Tiistai-illan ratoksi agilityn vapaaharjoittelua. Menossa mukana molemmat kelpiet, Yello aloitti totutusti urakan.

Ensimmäisessä harjoituksessa oli vain muutama hassu este, mutta mitä ilmeisemmin vaikeusaste oli kova. Ensin u-käännös, josta koira vedettiin "syliin" ja käännettiin kolmannelle esteelle kertoen seuraavan suunnan olevan vasemmalle takaisin u-käännökselle. Se mentiin nyt siten, että eka hypyistä takaakiertona ja sylkkärillä käännettiin koira toiselle hypylle, josta vielä yhden suorahkon hypyn kautta pujotteluun. Eka sylikäännös oli vaikea, kun kolmas hyppy ei ollut "tanskalaistyyppisesti" linjassa, vaan lähempänä ohjaajaa. Koira piti ensin saada tulemaan kohti, jotta se taittuisi hypyllä hypätessään vasemmalle. Huh, olipas vaikeaa. Taittui joo, mutta ei ihanteellisella linjalla. Tätä hiottiin vähän aikaa ja saatiin jotakin tulostakin onneksi. Yellon lopetettua tämän pyyhkäisi Yarra saman kuvion kertaalleen, ja olipas helppo! Toiselle lastenleikkiä, toiselle väännetään (vielä) rautakangella….

Yarra jatkoi tästä ja käyttikin vain yhden suoritusvuoron. Yarra teki ensin pikku ratapätkän, jossa aloitettiin hyppy - > takaakierto -> vippauksella hypylle ja käännöksen jälkeen putkeenlähetys. Putkesta jatkettiin hypyn kautta pujotteluun suljettuun kulmaan, joka oli tosi jyrkkä. Ei vaikeuksia tässä. Pujottelun päähän tein valssin ja jatketiin yhden hypyn kautta putkeen, johon leikkaus. Vähän Yarralla oli vaikeuksia putkeen menossa, vai olisikohan ohjaaja tehnyt leikkauksen ennakointia siellä takaviistossa.... Putkesta keinulle pitkä vienti ja lopetus pussiin, jonka suu oli kuolleessa kulmassa. Keskityin parempaan putkelle vientiin toistokierroksella, eikä kiemurointia enää esiintynyt.

Yarra teki heti perään toisen pikkuisen radan. Aloitettiin siitä, mihin äsken lopetettiin. Eli lähetin koiran pussiin ja valssasin pussin edessä toiselle ohjauspuolelle. Vipaten hypylle ja sieltä pujotteluun. Pujottelun päähän valssilla puolenvaihto, 2 hyppyä ja  välistäveto, josta vielä putkeen ja maalihyppy. Tämä meni muuten hienosti, mutta tuossa ennen välistävetoa unohdin ensin antaa merkin koiralle tulevasta tiukasta käännöksestä (pssstt), toisella yrittämällä annoin äänimerkin liian aikaisin, vasta kolmannella yrityksellä ajoitus nappiin. Ei Yarralle enempää tänään:)-.

Yello jatkoi vielä toisen suoritusvuoron. Aluksi keinua, meni aika hienosti, kohta voi harkita jo remmin irroittamista. Myös pussia tehtiin yksittäisesteenä ennen viimeisiä ratajuttuja. Yritin lähetellä Yelloa kauempaa pussiin sieltä sivusta, jotta ehtisin toiseen päähän vastaaottamaan sitä. Aluksi tämä oli vähän vaikeaa. 

Jatkoimme seuraavanlaisesti: jätin koiran lähtöön ekan hypyn taakse ja otin sen vastaanottona. Siitä lähetin koiran sylkkärillä u-käännös hyppyjen ekalle osiolle ja vastaanottovalssasin jälkimmäiselle. Tähän oli se vastaanotto ratasuunnitelmallisesti turha, mutta halusinpa vain kokeilla, onnistunko. Jep onnistui muuten, mutta kerran u-käännöksen eka rima alas. Tästä jatkettiin putkeen ja vielä hyppy. Vauhtia oli aika kivasti, mutta kuten tuli huomattua, se oli vasta alkulämmittelyä, varsinainen tukka vinossa-osio oli vasta tuloillaan....

Sitten pujottelua; hypyn kautta suljettu kulma (tiukka, mutta Yello osasi sen, hieman siirsin pujottelua edeltävää hyppyä Yarran jäljiltä, joten Yellolle kuitenkin hivenen helpompana versiona) pujottelusta -> hyppy - > takaisin kepeille.

Kauniiksi lopuksi teimme vielä kierroksen testaamaan, osaako Yello sen keppien suljetun kulman myös vauhdista.  Hyppy - kepit (sama suljettu kulma) -  hyppy - putki - hyppy - kepit (edelleen sama suljettu, mutta mielettömästä vauhdista). Koira teki siis ikäänkuin ympyrän, jonka toisena ja viimeisenä esteenä oli kepit. Musta tuntuu, että Yello taisi tehdä tänään henkilökohtaisen nopeusennätyksensä kepeillä! Se kiihtyi ihan ennennäkettömään vauhtiin tuossa kuviossa, missä se pujotteli ensin toiseen ja sitten toiseen suuntaan käytyään vain hypyllä siinä välissä. Harmi, kun ei ollut kellotusta:)-.Maneesin hiekka oli kaameilla kuopilla pujottelun kohdalta. Ja musta tuntuu, että osa siitä hiekasta oli  mun päällä. Onneksi mun ei kuitenkaan tarvitse olla ihan kovin lähellä koiraa sen pujotellessa. Muutenhan tässä tarvitsisi suojalasit yms varusteet.