Tänään oli sitten ekat Yellon "oman" ryhmän treenit. Omaa ryhmää sillä ei ole koskaan vielä ollutkaan. On treenattu vain vapaaharkoissa ja muutaman hassun kerran ohjatusti. Jotta uutta ja ihmeellistä oli kaikenlaistaHymy.

Tehtiin 2 pätkää. Rata oli suhteellisen ahdas, siinä joutui kulmaamaan Yelloa aika lailla. Kulmaamiset onnistuivat tänään hienosti! Hieman mua jännitti se suurin pelkoni eli liian lyhyet estevälit, niitä en haluaisi treenata. Mutta niitä kuitenkin oli radalla. Yello kun muutenkin rynnii niin kamalaa vauhtia, että lisäjännitys ei olisi tarpeen. No, toivottavasti jatkossa ei kovin vaarallisissa paikoissa ole lyhyitä välejä. Jos on, voinhan jättää ne kohdat ottamatta, sillä siitä pääsee.   

1241811335_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensin teimme mustalla numeroidun radan 1-13. Heti alussa ennen rengasta oli ensimmäinen kulmauksen paikka. Renkaan lähestymiskulma oli aika haastava. Mutta selvisimme virheettä! Esteväli 3-4 oli ahdas, joten annoin sitten sen keinun ylösmenokontaktikäskyn liian aikaisin ja rima alas... Keinun (siihen asti vein koira vas puolellani, keinun edessä vaihdoin ohjauspuolta) jälkeen en uskaltanut liikkua ollenkaan (tärppihyppy) ja taas rima alas... Avokulma kepeille sentään taisi ensi yrityksellä onnistua. Ja ihan mielettömin sivusuuntaetäisyyden kasvatus ikinä! Kuljin nimittäin hypyn nro 5 eri puolelta mitä koira. Ei ollut muuta mahista yrittää ehtiä suoran putken jälkeisiin tilanteisiin. Pujottelun jälkeen tuli sekä ohi hypystä (huono ohjaus sieltä kaukaa), että rima taisi myös tuossa tulla alas ainakin kerran. Hmm, vähän rimat sinkoili. Ei Yello tänään superhyvin hypännyt, ja oli varmaan muutama ohjausvirhekin. Mutta lieneekö alusta ja esteiden etäisyydet myös hieman vaikuttaneet. Mene ja tiedä. Suoran putken jälkeen tein seuraavalle hypylle vastaanottovalssin ja loppusuora mentiin hienosti. Toistokerralla keinun jälkeinen tilanne korjaantui, avokulmaan tosin sain kerran virheen aikaiseksi. Oli se aika vääntöä ja toisaalta muutama kohta, missä ei voinut liikkua. Myös kohtia, missä oli "pakko" etääntyä koirasta ja ne oli aika rohkeita kohtia. Olen onnellinen niiden suht hyvästä onnistumisesta.

Toka rata oli vihreällä merkattu 1-14. Siinä sain alussa pitää koiraa aika lailla "kiinni", esteet 3-4. Onnistuinkin saamaan aika pienillä kaarroksilla toimivan koiran. Minä tyytyväinen! Vitoselta käskytin vain putkea ja karkuun kohden 7-hyppyä. Jossa taas rima alas. En ole ihan varma, mitä tapahtui, saatoin ennakoida käännöstä kohden pujottelua. Otettiin kuitenkin varmuuden vuoksi uudestaan hyppy-putki-kohdasta. Mutkaputken jälkeen taas kulmattiin saadakseni paremman lähestymiskulman keinulle sekä suoran putken vetovoiman eliminoimiseksi. Tämä meni hienosti, vau.

Vaikka tämän päivän radat eivät olleet ihan Yellolle parhaita mahdollisia, niin kiva oli treenata. Niin paljon on ite miettinyt ja tehnyt harjoitteita / ratapätkiä, että on mukavaa vaihtelua mennä jonkun muun aivoitusten mukaan.