Tänään oli taas SM-treenit, teemana lyhyehköt ratapätkät, joissa oli haastavia hyppykuvioita ja pujotteluunvientejä. Kontakteista oli mukana vain A-este.

Trulli: Ekasta pätkästä olin varma, että Trulli ei käänny mitenkään hyvin, mutta sepä likka yllätti mut totaalisesti kääntymällä mainiosti! Hyppykuviossa oli pujottelun jälkeen ensin välistäveto, sitten u-käännös, josta takaakiertoon ja hypyn ohituksen kautta valssihyppy ja vielä u-käännös. No, olihan jotkut kaarteet aika pitkiä, mutta eipä ollut mitään ylimääräisiä kieppejä tai kysymisiä. Kepeille vienti (tiukka suljettu kulma) hienosti. Tämä oli ehdottomasti paras pätkä tänään Trullille! Tokassa pätkässä kangertelivat kepit (sisäänsyöttö avokulmaan hienosti, mutta varmuus puuttui itse esteen suorituksesta). Olis saanut etua, jos olis vähän pystynyt jättämään koiraa sivusuunnassa, koska pujottelun jälkeen koira vedettiin seuraavalle hypylle eri suuntaan, kuin mihin vika väli pujoteltiin. Trulli ei kestänyt pientä vekkiä ja jouduin sitten viemään pujottelun loppuun asti ja veto "kankena" eli väkisin. No, päästiin siitä ja loppu onneksi sujui hyvin, vaikka siellä oli tosi vaikea putken tärppipään ohitus. Vika pätkä oli ihan sujuva, paitsi alku meni tärviölle. Arvasinkin, että se aloitus on niiiiin ylivaikea Trullille, että ei onnistu. Yritin kuitenkin sinnikkäästi, olisi pitänyt ottaa heti helpompi versio. Se jälkiviisaus.... Siinä lähdettiin hypyltä (2 hyppyä vierekkäin, eka mentiin, seuraava ohitettiin) toiselle hypylle jyrkästi viistoon ja vedettiin välistä seuraavalle hypylle sylkkärillä ( radan 2. ja 3. hyppy olivat siis 90 asteen kulmassa ja molemmat hypättiin ulkokautta sisälle) hypäten se takaa sisäpuolelle päin. Näihin kääntöihin on etua, kun koira olis tosi kuulolla ja myös ketterä kääntymään. Trullin erikoisalaa on suoraan, suoraan, no, putkeen ja kontaktiesteille voi jopa kääntyä:). Tai sanotaanko, että sen kanssa ei ole treenattu riittävästi erilaisia asioita. No, helpotin sen alun sitten, jätettiin 2 ekaa hyppyä pois ja lähdettiin ihan suoraan vaan. Tässäkin pätkässä oli vaikea pujotteluunsisäänsyöttö, käännyttiin hypyltä ikäänkuin takaisinpäin ja pujotteluun. Muut radan osat menivät mainiosti, renkaalla valssi ja putkenpään ohi, lopussa vielä putkeentyöntö hieno ja lopetus A:lle.

Yarra: Hienot treenit. Ainoita suurempia miinuksia olivat pari väärää putkeen juoksua. Ekalla radalla oli A:n jälkeen juostu putkeen ja vikalla radalla piti mennä samassa kohtaa A:n jälkeen hypylle putken viereen. Ja arvaas mistä Yarra löytyi.... varmaan ohjasin huonosti ja näytin sille vahingossa sitä putkea?!?. Tokassa pätkässä oli u-käännöksen jälkeen putken tärppipään ohitus (Trullin kanssa tämähän oli onnistunut!!), missä en malttanut tarpeeksi, vaan päästin sen menemään väärään päähän. Mutta käännökset, sylkkärit, välistävedot kaikki hyvin tai ainakin ok. Pujotteluunsyötöt varmat. Valsseissa testailin vähän sitä reaktioherkkyyttä kaarien pienentämiseksi. Reagoi hyvin ja välillä jopa liian hyvin (tästä joku kielto ja tais kerran tippua rima). Mutta koiraan voi kuitenkin olla tyytyväinen. Hellettä oli liikaa, mutta jotenkin jaksettiin pusertaa:).