Trullin 3 koitosta on takana, tässä raporttia:

Mahtava aloitus, kokonaista 8 estettä. Radan alkuosa oli haastava ja jännitinkin, miten saan kepeille viennin onnistumaan. Mutta sehän meni kuin olisi sitä juurikin harjoiteltu. Eli alkuun oli hyppy ja mutkaputkeenvienti kaukaisempaan päähän. Trulli varasti aavistuksen lähdöstä, mutta tässä se ei haitannut. Kun koira oli putkessa lähdin kirmaamaan kuin aropupu, tulossa oli 2 hyppyä, joiden jälkeen oli työntö kepeille. Oli pakko saada hivenen etumatkaa, jotta kepitys onnistuisi (tässä oli tullut aimo tukku kieltovirheitä toisille koirakoille). Mutta olin juuri sopivasti sijoittunut ja sisäänsyöttö onnistui huikean hyvin ja itse este mentiin vauhdilla. Siitä lähetys ja rivakka persjättö pussille, jonka ulkokaarelle siis hakeuduin, jotta vältin leikkauksen u-käännöshypyille. Tulin apinanraivo-vauhtia ja ehdinkin näyttää oikean hypyn. Mutta sitten vastaanottovalssissa jälkimmäiselle uikkarihypylle tulikin rima alas.... Argggh, hermo vähän meni, kun oli ollut niin hieno aloitus ja sitten tuollainen typerä virhe. Jätin seuraavalle hypylle suunnittelemani valssin tekemättä ja olinkin siten eri puolella A-estettä, mitä suunnitelma oli. Kontakti kuitenkin osui niukasti ja vielä hypylle klaarattiin. Sitten oli putken suun ohitus vuorossa. Koira oli jo lukinnut sen oikean, mihin pitikin, mutta tulkitsin koiraa väärin ja sain sen vielä kääntymään ja menemään väärinpäin..... tästä täytyy ainakin suhteessa fifty-sixty ottaa siis itelle syyt:(. No, eipä siinä oikein enää huvittanut ohjata, kun nolla oli jo karannut. Putken jälkeen otettiin vielä seuraava este eli puomi, jossa muka sain koiran hallintaan, mutta juuri ennen kontaktipintaa se päätti loikata pois. Tästä harmistuneena kävelimme radalta pois. Siinä se rata.

Tahto-kontakteja. Tokalle radalle asetin ehdottoman vaatimuksen / tavoitteen: ei kontaktivirheitä.  Ennen rataa otin makupalan avulla nopeita maahanmenoja ja lämmittelyeste-keinulla kontaktilla maahanmenoja. Tarkoitukseni oli siis käskyttää radalla Trulli puomin alastuloon maahan-käskyllä. Sitähän ei ole koskaan ennen tehty, ainakaan minun toimestani, Trullin alastulo on hidastus (yhdessämeno) ja odota-käsky.  Olin tehnyt ratasuunnitelman medien aikana. Alussa oli ilkeä putken vääränpään ohitus (este nro 7). Mutta tuomarin perhana menikin muuttamaan tuon aloituksen maxeille sellaiseksi, että en ehtinyt peittämään väärää päätä, vaan se piti jättää "avoimeksi". No, sitten päästiin itse radalle. Lähdössä olin tiukkana, meinasi taas varastaa, mutta nyt ei ollut varaa "päästää", koska tein tokalle hypylle vastaanottovalssin ja piti päästä sopiviin asemiin. Korjasin vielä koiraa, kun se meinasi nousta.Alun kurvit meni hienosti, mutta eipä sinne putkea kohden tarvinnut kuin (ilmeisesti) ajatella, niin Trulli jo menossa väärin.... Perhanan elukka! Nyt ei ollut kyllä mitään ohjausvirhettä, se vain yksinkertaisesti ei tullut mun mukaan. No, jatkettiin siitä sitten vielä rataa loppuun asti. Seuraavana se puomi, joka onnistui täydellisesti (maahan-käsky pelitti) ja koiralle kunnon kehut. Pujotteluunsyöttö sitä vastoin epäonnistui, kun en ehtinyt valssiin ennen keppejä toivotulla tavalla. En korjannut, koska oli jo hylly alla. Lopussa oli vielä se A-estekin, jonka alastuloon juoksin vähän siihen koiran eteen näyttämään. Täydellisesti sekin. Mutta se putkenpirulainen siis taas....

Kun mikään ei riitä. Vielä oli jäljellä hyppis. Se ei ollut mitenkään vaikea, oikeastaan helpohko. Pujotteluunsyöttö oli haastava ja alussa oli pyöritystä hypyillä + renkaalla vähän niinkuin putkien välissä. Tottakai. Ja tavallaan tälläkin radalla putki koitui kohtaloksemme. Trulli meinasi karata toiseen putkista liian aikaisin ja siihen tuli aivan mieletön ylimääräinen kaarros. Sain sen kuitenkin kääntymään ja pysyttiin radalla. Vaan tuo kaarros kostautui yliajan muodossa. Vaikea pujotteluunmeno (monilla tuli tähän virheitä tai ainakin ylimääräistä kaarrosta) meni aivan sukkana, siitä lähetys hypylle (leikkaus!), ja suoraan putkeen. Putken aikana juoksin väsynein jaloin jatkon valssaukseen enkä ehtinyt aivan ideaalisesti. Eli valssatessani vähän hidastin koiraa. Mutta ilman sitä putkeen melkein karkaamista tuo ei olisi ollut ratkaisevaa. Tulos 2,36.