Niin tämä kuvio nyt meni, että me Yarran kanssa menetimme SM-kisat, SM-kisat tuskin menettivät mitään meidän jäätyä pois. Päätös oli tuskallinen, mutta liian monta kysymysmerkkiä jäi ilmaan, joten tähän lopputulokseen tulin. Nyt on haettava motivaatiota täältä pohjamudista, että agility alkaisi olla taas kivaa. Fiilikset ovat tosi down, mutta toivottavasti ne helpottavat pian. Myös Yellon kanssa treenaaminen on vähän pakkopullaa. Teinkin tänään päätöksen, että menen yksin kentälle treenaamaan (pidän kuitenkin osittain suunnitellut vapaapäivät), kun lähdin töistä jo aikaisin. En kaipaa just nyt muita, haluan tehdä omaa rataa ja hakea omia tuntemuksia ja tehdä omia juttuja. Ei taida ensi viiikollakaan ihan normaalia treenisettiä (ainakaan perjantain osalta) olla, kun on juhannus tulossa. Ehdin vielä sittenkin treenailla yksinäni, mitäpä minä muuta juhannuksenakaan, kuin jo perinteeksi muodostuneet harkat.

1244823340_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kentälle ajaessa mulla ei ollut selkeää ajatusta radasta, vain sellainen mielikuva, että haluaisin Yellon kanssa treenata käännöksiä hypyillä ja putken ohivientejä, erityisesti kontaktilta. Yllättävän kivan ratapohjan sainkin tehtyä ihan vain läiskimällä esteitä pitkin kenttääSilmänisku. Yhtäkkiä ne vain näytti aika järkevältä kokoonpanolta ja siitä oli helppo tekaista parit kuviot. Piirros ei kasoselta näytä, harmi kun en osaa mitään piirrosohjelmia käyttää, muuta kuin ruutupaperi ja kynä - metodia. Vanha, mutta aina ei niin paras, ei ainakaan "pro":).

Tulihan siihen jotakin muutakin kuin käännöstä ja putkenohitusta..... ; layerointia, poispäinkäännöstä, jaakotusta, persjättöä, työntöä ja vielä vetoakin. Lähetystä, irtoamista, no ihan kaikkea mahdollista ja vähän mahdotontakin.

Aloitin punaisten numeroiden pätkällä 1-10. Siinä oli ajatuksena kääntää koira putkelta (4) poispäinkäännöllä hypylle (5) ja jättää putki itsen ja koiran väliin, lähettää hypylle (6) ja vastaanottaa seuraavalle (7), sylkkärillä 8, työntö putkeen 9, persjättö siihen ja lopetus A:lle (10). Tässä oli aika paljon haa-haastetta. Alun hypyt (2-3) olivat Yellolle tosi hankalasti lähekkäin ja jonkun toiston siinä taistelimmekin rimojen merkeissä. Poispäinkäännös putkelta vaati myös jokusen toiston. Lähetys kutoselle oli kuitenkin tämän radan haastavin kohta. Siinä yllättäin Yello pyrki koko ajan jalkoihini, ei se oikeastaan ollut menossa mihinkään, törmäsi vain epätietoisena siihen. Rima 7 tippui pari kertaa. Loppupätkä joka toistolla hienosti (8-10). Ensin tehtiin pätkissä ja lopuksi sain tehtyä koko pätkän virheittä, se meni aikamoisen hienosti vielä! Yarran kanssa oli vaikeuksia vain esteen 8 jälkeen, työntö putkeen ei onnistunut, vaan Yarra haki koko ajan A:lle. Tein sitten eri tavalla; en vaihtanut hypyllä ohjauspuolta, vein koiran oikealla puolellani putkeen, näin siihen ei tullut työntöä. Ei muita ongelmia, ainakaan mainittavaksi asti:).

Sitten jatkettiin mustilla ympyröidyillä numeroilla. Alussa sijoituin hypyn 2 putken puoleiselle siivekkeelle. Annoin koiralle lähtöluvan, peruutin 1-2 askelta, näytin hypyn 3, jaakotus ja kirmaus putkeen. Yellon kanssa meni pari toistoa, ennenkuin irtosi kolmoselle. Keinulle hienoja kontakteja, putken (7) ohituksessa ei vaikeuksia. Yarra oli tällä radalla tosi pro, jos ei suorastaan jäätävä. Yarra teki tämän lopuksi vielä pari pujottelua, suljetusta kulmasta ja avokulmasta.

Yello teki lopuksi vielä vähän pujotteluharjoituksia. Ensin helppoa suljettua kulmaa, sivusuuntaetäisyyttä kasvattamalla. Yhden toiston tein niin, että seisoin paikoillani suurinpiirtein pujottelun puolivälin kohdalla (etäisyys pujotteluun muutama metri), lähetin koiran hyppyjen kautta sulj. kulmaan JA kun koira lähti pujottelemaan, peruutin koko ajan kauemmas siitä. Ei muuten tehnyt virhettä! Avokulmaan lähetyksissä sitten tuli muutama virhe, oli pakko helpottaa. Pari toistoa tehtiin rataa, joka on merkattu mustilla ympyröimättömillä numeroilla (tosin hyppyä 1 ei kuulunut rataan, piirrosta tehdessä tapahtui painovirhe....). Eli ratapätkä oli oikeasti 2-7. Siinä lähetys ekalle hypylle (2), peruutus vastaanottamaan 3, jolloin blokkasin putken väärän pään taakseni. Kepeiltä voimakas veto hypylle ja takaakierrossa ei epäröintejä. Paljon tehtiin ja kuuma tuli. Toivottavasti myös fiilikset tästä nousevat. Sunnuntaina olisi tarkoitus (eli ylihuomenna) mennä taas tekemään jotakin. En vielä tiedä mitä, mutta jotakin:)-.