Olimme jälleen kentällä tutustumassa tekniikkahyppytreenien ihmeelliseen maailmaan. Ennen treenien alkamista piti ottaa paria pikkuista muuta juttua, mutta se "muu" typistyi pelkäksi pujotteluksi irtokoiran kiinniottoepisodin vuoksi. (Irtokoira ei ollut kentällä vaan matkan varrella). Pujottelussa Yello jatkoi vedätyksen siedätystä. Yllätyksekseni se siedättyikin aivan makean hienosti mun liikkumiseen. Vain kerran jätti viimeisen välin tekemättä, kun liikautin lelukättä ylemmäksi. Siis jalkojen liikkeen sietää, mutta käsi pitää pitää alhaalla:). Ja nyt näyttää siltä, että ne verkot ovat tainneet jäädä työttömiksi, sen verran varmat ja hienot olivat sisäänmenot + lopetukset pujottelussa. Uskoakseni ainakaan älyttömän suurta takapakkia tuskin on tulossa. Ja jos tulee, sitten toimitaan tilanteen vaatimalla tavalla. Pikkuhiljaa onkin sitten siirryttävä yhdistämään pujottelua muihin esteisiin...

Sitten alkoikin se tekniikkahyppyjen osuus. Käytössä oli 5 hyppyä ja tehtiin tekniikkatreenikuvio normaaleilla esteväleillä (maxeille noin vajaa 5 metriä ja rimojen korkeus 50 cm) molempiin ohjauspuoliin peilikuvana. Kuviossa oli ensin 3 hyppyä suoraan, 4.hyppy pois linjasta ulospäin ja 5.hyppy muodosti neljännen kanssa 90 asteen kulman. Harjoituksessa oli tarkoitus lähteä koiran kanssa yhtäaikaa lähdöstä, vetää se hypylle nro 4, leikata, lähettää se hypylle nro 5 (mielellään ohjaajan tulisi jäädä esteen nro 4 taakse, mikäli koira vain irtoaa), käännättää se siellä mahdollisimman pyöreällä ja lyhyellä hypyllä takaisin päin hypylle nro 4 (siten myös nro 6). Tähän lopetus. Harjoituksen tarkoitus oli "poimia tekniikkahyppykurssin hedelmiä". Oliko opetus siis mennyt perille koirille, olisiko niistä itsenäiseen työskentelyyn, pystyisivätkö muuttamaan hyppynsä pituutta ja muotoa?

Yellolle oli tässä etukäteen ajatellen aikamoinen kompastuskivi. Elikkäs takanaleikkaus hypylle. Emme ole moista vielä tainneet aiemmin harjoitella... Mutta tulipas tänään sitten tehtyä ja lisätään leikkaus ensi viikon treeniohjelmaan! Harjoitus tehtiin ensin koira aloituksessa ohjaajan oikealla puolella. Ja ensin tehtiin 4 ekaa estettä, sitten 5, ja lopuksi vasta koko setti eli 6 estettä. Leikkaus meni oikeastaan ihan kivasti, ei suuria hämminkejä. Vitos-hypylle Yello irtosi ihan kivasti, joten siinäkään ei ongelmia. Vitosen jälkeinen kaarikin saatiin tosi pieneksi, kun otettiin muutama toisto.

Sitten toinen suunta eli aloituksessa koira ohjaajan vasemmalla puolella. Tästä tehtiin hieman nopeammassa tahdissa, ensin 5. hyppyyn eli siihen käännökseen asti ja sitten koko setti. Tässä tuli 1 rima alas, eli juuri tuo vitonen. Kerroin koiralle kääntymisestä niin myöhässä, että se rupesi vasta riman päällä kääntymään, eikä siitä enää kyennyt riman yli. Muuten saa olla tyytyväinen ja tuokin oli selkeä ohjausvirhe. Parit rimat kyllä napsuivat, mutta tuskin se vakavaa oli.

Lopuksi jäin vielä tekemään puomia molempien kelpieiden kanssa. Yarra otti aluksi "non stop"-puomia. Eli puomin molempiin päihin hypyt ja kontakteille avustajat, jotka laittoivat makupalat. Eli aina hypyn kautta käännös ja puomille, taas käännös ja puomille. Tehtiin aika setti toistoja, olisko ollut yli 20? Rutiinia, rutiinia haetaan. Myös Yello teki puomia, mutta yksittäistoistoina. Pirun ylösmenon liikemuistin kanssa saa olla tarkkana. Jos Yello on vähänkään väärässä aloituskohdassa, ehtii ottaa ylimääräisen askelen maassa, eikä askel osu kontaktille. Tai jos sillä vähänkin "napsuu", taas mennään mistä sattuu. Reagoi siis kentällä olleeseen (pieneen) häiriöön. Sitä ollaan niin äijää, niin äijää:).