Turku 10.3.2007

 

 

Trulli pääsi tänään yllättämään Turussa Herralan vaikeilla radoilla ja tekaisi molemmilta nollan sijoituksineen päivineen. Ja luokkanoususta tuli totta!

Mutta aloitetaanpa alusta. Molemmille koirille 2 agilityrata-starttia. Ekalla radalla oli useitakin tärppikohtia, joissa sai viedä koiraa tosi tarkasti. Trullin kanssa ei ollut oikeastaan suuria ongelmia. Pujotteluun viennissä hieman silmäili edessä ollutta tärppihyppyä, mutta oli kuitenkin tarpeeksi kuulolla ja sain käännettyä oikeaan suuntaan viime tingassa. Tämän radan ongelmaksi muodostuikin enemmänkin ohjaaja, joka poukkoili parikin eri kertaa valssinsa kanssa niin myöhässä koiran eteen, että vauhti tyssäsi.... Tärppien takia ei uskaltanut paljon hoputtaa, joten aika painui aika huonoksi, mutta pysyi kuitenkin ihannejan puitteissa ja sijoitus 3. Se eka oli siinä! Toiselle radalle Trulli lähti 2.viimeisenä koirakkona. Eikä vielä yhtään nollasuoritusta.... Joten laskinpa päässäni, että  nyt jos nolla tulee,  sijoitus on varma! Helppoa matematiikkaa:). Rata oli siis hyvin vaativa ja siksi se tulostasokin oli heikko. Yksinkertaisesti päätin tehdä nollan:). Tuskanhiki nousi parissa kohtaa pintaan, kun A-este meinasi viedä koiran väärässä paikkaa. Mutta sinne mentiin vasta loppusuoralla. Yllättäen varmistin A-esteen alastulokontaktia pitemmän kaavan mukaan. Joskus päätökset toteutuu, jos ei sorru yliyrittämiseen:). Trulli voiton kera kolmosiin. Huh huh!

Yarran radat : liukastuminen ja ohjaushärö

Yarran viimeinen (sijoitus)nolla jäi tänään saamatta. Myönnetään toki, että pettymystäkin on mielessä, mutta toisaalta kaikki on hyvin. Mitään romahdusta ei ole tapahtunut. Ekalla radalla koiralle sattui valitettava "työtapaturma"  pujottelussa. Se liukastui kovan vauhdin takia viimeisessä välissä ja ajautui ohi. Eli vitonen siitä. Muu rata oli hirmu onnistunut,  mitään vaikeuksia ei tuntunut olevan. Tein jopa vaikean veto-> hypylle työntö-> leikkaus-> pujotteluun ikään kuin sitä olisi tuolla koiralla joskus harjoiteltu:). Kulki kuin unelma, ei voi muuta sanoa. Tokan radan virheistä voin sitten mennä peilin eteen keskustelemaan. Radalla tosiaan oli vaikeusastetta ja me selvittiin siitä 1 virheellä (+1 epäilyttävä kontaktivirhe). Olin vetämässä koiraa itseäni kohden hypylle, jätin vedon kesken ja vaihdoin rintamasuuntaa hienoisesti jo kohden seuraavaa estettä (puomi). Seurauksella, että koira totteli ohjaustani ja jätti hypyn hyppäämättä ja lähti kohden puomia. Sain vielä pelastettua hypylle, mutta vahinko oli jo tapahtunut, vitonen siitä. Loppusuoralla vielä A-esteen alastulokontaktivirhe. Mielestäni tassu osui, mutta sama se, 5 tai 10, ei väliä:). Itse kuitenkin annoin koiralle luvan tulla pois, joten se vain totteli. Ilahduttavaa oli, että mielestäni tänään Yarran molemmilla radoilla oli vauhtia todella kivasti, se lupaa hyvää, toivottavasti:). Voi kai todeta, että siinä se lähellä pyörii se viimeinen nolla, tunne on sellainen, että se voisi olla tulollaan. Toivotaan niin, että saisin molemmat koiruudet taas samaan luokkaan! Kiire ei muka ole, mutta sittenkin...