Aamusella otettiin setti tunnaria kotipihassa. 3 eri yritystä, vääriä (esillä) 3 ja oma piilotettuna. Oma oli 1/ väärien takana keskellä 2/ väärien takana vasempaan viistossa 3/ väärien keskellä. Vikalla kertaa mun viedessä kapuloita kadulla oli jotakin häiriötä ja Yellolta jäi näkemättä mihin mä vein kapulat (ne oli joka kerta eri kohdassa). Mutta siitä(kin) huolimatta tää viimeinen toisto taisi olla paras. Joka kerta tuli oikea kapula perille ja koira teki paineitta ja iloisesti. Vikalla toistolla se todella joutui tekemään töitä, kun ei tiennyt, missä ne perhanan kapulat edes olivat! Tuli väärille, vähän käsöi yhtä, haistelikin ainakin sitä yhtä. Paikansi oikean. Toivottavasti tämä nyt menisi pian eteenpäin. Mielikuvituksella on vaan haastetta, kun tuo koira oppii niin nopeasti! Ja vähän ennalta arvaamattomia asioita.....

Illalla valmennusryhmässä ohjatut treenit, kivaa. Ja myös seuraavat 3 kertaa ohjatusti, sekin on hauska juttu. Tämän kerran teema oli yksinkertaisesti ruutu. Koulutuspisteitä oli 2, toisessa ruudussa (Kati) tehtiin korjauksia ja toisessa ruudussa (Hanna-m) lähetyksiä. Me oltiin ekana korjauksia tekevässä porukassa. Siinä koira asetettiin ruudun joka sivulle vuoron perään ja lähetettiin pieneltä matkalta ruutuun (lähetyspaikka ei vaihtunut). Yello haki ruutua tosi hienosti muista suunnista paitsi siitä, missä olimme vastakkain eli koira kohden ohjaajaa. Siinä se meni tosi epävarmaksi ja hakeutui lopulta ruudun oikeaan reunaan (ohjaajan oikea) eli haki sen vanhan virheen. Käskin korjata keskemmälle ja taisi onnistua. Näitä tarvitsee joskus treenata, pääpaino kuitenkin tietysti normilähetyksillä ruutuun.

Toisessa pisteessä kokeiltiin ensin kokeenomaista ruutuun lähetystä. Yello oli aika epävarma ja jäi ruudun etuosaan (sisäpuolelle kuitenkin). Onkin tässä paikanhakutreeni-innossa jäänytkin tosi huonolle treenaukselle tämä ruutuun irtoaminen... hyvät treenit, kun avasi taas silmiä. Ei mitään osa-aluetta saa unohtaa! Pallon avulla saatiin koira rohkaistumaan taas etenemään hyvin ruutuun. Eli näitäkin nyt taas ohjelmaan - palloa ruutuun ja etäisyyttä lähetyksiin. Ja tietysti tehdään myös niitä paikanhakujakin, mutta muistetaan ne eri variaatiot.