Tänään olin agilitykisoissa Hämeenkyrössä voimalla 3 koiran:). Eli kotikisat ja marssitin kaikki kynnelle kykenevät kisakoirani lähtöviivalle.

Pilvillä oli nyt siis ensimmäinen starttinsa kakkosluokassa. Rata oli aika helppo, kuten ne nyt on aina huomattavasti "helpompia", kun on hitaasta koirasta kyse. Alkuun oli vain valitettavasti laitettu hyppy-hyppy-rengas- puomi, kaikki suoraan ja sille viimeiselle eli  puomille ei ollut tarkoitus mennä. Menin mielestäni järkevästi sijoittuen työntöpuolelle ohjailemaan (renkaan jälkeen kaarrettiin vasemmalle okseri -> A-este). Mutta koira näki kuin näkikin ahterini takaa sen puomin ja livahti sitä kohden selkäni taakse. En ehtinyt reagoida tarpeeksi nopeasti ja siitähän tuli huikea ylimääräinen kaari... ja niitähän ei Pilville saisi yhtään tulla! Nop, sain koiran sieltä vielä käännettyä (luulin sen kyllä käyneen koskemassa puomia, mutta tuomari oli eri mieltä) ja jatkettiin. Okseri aika nollakulmasta, puhtaasti, sitten A, mutkaputki ja (kerrankin) nopea puomi, siitä hienosti jatkettiin esteiden välistä pituus ja muuri. Muurilta jyrkkä kääntö keinulle (nopea!) ja työntö hypylle, josta pussiin. Kaarrehyppyjen kautta helpossa kulmassa pujotteluun ja vielä yksi putki ja muurin kautta loppuhypyt. Eli sittenkin virheetön rata (aikaylitystä 5,02)! Mua jäi nyt kyllä kaivelemaan, että kuinka paljon tai vähän ihanneaika olisi ylittynyt ilman tuota kaarrosta ennen puomia... &%¤%%R&&%!! Suureksi hämmästyksekseni tulos riitti 3.sijaan, tällä radalla tuli vain yksi 0 ja yksi vitonen, joten Pilville yllätyspronssia. Hyvä starttaus hymynaamalta kakkosiin!

Kolmosten rata oli suhteellisen helppo. Tuomari poisti radalta pujottelun, koska sen säännönmukaisuudessa oli jotakin häikkää. No, ei se jäänyt harmittamaan, mutta ongelma tietysti tuli Myrphyn lain mukaan siitä renkaasta. Eli Trullin suhteen. Alku oli sama kuin kakkosluokassa eli suoraan renkaan jälkeen puomi, jonne ei menty. Siitä jatkettiin myös vasemmalle, mutta kakkosissa oli menty vasemmalle okseri-> A-este, kolmosissa ohitettiin myös se A ja mentiin sen viereen pussiin hypyn kautta (okseri otettiin pois). Eli koska mun oli pakko saada Trulli vasemmalle puolelleni, olin pakkotilanteessa voimakkaisiin työntö-ohjauksiin renkaan jälkeisille esteille. Onneksi eivät videokamerat olleet nauhoittamassa taivutuksiani:). Nop, selvittiin virheittä siitä ja myös jatkosta! A-esteen alastulo oli äärimmäisen niukka, mutta tuomarin mielestä riittävä. Loppusuoralla yksi harmittava ylimääräinen kaari, mutta onneksi aika riitti nollaan. Juuri ja juuri tosin.

Yarra oli mainio! Tosi hyvin kuulolla. Alkusuoralla mun ei tarvinnut hakeutua työntämään, rengas kyllä sujuu + kontaktiesteiden ohitukset. En ainakaan huomannut, että olisi niitä edes silmäillyt. Koira oli tosi vauhtipäällä ja jouduin 2 eri kohdassa lennosta muuttamaan ohjaussuunnitelmaani, koska en olisi mitenkään ehtinyt!! Koira irtosi juuri niissä kohdissa kuin pitikin irrota ja oli käsissä tarkkuuskohdissa. Harmittavasti varmistin liikaa putkeenmenoja, varmistukset näkyivät sitten ajassa, joka tiputti meidät sijalle 6. Mutta oli kyllä makea suoritus ja tulos (0).  Ja nyt Yarran talvi(kisa)tauko jatkuu, keväämmällä sitten vasta enemmän kisoja.