Taas oli kouluttajamme onnistunut laatimaan sunnuntai-aamuun hienoja kuvioita. Oli oikein ilo treenata. Pieni miinus tosin on taas annettava ajan vähyydestä:(. Ryhmä on liian iso, ei pysty kunnolla keskittymään ja tekemään tarvittavia toistoja. Mutta tästä se kai on revittävä vaan, mitä irti saa.

Sama rata tehtiin 2 kertaan ja rata sisälsi 2 vapaavalintaista kohtaa. Eli yhden putken + pujottelun sai valita kummasta suunnasta sen menee. Oma valintani kohdistui sellaisiin vaihtoehtoihin, joita pidin vaikeampana, en niinkään miettinyt kummat vaihtoehdot olisivat nopeampia. Alkupätkällä oli hyppyjä (aloitus - takaakierto - 90 asteen kulma), putkeen lähetys (lähetin + jätin mun ja koiran väliin hypyn), veto pituudelle. Siitä oli suoraan tärppinä valinta-putki, eli olin valinnut koiran kääntämisen ei-suoraan olevaan päähän putkea. Tosin koira olisi ollut paljon mieluummin menossa sinne suoraan edessä olevaan päähän. Niin, ja kyllähän se sinne myös meni, eikä vain halunnut mennä... Putkesta koira sylkkärillä ulos ja lähetys putken takana olevalle hypylle. Itse menin putken toiselta puolelta eli koiralle sitä itsenäistä suorittamista taas. Sieltä puomille, takaakierto-hypyn kautta A-esteelle ja siitä lähetys sinne pujotteluun. Koiran pujotellessa valssaus toiselle ohjauspuolelle ja jyrkkä kääntö seuraavalle esteelle kauas; putkeen. Siitä kiireellä kääntämään koiraa pois pituuden linjalta ja vieressä olevalle hypylle. Siitä enää putken kautta loppuhypyille, jotka olin opetellut väärin eli jätin vahingossa yhden hypyn välistä. Mutta ei se mitään, onneksi oli se uusintakierros:):

Ekalla kierroksella alussa oli takertelua, pahin kohta oli tuo pituuden jälkeinen putki, johon halusin koiran vasemmasta eli kauemmasta reiästä sisään. Yarran kääntäminen oli (kerrankin) työlästä, ampui koko ajan suoraan sinne väärään päähän. Ja sitten kun sain oikeinpäin, ennakoin sylkkäriä niin lähellä putken suuta, että sain koiran useammankin kerran takaisin sinne putkeen. Noo, hengähdettiin siinä vähäsen, ja näytettiin koiralle, että siellä putken takana tosiaan on hyppy. Ja sitten onneksi rupesi pelittämään:). Pujotteluun syötössä oli myös jonkinverran hahmottamista. A:lta lähdettiin siis tavallaan eteenpäin ja pujotteluun syötössä palattiin takaisin tulosuuntaan. Yarra silmäili toisella puolella olevaa hyppyä, jonne siis ei ollut tarkoitus mennä. Teki kaarta, johon en ollut tyytyväinen. Sitten vielä siinä valssauksessa epäonnistuin jokusen kerran ja koira jätti lopusta tekemättä parisen kertaa. Loppu"suoralla" oli vielä se 4.viimeinen hyppy, joka oli hiukka ongelmallinen. Rataantutustumisessa ymmärsin siis, että sitä hyppyä ei tehdä ollenkaan, mikä helpottikin kovasti suoritusta:). Jokusen kerran pohdittiin ihanteellista ohjaustapaa tuohon hyppyyn, jotta koira ei menisi väärään suuntaan.

Uusintakierros meni aika mainiosti aika pitkälle. Pujottelun kohdilla tapahtui taas jotakin hämminkiä, kaarta ja ohjaajan myöhästymistä. Loppusuoralla taas se putken jälkeinen hyppy meni ryssiksi, kun en ollut ollenkaan oikeassa paikassa. Vaikka niin piti olla.. nop, kerrankos sitä teoriassa onnistuu, mutta käytännössä törttöilee:)-. Mutta kiva, haasteellinen rata, josta selvittiin loppujen lopuksi. Tosin valitettavasti virheitä tuli enemmän kuin yleensä on tapana:(.