Tänään oli vuorossa Yarran treenit. Yellokin pyörähti eilen antamani lupauksen mukaan kentällä (perjantaina se ei pääsekään normitreeneihinsä, vaan vasta lauantaina treenataan seuraavan kerran). Ihan en vieläkään ole päässyt normaalivireeseen agilityn ja ohjauksen suhteen. Tämä koko alkuvuosi on ollut luvattoman raskas kaikkine sairasteluineen ja Yarran diagnoosin vuoksi. Nyt pitäisikin pikku hiljaa tehdä päätös karsintojen suhteen; vaivaudummeko vai emme. Kisastartteja taitaa olla takana kokonaiset 8 tänä vuonna.... Toiset ne tuskailee sen tuplanollan kanssa tai viimeisen nollan kanssa. Meillä on nollia ja tuplanollia yli tarpeenkin, mutta motivaatio ja syke on kateissa. No, toisaalta rohkea rokan söisi ja ainakin olisi kiva päästä katsomaan, mitä ne huiput tekee ja kuka siellä pärjää.

Mutta treenattiin siis tänään. Ja joo, vähän jo parempaakin settiä oli näköpiirissä. Toka rata meni nollalla läpi, ekallakin tössin vain yhdessä kohtaa. Alussa oli tiukkaa pyöritystä hypyillä, jossa onnistuin yllättävän hyvin. Tössimiskohta tuli okserin jälkeen, kun layeroin hienosti muuria ja lähettelin koiraa hypylle. Koira oli jo lukenut oikean esteen, kun jotenkin muka vielä varmistin ja sain Yarran kääntymään A:lle.... Että se siitä. Loppuradan hyppykuvio (tanskalaistyyppiset) sen sijaan meni aika hienosti. Ai jaa tulihan siinäkin hama (muisti näemmä tekee tepposia), kun unohdin vetää koiraa takaakierron jälkeen ja seuraava hyppy väärinpäin. No, mutta uusintakierroksella kuitenkin tämä hienosti. Lopuksi vähän kokeiltiin viskileikkausta hyppykuviossa.

Toka pätkä oli vähän lyhyempi kuin eka. Tempaistiin nollalla läpi, jee! Vähän paistetta tähänkin risukasaan. Yarra toimi kivasti ja pätevästi. Tiukat käännökset oli tiukkoja ja takaakierroissa vahvaa osaamista. Siis koiralta. Se onnistui ohjaajasta huolimatta, sanottakoon nyt vaikka niin. En uusinut koko rataa, hetken testailtiin toista ohjaustapaa lopussa. Eli poispäinkääntöä. Tänään ei oikein toiminut. Mutta jos vaikka lauantaina otettais revanssi tuostaPusu.

Yello teki pikku juttuja toisella puolella kenttää. Tehtiin sitä eilistä tokan radan aloitusta. Hivenen levitin hyppyjen välin mielestäni isommaksi kuin mitä ne eilen oli. Linja näytti kutakuinkin kuitenkin samalta. Otin ensin "omalla" tyylillä rintamasuunta kohden koiraa. Eka jees, tokalla toka rima alas. Sit korjaus. Sitten rintamasuunta toisin päin. Ja 2 puhdasta suoritusta! Eka rima 60 cm, toka 55 cm. Sitten tehtiin sitä käännösharjoitusta. Nyt en puhunut mitään koiralle, vaan annoin sen lukea vartalonliikkeistäni, mitä haetaan. Eka suoritus ryssi aika lailla (ei ollut minkäänlaista kääntymistä näköpiirissä...), kun ei tullutkaan mitään ääni-apuja. KAIKKI muut lupaavasti. Tein ensin 1:llä hypyllä, sitten liitin 2. hypyn helpotetuksi u-käännökseksi. Ehkä tuosta vielä kääntyjä tehdäänSilmänisku. Toivossa on hyvä elää! Sitten vielä muutama putki-kuvio. Ei ongelmia putken tai oikean sisäänmenon kanssa. Runsaasti palkkaa ja kehumista.