Matka suuntautui tänäänkin kohden Mutalaa ja agilitytreenejä, vapaaharkkoja. Kentällä piti olla yksi iltaryhmä, jonka jälkeen olisi ollut kiva jäädä treenaamaan valmiilla estevalikoimalla. Vaan kenttä ammottikin tyhjyyttään, joten raahasin niitä pi**n esteitä taas yksinäni.... Tätä menoa en ensi viikon lopulla pysty minkäänlaisiin kisasuorituksiin. Mutta kun se puomi ei nyt jätä rauhaan, pakko päästä treenaamaan! (Ikäänkuin viime tipassa treenaamalla mitään saavuttaisi. Treeneissä Yarra ei koskaan tee kontaktivirheitä ainakaan alastulossa. Ylösmeno sitten asia erikseen. Uskomatonta, että tilanne on nyt tämä, en olisi millään voinut uskoa....)

Raahasin kentälle puomin, 3 hyppyä, muurin, putken ja pussin. Yello aloitti muurilla ja pussilla. Molemmat meni vähän huonosti, muurille kosketti (kun yritin vain lähettää) ja pussin suuta ei ensin meinannut löytää, kun kulma oli "kuollut". Jos olisin ollut paremmalla tuulella (ilman tyhjän kentän yllätystä), olisin nauranut sen poukkoilulle. Hyppäsi nimittäin kerran pussin kehikonkin päälle. Aika taiteilija. Hyppyjen ja putken luona tehtiin vähän valssiharjoitusta ja helppoa putken suun ohitusta (pääsin hyvin itse peittämään väärän pään). Kun siirryttiin tekemään pienimuotoista hankalampaa putken ohitusta, se menikin sitten läskiksi.... livahti sinne putkeen mun selän takaa. Joo, olihan se hyppy, mihin oltiin menossa, tosi näkymättömissä (kulma kuollut + ohjaajakin tais seikkailla siinä edessä typerästi). Mutta siltikin tottelematon vekara. Se pitää ohjaajaansa nöyränä.

Yarra teki vuorollaan myös valssausharjoitusta. Hain optimaalisen niukkoja kaarroksia, jälleen kerran. Ihan hyvin se taas kuunteli. Yksi pätkä päätettiin puomiin, vaikea vienti vinosti (sain koiran tosi hyvin kääntymään, suoristamaan linjaansa) hypyltä puomin vierestä. Alastulossa taas alusta + nami. 

Yellon vuorolla aloitimme tällä kertaa kontakteilla. Pari A:ta ja useampi puomi. Koira oli nyt molemmilla esteillä irti. Eiköhän se kerta avustajan kanssa puomilla riittänyt.... Ihan hyviä toistoja saatiin aikaiseksi. Lopuksi tehtiin vielä lyhyt kääntymisharjoitus hypyillä (+luvalla putkeen). Testasin nyt vähän vastakäden vaihtamista hivenen ennen käännyttävää hyppyä. Reagoi tosi hyvin ja voimakkaasti. Eli nyt sain Yellonkin tekemään tosi lyhyen kaaren, jee. Näitä nyt sitten vain lisää, kun hyppytekniikka on paranemaan päin koko ajan. Ja rimat oli muuten 55cm.

Yarra kävi myös toisen kerran radalla. Jokusia kääntymisharjoituksia hypyillä (vastakäsi käyttöön ennen hyppyä) ja putken väärän pään ohituksia. Varmaa työskentelyä, hivenen ehkä olisin kaivannut raivoa ja vauhtia. Rimat oli 65 cm tässä viimeisessä pätkässä. Myös jokusia päätöksiä sinne puomin alastuloon. Ei virheitä, luonnollisestikaan. Vielä huomenissa olis tarkoitus ottaa vähän puomi-treeniä Yellon tekniikkakurssin jälkeen. Sitten varmaan vielä alkuviikosta jotakin ekstra-treeniä.