Nummela 6.5.2007

 

Kolme starttia Nummelassa.

Agistartti: Pitipä heti mennä toteuttelemaan eilisiä kurssilla olleita sylkkärikääntöjä. Aiai ja radan ainoat virheet tulivatkin juurikin siinä käännössä.... Eli 2 hyppyä vierekkäin ja ne suoritettiin molemmat samaan suuntaan (tultiin keinulta). Jälkimmäiselle kielto, kun seilasin liian kaukana hypystä + käännyin liian aikaisin peruutusasennosta. Tippui siitä sitten rimakin, kun survoin koiran liian läheltä hyppäämään. Radalla oli pari muutakin hyppykohtaa, jossa kielto oli ennemmän kuin lähellä. Eka näistä oli mun yliheiluvien käsien syytä ( koira lähti jo tulkitsemaan vastakkaista suuntaa.. mitäpä se eilinen kouluttaja näistä käsistä huomasi..). Radalta siis kymppi ja yliaikaa kuitenkin "vain" 4,5 sekkaa. Ei ihan mahdotonta! Erityisen ylpeä olen tämän radan kontakteista, keinu ja puomi olivat ylösmenot varmoja, keinu nopea, puomilla nyt voi hieman moittia alastulon vauhtia. A:lla, vaikka se oli tietysti jyrkkä, koira haki oikean paikan.

Agistartti: Tämä rata oli selvästi ekaa vaikeampi ja käännöstä ja väännöstä oli melkoisesti (joka näkyi sitten jo tosi selvästi meidän ajassa). A:n alla oli putki ja A mentiin 2 eri kertaa. Radalla tapahtui pari virhettä. Alussa oli pujotteluun syöttö avo-kulmasta. Se oli jo onnistumaisillaan, koira siis oikein sisään, mutta sitten jotenkin löysäsin agrea (vartalon liiallinen suoristus + eteenpäin rynnistys) ja koira tokasta ohi. Tasan samalla tavalla kuten myös viikko sitten Liedossa... Nopea korjauskaan ei pelastanut suoritusaikaamme, joka oli aika paljon yliajalla... Radan toinen virhe oli kosketusvirhe, jälkimmäisessä A:lle menossa seikkailin hieman vaarallisesti koiran juoksulinjalla ja sen nenä vienosti kosketti jalkaani. Kosketusvirhe. Just joo. Keinu nopea ja varma, A:n kaikki kontaktit osuivat reilusti, hyvä, hyvä.

Hyppis: Niin lähellä ja niin kaukana! Puhdas rata ja aika 1,4 yli. Ei sapeta, ei! Se sekka menetettiin 1 tai oikeastaan 2 putkeenviennissä. Ensin oli putki ja pituus vierekkäin (luukutusta alla), koira ehti ottaa pari harha-askelta kohden pituutta ja siitä pienen pieni ylimääräinen kaari. Toisella putkella en luottanut koiraan ja varmistin tarkasti ( lue=hitaasti) putken väärän pään ohituksen. Loppusuoran vimmattu luukutuskaan ei pelastanut meille nolla-nollaa. Mun ryntäyksestä koirakin innostui ja juoksimme kilpaa.. en sitten ehtinyt suunnitelemaani valssiinkaan 3. viimeiselle esteelle ja lennosta muutin ratasuunnitelmaa. Otin koiran hypylle vastaan ja taivutin vartalo-ohjauksella putkelle, josta vielä komea loikka okserille. Mutta hei: puhdas rata! Kyllä se vielä siitä joku kaunis päivä..

Tästä on hyvä aloittaa kisatauko. Se päätös muuten on pitänyt. Mihinkään kisoihin Yarraa ei ole nyt ilmoitettu. Vaikeaa se on ollut olla ilmoittamatta, mutta päätös mikä päätös:)-