Kisat Hervoodissa jatkuivat tänään eiliseen tapaan agi- ja hyppyradalla. Tuomari oli eri (Viitanen), meille kisanäkökulmasta uusi tuttavuus. Radoistaan tiesin sen verran, että osasin odottaa haastetta ja ahtaaseen sumppuun aseteltua esteviidakkoa. Suurinpiirtein näin mentiinkin (erityisesti agiradalla). Agiradan sumppuun yhdistetyt rimat 65 cm sen sijaan olivat ikävä yllätys. No, kaikki ne olis oltava mentävissä, ei siinä mitään. Mutta odotuksia ei oikein ollut. Pitäisi varmaan enemmän uskaltaa myös treenata noita maksimihyppyjä, jotta ne eivät stressaisi.

Lisää yllätystä oli radan suorituksessa, kuinka kertakaikkiaan onnistuin mestaroimaan Yellon ohi kakkoshypystä!!! Uskomattoman aloittelijamaista! Ilmeisesti liikahdin liian aikaisin (ilman syytä, koska kiirettä ei vielä siinä ollut, vasta suorilla putkilla....) ja Yello ymmärsi viistohypyn takaakierroksi. Kielto hypylle ja Yello ehti käydä kurkistamassa putkella eli HYL heti alkuunsa. Pudotus pilvistä oli kyllä karu. Jatkettiin rataa, mutta eihän siitä mitään tullut, kun harmitti. Kieltoja, rimoja, karkasi taas putkeen ja käveltiin sitten kesken kaiken ulos. Voihan rähmä.

Hyppyradalla oli väljempää radan takaosassa, mutta alku oli sumppu. En oikeastaan pelännyt muuta kuin kakkoshyppyä ja toisen laidan juoksusuoraa (=ehdinkö yhtään mihinkään). No niin onnistuin sitten sössimään sen kakkosen takaakierron kielloksi + rima alas. Olisi pitänyt vaan luottaa ja ohjata "perinteisesti" eikä mennä sinne taakse muka varmistamaan, ettei koira poimi vieressä ollutta putkea. Ei ollut nyt mun päivä, ei. Näin äkkiä itseluottamus katoaa. Jatkettiin kuitenkin tästä eteenpäin ja sain klaarattua jotenkin kurvit. Kepeille lähetyksessä jäin yllättävän kauas, mutta hienosti Yello poimi avokulman ihan oikein. Sitten siinä kilpajuoksu-kohdassa mun kulmausyritys epäonnistui renkaan ja hypyn välillä (piti oikaista koiraa suorempaan kohden hypyn jälkeistä putkea). Yello pyörähti edeten koko ajan kuitenkin jouhevasti. Tällä tuomarilla oli kuitenkin tiukka kieltolinja ja niin siitä räpsähti turha vitonen lisää. Ehdin kuin ehdinkin yllättävän hyvin putken jälkeisiin tilanteisiin ja maalissa tulokselle 15. Aikamme oli muuten hirmu kova virheistä huolimatta - taisimme hävitä voittajalle vain hieman yli 2 sekuntia. Harmi, kun Yellolla on hidaste siellä radalla, sehän pinkoisi ihan hirmukyytiä hyppiksillä!!

Nyt on vuorossa kisatauko. Tänä vuonna ehkä kisaamme enää piirinmestaruuksista, jos niistäkään. Katsotaan, löydetäänkö treenaamalla jälleen itseluottamus takaisin.