1569354.jpg

(Yllä: Yarra pellolla)

Yarra vieraili tänään agilitytreeneissä ja muutkin koirat oli mukana ja tekivät jokainen siis jotakin. Tässä treenaamamme radat piirrettynä (luksusta!), numerot on hivenen pieniä, mutta kyllä niistä kai selvän saa:).

1577247.jpg

Eka rata nrot 1-14. Mietin vähän tuota kepeille menoa, syöksyykö Yarra putkesta suoraan keskikenttää kohden ja tulee kielto kepeille, kun kulma muuttuisi siten avoksi. Asetuin siis heti putken päähän näyttämään sille keppejä. Huono idea. Koira tais oikein hätkähtää, kun olin yhtäkkiä sen edessä.. Virhettä ei, mutta koira kyllä selvästi hiljensi vauhtia. Leikkasin kepeillä ja valssasin päähän, jotta sain sen putkeen kivasti. (Tokalla kierroksella sijoituin lähemmäksi keppejä, putken ja keppien puoliväliin, se oli parempi kohta:). Rata jatkui jouhevana, kunnes tultiin putkelle nro 9. Yritin muistella, ollaanko koskaan otettu putkea siten, että koira kiertää sen ulkokautta ja hakee sitten sisäänsyöttöpään aivan kuolleesta kulmasta?!? Enpä ihan äkkiä muista, että oltais treenattu (kaikenlaisia muita kuolleita kulmia on kyllä ollut), mutta nyt sitten treenattiin ja menikin vallan mainiosti. Valssin ajoitus hypyllä nro 10 oli tämän radan vaikein kohta. Otettiin useita toistoja ennenkuin sain itseni pakotettua kääntymään suht oikea-aikaisesti:). Muussa tapauksessa tuli aina ylimääräinen kaari (+ protestihaukahdus).

Toka rata nrot 21-33. Tämä olis mennyt lähes "täydellisesti", jos olisin tajunnut koiran muistavan ekan radan putken takaamenon.... Eli takaakiertoHYPYLLÄ lähti taakse, mutta myös putken taakse... hih noita kepukoita. Uusiksi, eikä enää ollut ongelmia tuossa. Takaakierron jälkeisillä 2 hypyllä pohdittiin mun liikkeen vaikutusta koiran vauhtiin ja putkeenmenoon jälkimmäisen hypyn jälkeen. Olin hiukan liian passiivinen ja liikkumaton tuossa. Lisättiin sitä vauhtia ja ohjaamista, joilloin koira liikkui paremmin ja itsellekin tuli sellainen tunne, että oli enemmän ohjaksissa ja putken oikea pää oli enemmän kuin varma! Syöttö putkeen -> karkuun -> hyppy ja toinen putki ennen maalihyppyjä. Tässä sitten uskalsin lähteä ja jälkimmäisellä putkella suorastaan odotin hetken aikaa koiraa. Kyllä se siitä, se uskallus ja riskinotto meinaa. Tosi kivat oli radat ja treenit. Ja kivasti löytyi hienosäätöä ohjaajan toimintaan.

Yello treenasi hieman ennen Yarran treenejä. Aiheena tutut ja turvalliset tekniikkahypyt ja puolikas pujottelu. "Rataharjoitteista" vuorossa oli valssausharjoitus 4 hypyllä. Tekniikassa oli rimat 25 cm ja askelmäärät hyppyjen välissä 6-7-8. Aluksi suorat, sitten tein vinoa linjausta. Ihan ok, kerran taisi vähän napsutella rimaa tai kahta. Pujottelut mainioita, valssiharjoitus niinkään ei... Mopo lähtee keulimaan, jos vähänkään saa ottaa vauhtia:). Rima tais tulla 1-2 krt alas ja jokunen napautus. Kun huomautin rimanpudotuksesta (keskeytin ohjaamisen ja laitoin koiran maahan), kehtasi tulla pari hyppyä riman ali. Kun sain koiran taas rauhoittumaan ja keskittymään, molemmat ohjauspuolet meni. Huh.

Morris treenasi ennen kotiinlähtöä vähän tottisliikkeitä. Seuraamista, siirtymisiä 2 askelta taakse, sivusuuntiin ja eteenpäin. Liikkeestä jääviä; istu, maahan ja seiso. Otettiin myös liikkeestä maahan -> luoksetulo. Ihan karmee vauhti, katsoin paremmaksi väistää, ettei olis törmännyt siitä vauhdista (varmaan olis tullut mustelmia..). Vielä muutama kauko-ohjauksen asennonvaihto. Edisti sen verran törkeästi, että vähän piti korjata. Ihan kaikkea ei pysty katsomaan läpi sormien.