Käytiin pikkuisen vapaaharkkailemassa kelpukoiden kanssa. Alkoi melkein kaipaamaan alkukesän sateita, nyt meinaan oli kuuma!! Onneksi treenien päätteeksi pääsimme pulahtamaan uimaan. Teemana olivat pienet ohjauskikkailut ja (yllätys) raahasin myös puomin esiin...

Rata oli rakennettu Hessun tiistain radan innoittamana suht samaan muotoon. Siinä oli symmetrisenä kuviona hyppy keskellä, laidoilla mutkaputket ja päädyissä 2 hyppyä. Yhteensä siis 5 hyppyä ja 2 putkea. Tästä pystyi tekemään useita pieniä variaatioita esim putkenohitukseen...

Yello aloitti ensin pujottelusta. Ja voin sanoa vain yhdellä sanalla: "vau". Nyt viimeistään lähti ne ylimääräiset verkot uusiokäyttöön. Vauhtinapit on kaakossa ja tekniikka alkaa hahmottua. Sitä en sitten vaan osaa sanoa, koska uskallan poistaa viimeiset 2 verkkoa. Eihän tässä nyt ole kiirettä, suunnitelmissa on aloittaa kisaura vasta ensi vuonna. Teimme 6 toistoa, 3 molemmin puolin. Vaikeutin vähän sisäänmenoja + liikuin aika kaukana kepeistä (sivusuunnassa) Yellon tehdessä. Tätä menoa voinkin kohta jo testata vedätystä ja valssausta ja leikkausta ja mitä vielä...! Putkihässäkässa aloitettiin valssiharjoituksella (sama kuin tiistaina), jossa ohitettiin putkenpää ja mentiin toiseen. Nyt tosin jatkettiin takaisin sinne keskimmäiselle hypylle ja tein siihen sylkkärin. Toiseen suuntaan melko heti onnistuminen, toinen suunta vaati vähän enemmän alleviivausta.

Yarra teki tuota samaa harjoitusta ja yllätys yllätys..... sehän meinasi mennä aivan läskiksi. Yarra meinaan halusi mennä (tai sanottakoon; taisin ohjata aluksi huonosti ja löysästi) kaikkiin mahdollisiin suuntiin... Lisäsin kuvioon käännöksen ja puomille viennin vinosta. Puomin alastulossa alusta ja makupala. 2on-2off se kait nyt olisi se tavoite. No, näissä ei tänään ongelmia, tietenkään. Tilanne tsekataan paremmin sitten sunnuntaina, tässä välissä emme taida enää ehtiä kentälle treenaamaan. Mutta ainakin tänään sujui hyvin.

Yello jatkoi puomi-toistoilla. Sitten tehtiin vielä 1 harjoitus (yllättäen se sisälsi putkenohitusta). 2 hyppyä suorahkoon, lähetys putkeen, sieltä keskihypylle, täyskäännös ja putken ohi laitahypylle. Toiseen suuntaan meni aivan käsittämättömän hyvin. Ja toiseen suuntaan yhtä käsittämättömän huonosti! Eli sujahti aina vaan sinne putkeen, kun piti ohi... Kuvio oli suht symmetrinen, mutta olihan se putki siirtynyt treenin aikana. Taisi olla aika lähellä. Olin vähän ihmeissäni, kun näitä ohituksia on tehty niin paljon, että Yello yleensä on kuulolla. Vihdoin sain väännettyä virheittä.

Päätin kuitenkin testata saman Yarralla ja vasta sitten tajusin, että ei koirassa (Yellossa) todellakaan ole mitään vikaa, vaan se ohjaus.. Tähän suuntaan hypyn ja putken kulma oli sellainen, että tavallinen kääntö ei onnistunut (Yarrakin meni putkeen), piti vaihtaa jaakotus siihen hypylle. Yarran kanssa tehtiin näin ja onnistuttiin heti. Yarra teki vielä pujotteluun avokulmia, jätin sen osittain hakemaan kulman itsenäisesti, kaikki onnistuivat nappiin.

Ja niinpä tietysti... oli Yellollakin testattava se jaakotus ja putken ohitus uudestaan siten myös... Ei pettänyt tuo agitykki ei. Ensin jännitin jaakotukseen lähetyksen ajoitusta (Yello mielettömän hyvin kuulolla), kun se saatiin kuntoon, ei muussakaan ollut ongelmaa. Eli tarvittiin Yarra, jotta oivalsin ohjauksen mättävän Yellolle. Ja niin sitä jaakotusta sitten treenattiin tänään. Kaikenlaisia ohjauskuvioita on menty ja mennään. Ja lujaa.