Agilityn ratatreeneissä tehtiin jaloille haastavaa treeniä. Yello nautti, kun pääsi luukuttamaan, mutta ohjaajan jalat huusivat armoa. Rata oli tosi kiva ja ajatuksella tehty. Siinä oli mm. pujottelu ja puomi sijoitettu siten, että tarkoitus oli jättää koira tekemään ne itsenäisesti. Pujottelu meillä onnistuu, puomi ei. Mutta ei se onneksi tyystin olennaista ollut, jatkotilanteesta selvisi kyllä muutenkin.

Rata oli tiukkaa menoa, putket suoria ja ohjaajalla loputon kiirus:D. Varsinkin lopussa 2:n takaakierron jälkeinen tilanne vaati todella tiukkaa tahtia + alta karkaamista, jotta ehti yhtään mihinkään. Lopulta kuitenkin ehdin, huh. Rima tais tulla 2 krt alas, kerran takaakierrossa, kun oli pakko mennä jo kohden seuraavaa hyppyä ja kerran 180 asteen käännöksessä, jossa hätiköin (suotta), vaikka kiire ei olis ollut. 1 putki oli A:n alla ja pari krt Y. meni A:lle, kun putkeen piti. Siinäkin oli vähän pakko yrittää karkuun, kun putken jälkeen tavoitteena oli puolenvaihto. Lopulta sekin onnistui, vaikka tiukkaa teki. 

Kiva rata, vaikka ehtimisongelmia oli. Yellohan irtoaa ja luukuttaa mielellään, jos vaan tilaisuuden saa.

Kotipihassa vielä tovi tokoa, kun treeneistä kotiuduttiin. Tunnari ruohikolla. Bongasi oman, lähti tuomaan ja selvästi sitten odotti suullista vahvistusta. En puhunut mitään. Tiputti, lähti uudestaan kapuloille, oma oli musta parin metrin päässä tiputettuna eli aika kaukana muista kapuloista. Yello mietti hetken, kävi kaikki kapulat (ne väärät) läpi, totesi, ei täällä mitään ole. Tuli takas siihen tiputtamalleen kapulalle ja toi sen. Uusinnalla ratkaisi nopeammin, en kehunut tuonnin aikana, otin vaan pari askelta taaksepäin ja kehuin vasta luovutuksen jälkeen.

Noutoa puu- ja metallikapulalla. Ei varsinaista perusasennosta lähtöä, pitelin vähän vaan kiinni. Yello toi kapulan mulle asti (ei perusasentoon) ja palkkasin siitä pallolla. Metallikin nousi kohtuullisesti. Vähän seuraamista ja kaukoja, vaikeita vaihtoja. Niitä pitäisi treenata loputtomiin.