Yello treenasi tuossa pihassa vähän tottista - ruutua, seuraamista, luoksetuloa ja kauko-ohjausta.

Ensin ruutua tokokurssilla opittuun tapaan. Väsäsin ruutumerkkeihin kiinni kehänauhaa, joten saatiin ohjeiden mukainen pikkuruutu aikaiseksi. Eli nuo nauhat ovat tarkoituksella hivenen koholla. Vähän huonosti ne pysyvät paikoillaan, kun merkit eivät ole painavia (niiden pitäisi tässä metodissa olla). Eli aina kun koira osui nauhoihin, merkkejä  kaatui. Mutta ihan näinkin tuo idea varmasti hahmottuu, jos on ylipäätään hahmottuakseen.

Nauha on valitettavasti valkoista (kuten lumikin), joten väsään varmaan vielä toisen - keltaisella nauhalla. Tehtiin useita toistoja kaikista suunnista ja lyhyeltä etäisyydeltä. Aluksi Yello ei oikein tajunnut homman nimeä, mutta jokusen toiston jälkeen hahmotus helpottui. Mutta sellaista supersuoritusta kuin viime kurssikerralla oli EI nähty. Mutta treenaillaan ja testaillaan, hahmottuuko se ruutu tällä metodilla - vai ei?

Sitten jatkettiin seuraamisella, mentiin parkkipaikalle, kun siellä ei liikkunut autoja. Vasemmalle täyskäännöksiä hartia-avulla ja lopulta ne sujuivat hyvin jo ilman apua. Täytyy varmaan kuurina tehdä tuota hartia-apua, jotta koiralla rutinoituisi peräpään käyttö paremmaksi käännöksissä. Hitaassa käynnissä saatiin hieno häiriö, kun naapurin ukko käveli sopivasti parkkipaikan läpi. Yello vilkaisi kerran ja jatkoi tyynesti työskentelyä, tehtiin oikealle käännöksiä. Seuraamisessa käytiin läpi myös juoksua, sivuaskelia, paikallaan käännöksiä ja loppuun tuli hieno peruutuskin! Siis koirakin peruutti, tosin tein vain 1½ askelta, mutta se oli hyvä alku.

Luoksetulossa ja kauko-ohjauksessa oli hivenen koirahäiriötä. Ei Yelloa hetkauttanut sheltin läsnäolo. Luoksetuloa lelupalkalle ja kaukoja m-i-m. Kerran liikutti takapuoltaan istumaannousussa, mutta ehkä kylmä maa oli osasyyllinen, kenties? Loppuun vielä 1 nousu ilman liikahdusta ja sitten se oli siinä.