistuttiin näistäkin huolimatta tekemään.

Aloitimme luoksepäästävyydellä (alkaa vihdoin sujua, edes jotakin edistystä) ja paikallamakuulla. Yello pysyi hyvin maassa, vain sen pää oli taas koko ajan liikkeessä.... Jatkettiin kahdenlaisilla kontaktiharjoituksilla. Ensin koira istui perusasennossa vieressä ja palkattiin aina, kun se otti kontaktin. Sitten lähdettiin peruuttamaan (koira etupuolella) ja palkattiin aina kontaktinottamisesta. Kun kontakti oli hyvä, ohjaaja pyörähti siten, että koira sijoittui vasemmalle puolelle seuraamispaikkaan. Muutama askel seuraamista ja palkkaus. Sitten testattiin seuraamiseen liikkeellelähtöjä ilman imutusta. Joo, taisi yksi onnistua. Tähän väliin seisomista, ihan ei vielä liikkeestä seuraamista voi ottaa, kun pitäisi ensin oppia se seuraaminen:).

Jatkettiin seuruuttamalla koiria pientä kahdeksikkoa. Mulla oli tietysti makupalat käytössä, kun ei olla ehditty treenata niiden häivytystä. Huokaus. Ei taida olla mun laji, kun ei oikein edes huvittaisi? Miksei se opi yhdellä harjoituskerralla? Äsh. Kahdeksikkokäännökset sitävastoin menivät hyvin. Seuraamisharjoitusten välissä käytiin kukin hyppäämässä alokasluokan hyppy. Siinä Yellolla "napsahti". Eli meni aivan omituiseksi. Ei hypännyt (koska lie moista tapahtunut?!) ja haisteli vain estettä ja asfalttia siinä ympärillä. Sain yhden hypyn jotenkin raapaistua hyväksyttävällä suorituksella.

Loppuun vielä uusi paikallamakuu, jossa yhteys oli edelleen kateissa. Ei mennyt MAAHAN. Yritin sitä siinä sitten herätellä. Napsahdus taisi olla vähän liian syvällinen.... Lopulta jotenkin onnistui, vaan ei tuohon voi millään tasolla olla tyytyväinen. Ehtisköhän huomenna treenata jotakin? Keskiviikkona onkin sitten jo kurssin vika kerta.

Lopuksi treenasin vähän Yarran kanssa, joka oliskin ollut ihan kivassa vedossa, mutta se oli "kadottanut" johonkin seisomisen. Jouduttiin sitä siinä tahkoamaan, jotta löytyi jostakin. Ei  mennyt hyvin, useista toistoista vain muutama hassu onnistui. Onpas tämä nyt vaikeaa. Lisäksi vähän seuraamista, hyppyä ja luoksetuloa. Ei oikein kehumista missään näistä.