1660636.jpgOsallistuimme Yarran kanssa agikurssille Eteläpuistossa. Kisaamassahan tuolla on käyty usein, mutta treenaamassa ei:). Kouluttajana oli Tiina Pitkäniitty. Rata ei ollut mitenkään ylivoimainen, mutta siitä huolimatta onnistuin (yllättävää!) hosumaan virheitä. Kuva on lainattu Sanna Koreasalo-Ärölän blogista. Siinä on mielestäni hypyt 2 ja 3 hieman liian "tasan" ja putki nro 4 oli ainakin meidän treeneissä enemmän u-mutkalla, ei j-mutkalla, ja u-mutkan molemmat aukot suth tasan näkyvillä hypyn nro 3 jälkeen.
Mutta juuri tuossa numerojärjestyksessä mentiin. Jos putki(4) olisi ollut siten, kun se tuossa kuvassa on, myös ekaksi yrittämäni ohjauskuvio olisi onnistunut.

Eli jäin hyppyjen 2-3 sisäpuolelle ja peruuttelin kolmoselle ja yritin lähettää Yarraa siitä putkeen (meni väärään päähän). Tätä ohjaustyyliä Tiina oli ekalle ryhmälle esittänyt ja ajattelin myös kokeilla tuota, vaikka en ikinä olisi esim. kisatilanteessa niin tehnyt. Sitten siihen "omaan", onnistuneeseen versioon. Menin hyppyjen 2-3 taakse ja 3.hyppy takaakiertona ja lähetys putkeen. Tähän vielä lisättiin vastaanottovalssi siihen kolmoselle jolloin ehdin seuraavillekin hypyille paremmin. Vitoselle vastaanottovalssaus ja  kutoselle takaakierto, työntö putkeen. Vitosen valssissa jäin taas ihmettelemään ja mulle huudettiin, että näytä jo seuraavaa. Tää on yksi mun tyyppiviosta.... agrea, agrea peliin. Seiska putkelle käsi huitoi jossakin taivaissa asti, taas yksi tyyppiviosta. Kouluttajalta tuli tästä nasevaa kommenttia ja saatiinhan se käsi laskemaan. Alun kurveihin kehoitettiin käyttämään kahden käden ohjaavaa vientiä, toimii!

A:n kontaktin jälkeen Yarra tekee hienoisen kaaren kohden putkea, mutta saan kääntymään hypylle, okserissa ei ongelmia, vaikka on aika ahtaassa kulmassa. Mutta sitten seuraavan hypyn jälkeen en kerro koiralle tarpeeksi ajoissa kääntymisestä mitään ja Yarra meinaa ampaista puomille. En valssaile hypyllä, kuten useimmat teki vaan meinaan tehdä pujottelun loppuun persjätön, jotta sitäkin tulisi treenattua. Uusi lähestyminen ja kun ohjeiden mukaan kerron koiralle kääntymisen ajoissa, ihan hyvin mennään pujotteluun. Sanoisin, että pienen pieni kaarros sinne puomille päin tulee, mutta aika mitätön onneksi. Persjätössä eikä muussakaan ongelmia ennen loppusuoraa. Siinä teen A:lle valssin ja ohjaan loppusuoran koira oikealla puolellani. Vähän menee siksakiksi. Parempi olisi viedä koira vasemmalla 2 ekaa ja leikkaus viimeiselle.

Tehtiin vielä toinenkin, lyhyt pätkä. Alku sama 1-2-3, sitten 14-7-6-3-pujottelu ja puomi päätti. Eli tässä nyt toimi se Tiinan aluksi "lanseeraama" peruutusohjaus siihen kolmos-hypylle, koska jatkettiin eri suuntaan. Koira piti ensin työntää (vaikkapa molemmilla käsillä ohjaus) kolmoselle, sitten kääntää äkkiä menosuunta sinne hypylle nro 14. Ekalla yrittämällä jäin vähän turhaan hyppyä kiertävälle radalle(!) ja hukkasin kolmosella koiran selkäni taakse. Sitten vähän kuivaharjoiteltiin koiran heittämistä esteelle ja poimimista sieltä takaa mukaan. Ja rupeshan se tämänkin voimisteluliike onnistumaan, huippua. Pujotteluun päätettiin, että en varmistele mitenkään hiukan vinoa linjaa (esteiden välikin hyppy-pujottelu oli tosi lyhyt), katsotaan, osaako koira jarruttaa itse. Osasi! Vedätys loppuun ja vaihdoin ohjauspuolen puomin ulkopuolelle, jotta ylösmeno osuisi hyvin.

Hiukan olin taas alavireessä ja siksi virheitä tuli noinkin paljon. Hiukka lisää sitä agrea ja luottoa, jolloin oltaisiin päästy paljon parempaan lopputulokseen. Mutta summa summarun treenit oli kivat, ja kerrankin ei SATANUT:).

Treenien päätteeksi otin vähän Yellon kanssa tottista, hieman oli vielä häiriötä muista koirista + ohikulkevista ihmisistä. Hiukan oli Yellolle vaikea paikka, kun heti suoraan autosta otettuna piti ryhtyä hommiin. Oli kiire, että saataisiin myös se koira-häiriö, kun porukat olivat lähdössä. Hiukan seuraamista siten, että makupala oli vasemmassa kädessä ohjaamassa koiraa, mutta palkka (lelu) tuli oikeasta kädestä. Muutama luoksetulo (pysyi huonosti istumassa, oli vähän kiire juoksemaan), tuli varmasti ja ennen kaikkea nopeasti! Yarran kanssa paikallamakuu. Yello vaihtoi välillä pari kertaa takapään löhöasentoon, mutta vaihtoi uudella käskyllä takaisin suoraksi. En tiedä minkäasteinen ongelma tuo on. Yarralle 10, Yellolle 10- takapään levottomuuden vuoksi.