Yarra vähän aksasi. Sellaista laiskan ohjaaja agia. Koira pistetään liikkeelle, mutta yritetään itse olla mahdollisimman paikoillaan.  Tehtiin paria eri pikku rataa, joissa oli hyppyjä, putkia ja pujottelu. Pari kertaa tuli väärinymmärrystä, kun en jaksanut pahemmin liikkua. Sitten kun koira ymmärsi käsimerkit, mentiin hyvin ja lujaa...

Yello teki tänään pari settiä tottista. Ensin "ryhmäpaikallamakuu" (med Yarra). Mokoma on alkanut arpoa itse, koska noustaan istumaan. Olen vasta viime aikoina tehnyt paikallamakuusta perusasentoon nostoja. Taidan lopettaa ne liikkeenomaisesti tehtynä kokonaan. Eli vain erillisinä. Hyppynoutoa, jossa oli jopa omatoimisuutta - karkasi ilman lupaa ja teki ihan kuten pitääkin (no, se luovutusasento on vielä opettamatta). Siis vähänkö innoissaan?!? Tarttis varmaan keskittyä siihen hallintaan nyt, kun Yello pystyy ottamaan kapulan suuhunsa. Hallinta ja luovutusasento - eli ei paljon mitään opetettavaa enää....

Ruutua yritin piruuttani ilman apuja (en näyttänyt ruutua enkä vienyt alustalle namia). Ei joko nähnyt merkkejä tai ei ymmärrä asiasta yhtään mitään. Sivulletuloa. Päätin, että kun tulee 1 (yksi) kappale tosi onnistunut suoritus, lopetan sivulletulotreenin siihen. Ehkä viritys nro 5 oli aika täydellinen. Ja maltoin jättää siihen!

Tokassa setissä tehtiin vielä seuraamista (se oli vähän epävarmaa tänään), käännöksiä ja hidasta kävelyä, juoksua en taaskaan muistanut ottaa. Kauko-ohjaus (m-i-m) ei ollut priimaa, kun yritin vähän kauempaa saada maasta istumaan, ei edes hätkähtänyt. Eli ehkä harppasin liian pitkän pätkän kauemmaksi yhtäkkiä. Ja tehtiinhän me myös alo-luokan hyppyä, laitoin makupala-alustan vähän matkan päähän hypystä, jotta Yello ei jäisi liian lähelle hyppyä. Eihän se läheisyys vielä alo-luokassa häiritse, mutta avossa sitten pitäisi hypätä myös takaisinpäin (estettä koskettamatta). Sitten häiritsee. Yello vaan juoksee makupala-alustalle ja jää selin muhun, sen tarttis tajuta kääntyä sinne alustan taakse. No, se takapää ei ehkä ole kaikista notkeinta sorttia..

Ennen loppupalkkaa metsku. Ekaa kertaa pitkästä aikaa muualla kuin kotona ennen ruokaa. Ja tuo koirahan alkaa villiintyä metskun näkemisestäkin. Tein vähän "hallinnan" kanssa, eli pitelin pannasta kiinni, kun heitin kapulan. Ja kapula nousi hienosti ja tuotiin perille asti!