Tänään oli vuorossa lisää Maijan tuurailua Sipe-malikan kanssa. Ekalla radalla oli aiheina putkeen lähetys, 180 asteen käännös hypyn jälkeen ja putki-ansan(ei paha) ohitus loppuhypyillä. Eka toisto meni tosi mainiosti, ainoa virhe tapahtui viimeisellä esteellä (rengas), josta Sipe meni ohi. Itse asiassa kaikki ryhmän koirat tekivät samoin, mutta Sipe ja muutkin korjasivat suorituksensa:). Toisella toistolla tuli sitten jokusia ongelmia. Rima ennen 180 asteen käännöshyppyä tuli alas ja jarrutin ilmeisesti hiukan liikaa siihen käännökseen, joten Sipe meni riman alta:(. Se tuntuu ratkaisevan pulmatilanteen hyvin herkästi menemällä ali. No, se asia poistunee päiväjärjestyksestä aika lailla "itsestään", kokemuksen ja tekemisen kautta saa itseluottamusta. No, laskin sitten riman 45 cm => koira meni alta, 30 cm => koira taisi siitäkin mennä vielä kerran ali..... Moitin lievästi ja sitten mentiinkin iloisesti jo yli (bileet!) ensin matalalta, sitten jo korkealtakin. Kyllä se siitä suttaantuu! Otin tuohon kohtaan jokusen toiston ja ihan hyvin saatiin sujumaan tuon takeltelun jälkeen.

Toka rata sisälsi työnnön putkeen + taas 180 astetta käännöksen hypyn jälkeen. A-lle tultiin vielä vauhdilla loppusuoralla. Aloituksessa oli rengas ja hyppy suoraan, siitä taitettiin vielä yhdelle hypylle vasemmalle, josta sitten se työntö putkeen. Siinä tulikin sitten kiire valssaamaan ja ottamaan koira mukaan jatkoon. Hyppy, käännös, muuri, A ja maalihyppy. Ekalla toistolla himmasin hivenen liikaa hypylle ennen putkea, ja Sipe meni taas riman alta. Tällä kertaa päätin nanosekunnissa, että jatkan vain tyynesti rataa. A-esteelle kokeilin ylösmenoa ilman namia (se nami ei ole Sipelle vielä edes täysin selvä juttu, eli vaatisi toistoja), kun loppujen lopuksi olettaisin pehmeälle koiralle vartalo- tms jarrutuksen riittävän. Katsellaan, kuinka käy ja mitä mieltä se varsinainen ohjaaja on! Toisella toistolla varmistin sitten tosi paljon sitä alitushyppyä eikä siinä sitten mitään ongelmaa enää ollut. Tosin tästä varmistelusta sitten aiheutui se, että olin huikeasti myöhässä putken jälkeisessä valssissa. Mutta en liian myöhässä, koira ei hämmentynyt liikaa ja sain sen pysymään oikealla radalla:). Loppu hienosti, paitsi A-esteellä koira oli nyt minun oikealla puolellani ja se alastulo oli hieman sekava. Luulin koiran jo jääneen paikoilleen (2on-2off) ja siirsin katseeni ylös. Tällöin koira tulikin pois. Sain sen kyllä pyörähtämään takaisin heti. Tämä muistiin ensi kertaan! Kontakti ekalla radalla siis oli onnistunut täydellisesti ja siinähän koira oli vasemmalla puolellani.

Lopuksi muutama pujottelukierros. Vain 1 virhe sisäänsyötössä, jossa en vienyt koiraa tarpeeksi pitkälle. Muuten ei virheitä ja pääkin kai pari milliä alempana:)-.