Agilitytreeni sisälsi tänään käännöksiä hypyillä, pujottelua ja putken väärien päiden ohituksia. Ja hyppykuvioissa oli myös hyppyjen ohitusta eli hallintaa, hallintaa... Pääosassa tänään herr Hans. Musta kelpie kun musta kelpie, niitähän on 13 tusinassa (ainakin muut paikallaolevat luulivat / olettivat mun ohjaavan Yelloa....).

Aloitimme kääntymistreenillä, minkä luulin olevan aika hankala Hansille (mutta vain oikeastaan hyppy 2 oli hankala). Eka hyppy suoraan, toka takaakiertona siten, että olin vastaanottamassa tokan hypyn siivekkeen luona. Pyöräytin siitä koiran edestäni kääntymään hypylle ja 360 astetta eli täys ympyrän. Hyppy nro 3 myös takaakiertona, josta sylkkärillä lähetys putkeen (ja aikomuksena layeroida hyppy, osa toistoista onnistui, osa ei). Jouduin kuitenkin vähän saattamaan sinne putkeen, kun Hans ei sinne irronnutkaan kovin kaukaa tai jos irtosi, ohjautui sitten ohi seuraavasta hypystä. Alla huonolaatuinen kuvaus treenistä. Koiran reitti katkoviivalla, ohjaajan yhtenäisellä viivalla. Ja osan toistoista liikuin hypyn 3 ja putken 4 välissä, kun layerointi aiheutti hypyn 5 ohitusta tai Hans ei irronnut putkeen riittävän kaukaa. Tuo hyppy 2:sen pyöritys oli koiralle vaikea ymmärtää (juoksi mieluummin vaikka mun jalkoihin), mutta sain sen pari kertaa tekemään sen ihan hyvinkin. Rata loppui pujotteluun, jossa vedätin joka toistolla. Lopussa ei yhtäkään virhettä, aloitukseen pari ohijuoksua (vauhtia oli, enkä testimielessä yhtään auttanut, annoin vain käskyn).

Sitten treeni 2, josta ehkä vieläkin huonolaatuisempi kuvaelma. Piti oikein miettiä esteväliä 5-6, kummalla puolella mua se koira oikein oli.... Pujottelussa siis reipas vedätys, jotta ehdin näyttämään takaakierron. Siitä koira sitten kieppas mun takaa ja oli mun vasemmalla puolella hypylle 5 (hyppy 7 houkutteli kyllä, mutta enimmäkseen sain kuuntelemaan) ja taas hypyllä 5 kieppas mun selän takaa ja siitä putkeen. Pujottelun aloituksessa oli tällä kertaa vähän häröjä, kun juuri tätä harjoitusta tehdessämme hallissa oli paljon häiriötä (uusia koiria ja ihmisiä tuli ovesta). Hans meni vähän "en kuuntele mitään"-tilaan ja suikkasi pujottelusta hypylle 9. Sitten kun vein tosi tarkasti kaarrottaen, saatiin onnistumaan. Pujottelun loppupään vedätyksessä ei ongelmia.

Sitten tehtiin vielä vähän käännöksiä - niin selän takaa kiepautuksia kuin ihan perinteistä valssia - parilla hypyllä ja putkella. Käännätin Hansia myös yhdellä hypyllä useita kertoja ympäri, kun lähti kaarrottamaan, sillä sen sai kuuntelemaan. Pujotteluun myös suljetunkulman sisäänsyöttöjä, johon yhdistin sivusuuntaetäisyyden kasvatuksen. Hans ei tässäkään erehtynyt lopussa. Loppuun asti pujottelusta naks+vetoleikki.

Radalle lähdöissä istutin Hansin ja treenin 1 ja 2 aikana se pysyi tosi hienosti istumassa. Vain pari kertaa jouduin korjaamaan. Loppupuolen lyhyissä treenipätkissä, kun koira oli jo väsynyt, tuli vähän enemmän seisomaannousuja (+valumista), mutta korjasin nekin toki kaikki. Yhtään ei periksi anneta!