Kävimme treenaamassa Länsi-Teiskon vapaaharjoittelussa pieniä juttuja. Yarran treenin pääasiallinen aihe oli jaakotus. Tätä kahdessa eri versiossa. Ensimmäisessä pätkässä keppien vieressä, puolivälin jälkeen oli hyppy, jonka taakse tähtäsin ohjaamaan sitä jaakotusta. Ensin lämmiteltiin pelkkää pujottelua, sitten koira pujotteli ja itse siirryin sen mukana, mutta hyppy jäi väliimme. Valmiissa versiossa  sitten jättäydyin hypyn siivekkeen kohdalle ja koira suoritti pujottelun lopun itsenäisesti. Kun se pääsi loppuun, kutsuin koiran siivekkeen takaa ja hypylle jaakotus, siitä jatkettiin ihan helppo kuvio -> hyppy-> mutkaputki-> hyppy. Tehtiin muutama toisto, testasin jaakotuksen ajoitusta, pystynkö yhtään ennakoimaan lähtöäni liikkeelle. Ei paljoa sietänyt ei. Toisessa pätkässä tultiin 2 hyppyä, joista jälkimmäisen takana olin jaakotusta varten siivekkeellä päivystämässä, siitä koiran kääntö ja putkeen. Tämä sujui enemmän kuin mainiosti. Jokusissa ratapätkätoistoissa menimme lopuksi puomille. Siinä ilmeni taas sitä vanhaa tuttua juttua, eli tottelemattomuutta ylösmenossa. Ilmeisestikin on niin, että jos puomille käännytään edelliseltä esteeltä n. 90 astetta, saa viedä tosi tarkasti ja painokkaasti, jotta kontakti osuisi. Siis osuisi niin, kuin se on opetettu, eikä niin, että osutaan ihan alas ja ihan ylös. Se nyt kertakaikkiaan ei ole riittävä osuma! Sitten otettiin nopsasti 2 hyppyä, valssi, käännös hypylle ja pujotteluun. Hain valssiin hyvää ajoitusta, jolloin hypyn jälkeinen kaari jäisi mahdollisimman lyhyeksi. Loppuun vielä 2 hypyn kautta (sylkkäri) itsenäinen pujotteluunsyöttö, jossa vielä testasin vedättämisen sietoa. Hienot käännöt sylkkärissä ja kesti kovaakin vedätystä ja kannustusta pujottelussa.

Myös Yello pääsi treenaamaan lyhyesti, vaikkakin pelkäsin sen karkaavan viereiselle kenttäpuoliskolle, missä oli toinen koira treenaamassa yhtä aikaa. Aluksi otin ihan vain hallintaa, paikallaistumista ja paikallamakuuta. Niissä oli pientä epätarkkuutta, mutta käsittääkseni ne eivät johtuneet koirasta vaan hermostuneesta ohjaajasta.... Sitten kokeiltiin yhtä hyppyä, tässä vielä koira kytkettynä. Mutta koska Yello ei tuntunut vieressä treenajista häiriintyvän, päästin sen irti ja otettiin putki->hyppy ja 2 hyppyä peräkkäin- yhdistelmiä. Kerran koiran keskittyminen herpaantui hetkeksi, mikä johtui siitä, että se toinen koira meinasi tulla katsomaan Yelloa. Mutta sain sen kuitenkin vielä kuulolle ja tekemään kanssani. Hypyillä käytin apuna lelunheittoa, jotta sain Yellon irtomaan hypyille. Yello leikki tosi kivasti ja innokkaasti tänään.

Loppulenkillä nuo 2 kuuhullua  painattivat kuin viimeistä päivää pitkin metsää. Ei ainakaan liian rasittavat treenit siten olleet, kun tuota energiaa  piisasi:)-. On hieno talvipäivän ilta, pakkasta ja kuutamoa!