Jos tiistaina oltiin yökyöpeleitä, tänään sitten vuorostaan aamuvirkkuja…. huh näitä treeniaikoja, ei voi mitään (paitsi valittaa). Maneesilla 8.30 ja treenit 9.00 alkaen, Yello ekassa ryhmässä, Yarra tokassa.

Yello ehti tehdä 3 kertaa. Ekalla vuorollamme tehtiin lähinnä pujottelua. Lähestymisiä eri vaihtoehdoilla, vaikeampia ja helpompia. Yhden aika arveluttavan leikkauksenkin tein. Yello reagoi liikkeeseeni (joka oli raju) poistumalla hetkeksi pujottelusta, mutta kuin ihmeen kaupalla sain käskytyksen pysymään rytmissä ja koira palasikin takaisin ja ehti vielä oikeaan väliinkin…. aika taiteilija meilläJ . Tuota leikkausta en sitten lähtenyt uusimaan, vaan tein seuraavassa toistossa puolenvaihdon jo edellisellä esteellä eli putkella. Suljettu kulma oli tällä kertaa aika vaikea ja siihen tulikin 1 vai 2 krt virhe, kun testasin osaako mennä itse. Vielä tarvitsi näemmä avun. Siihen muutamia toistoja vain hyppy - > pujottelu. Kun sain vedätyksenkin sujumaan hyvin, viimeisessä toistossa palkaksi putki. Tähän loppuun vielä muutama kontaktipalkka A-esteellä rauhoittamaan koiraa ennen taukoa.

Tokalla kierroksella tehtiin vain kontaktit, kaikki yksittäisesteenä. Puomia en varmaan ihan vielä liitä rataan, paitsi ekaksi esteeksi. A voisi olla jo valmis testeihin, miten ylösmeno osuu (ja alas kans), jos A olisi radalla. Katsotaan piakkoin tämä tilanne.

Viimeiselle kierrokselle piti sitten ottaa lyhyesti / nopeasti / helposti pikku ratapätkä, joka päättyy keppeihin (joihin "perussuoritus", ei vedätystä). Noo, aikomus oli tämä, toteutus alá Yello jotakin vallan muuta…. Ohjaajassa se vika tietysti oli, mutta kylläpäs oli herkällä päällä tänään. Juoksi siis pienestä virheestä kaukaa ja lujaa putkeen. Joo, lähtö oli hyppyjä 2 suoraan, kolmas u-käännöksenä (vastaanottovalssi), lähetys putkeen ja 2:n hypyn kautta pujotteluun. Aivan suora linja vikalta hypyltä pujotteluun. Takavasemmalle jäi mutkaputki ja kun olin hivenen viirallaan sinne putkelle päin, sinnehän osu ja uppos. *Ha, kyllä irtoo, halusi tai ei. Toivottavasti yleensä kuitenkin luvan kanssa jatkossa. Ihka viimeiseksi vielä perusvarma ja "rauhoittava" (ei vedätystä) suljettukulma-toisto pujotteluun. Pitää yrittää muistaa, että ei siihen pujotteluun joka kerta ole järkevää vedättää. Perustoistoja tarvitaan yhä vaan ja paljon.

Sitten siirryttiinkin jo seuraavaan ryhmään, eli oli vihdoin Yarran vuoro (se oli pyrkimässä koko ajan maneesille, kun kävin autolla tai otin sen mukaan kävelemään Yellon kanssa). Raukka sai odottaa niiiiiin kauan! Treenien teemana oli Suoknuutin oppeja eli 31 esteen rata. Siinäpä sitä oli opettelemista väsyneillä aivoilla…. Onneksi ensi viikolla treenaamme sitä samaa, rata nimittäin oli aikas hieno ja kinkkinen (ei nyt toki muuta olisi voinut olettaakaan). Monta hiottavaa kohtaa jäi ja ainakin pari, johon haluaisin kokeilla toista ohjaustyyliä. Jokusia kohtia tänäänkin saatiin onnistumaan, se oli hienoa.

Ensin oli suuria vaikeuksia muistaa rata, kun se oli tietysti ylipitkä, mutta viimein siitäkin selvittiin. Alun välistäveto ja putken suun ohitus (tänään otin sen sylkkärillä ja hypyn ulkokautta kierrättämällä, ensi kerralla jaakotuksella ja kierrätän hypyltä lyhyemmän kautta) menivät hyvin. Putkesta takaakierrolle onnistuin ehtimään vastaanottamaan koiraa ja sain sen tekemään hypyn + seuraavan aika lyhyellä kaarella. Siitä A:lle ja hypyn kautta puomille. Puomille koira olisi pitänyt lähettää yksin ja mennä itse puomin vieressä olevan pujottelunkin toiselta puolelta. Puomilta kun jatkettiin vasemmalle hypyn takaakiertoon. En tänään kuitenkaan tehnyt niin (jääköön ensi kerraksi tämä juttu), vaan menin puomille viereen ja lähetin takaakierrolle "normaalisti". Sitten tulikin kuumat paikat, kun koira piti pyöräyttää hypylle ja sitten (ei valssia!) toinen pyöräytys pujotteluun. En ihan tarkasti muista kuinka onnistui, mutta ei mitään suurta kökköä ainakaan. Ne kökkökohdat olivat vasta tulollaan....

Pujottelun jälkeen lähetys J-putkeen, josta mersunmerkki-hypyille. En sitten saanut koiraa riittävästi kääntymään kakkos-hypyllä ja se lähti ihan vikasuuntaan.. ei vielä väärää estettä tässä kohtaa, vaan vasta kolmannen hypyn jälkeen väärään putkeen. Dodiin tätä hiottiin tovi, mutta en missään vaiheessa saanut sujuvaa tuosta kohdasta. Ensi kerraksi täytyy oikein kunnolla miettiä se kääntäminen! Mersulta takaisin j-putkeen ja A:lle, josta 2 hyppyä viistosti vasemmalle (jälkimmäiselle leikkaus) ja jatko oikealla,  1 hyppy ja seuraava 90 asteen kulmassa, mutta takaakiertona. Tässä takaakierrossa taas oletin, ja otin yhden askelen liian vähän. Eli ei kiertänyt takaa vaan edestä. Hiotaan. Sitten siksakia hyppy, putkensuunohitus, toiseen päähän putkea. Siitä vielä hyppy, tosi vaikea ja pitkä vienti avokulmaan pujotteluun (koira mun oikealla puolella ja tarkoitus on leikata pujottelussa). Kämmään ekan viennin ja tokaan tai kolmanteen väliin. Ja vielä toisenkin kerran. Sitten jo onnistuu. Jihuu. Pujottelusta vielä kerran J-putkeen ja loppuhypyt -> hyppy (leikkaus) -> hyppy vasemmalla (leikkaus) -> välistäveto oikealle hypylle (jaakotus) - > maalihyppy. Jep, maaliinkin päästiin. Taas näissä leikkaus/hyppy kohdissa huomasi sen, että ohjausta tulisi osata ennakoida ja kertoa koiralle ajoissa seuraavaa suuntaa. Sen kun joskus vielä oppisi!

Tätä ehtii nyt miettiä viikon ja ensi kerralla meneekin sitten jo huomattavasti paremmin (toivottavasti).