Yellokin oli ekaa kertaa ikinä ihka oikeissa agitreeneissä, illalla Länsi-Teiskon maneesilla. Aikaisempia ei ehkä kannata laskea juuri miksikään, ne ovat olleet sellaisia raapaisuja vain. Yllättävän hyvin meni, vaikka kaikenlaista pikkuharmia mahtuikin mukaan:(. Niistä ikävimpänä mainittakoon noin 3 krt karkaaminen hallinnasta vähän katselemaan viereiselle kenttäpuoliskolle.... argggh, miten ärrrrsyttävää. Vielä vähän aikaa sitten parissa "häiriötreeneissä" ei vielä ollut tätä ongelmaa, mutta nyt se(kin) sitten näemmä alkoi! Toivottavasti ei kestä pitkään:(. Luulin viereisellä porukalla olevan vähintään pari rataantutustumista (jonka aikana Yello ei olis mitenkään päässyt häiritsemään kenenkään koirakon suoritusta), mutta valitettavasti tekivätkin vain yhden radan. No, paineita ja hermostumista taisin enimmäkseen vain minä  tuosta ottaa. Yello on viime aikoina taas ollut vähän pahempi murrosikänsä kanssa ja mulla on ollut vähän vaikeuksia sen pitämisessä ruodussa noin muutenkin. Toivottavasti tää vaihe olis nopeasti ohi!?!?

Mutta itse treeniin sitten (aluksi ehdin jonkun aikaa ottaa ilman koirahäiriötä). Aloitettiin tekemällä ratapätkää. Jälkikäteen laskin, että ratapätkässä oli 10 estettä. Voihan hirmuinen sentään! Ei ihan ollut tarkoitus noin pitkää tehdä, mutta se nyt vain tuntui sopivalta Yellon kanssa kokeilla. Voin kertoa, että hikihän siinä tuli, koirassa on potkua ja vauhtia (valitettavasti myös sitä ääntä....yäks). Alkuun suoraan 2 hyppyä - > pituus -> mutkaputki (valssi) -> hyppy -> taas mutkaputki (valssi) -> viukassa hyppy, muuri ja hyppy -> vielä takaisin putkeen. Putkeen irtoamisissa oli vähän häikkää, joten tuossa toisessa mutkaputkessa oli ongelmia. Koiran olisi tarvinnut irrota mahdollisimman kaukaa, jotta olisin ehtinyt valssailla rauhassa (?). Ei taidettu ihan kokonaisena tuota pätkää päästä virheettä (jos ei muuta, niin tapahtui ikävä kauneusvirhe rimanpudotus) . Eli pätkittiin ja "hiottiin", mutta oli se vähän sellaista hermostunutta, kun tuossa vaiheessa jo sitten vieressä tehtiin kans. Mutta aika uskomaton suoritus koiralta kuitenkin tuolla treenimäärällä, mikä sillä on takana! Ilman rimanpudotuksia olisin toooosi tyytyväinen.

Käytiin radalla vielä pikaisesti toistamiseenkin, mutta en tehnyt paljon, koska Yello oli aika kiinnostunut, väärään  suuntaan:(. Mutta jotakin sentään tehtiin. Pujottelua ihan oikeilla kepeillä ja 2 viimeistä väliä. Kun koira rauhoittui keskittymään, sehän teki mainiot 2 väliä. Kierroksia vaan oli huikeasti tuossakin kohtaa. Vielä ihan pikkuratapätkä hypyltä mutkaputkeen, josta pituus, 2 hyppyä ja täyskäännös takaisin hypylle ja kääntö putkeen, johon rata päättyi. Kerran karkas mutkaputkesta väärään suuntaan maneesia (vaikka tuli mutkasta kohden meidän päätyä, mokoma kakara!), mutta muuten sitten taas malttoi kuunnella. Lopuksi vielä toistettiin pujottelutreeni (nyt päästiin nopeasti oikeisiin suorituksiin). Ihanaa, seuraavan kerran ollaan kentällä ja toivottavasti ei sitten häiritä ketään, kun kerran vapaaharkka-ajalla siellä sitten ollaan.