Hakutreeneissä käytiin kokeilemassa, mikä kaikki voi mennä pieleen... aika paljonkin:).

Yarralle oli tarkoitus ottaa se "norjalainen sekametsä", mitä viimeksi ehdoteltiin. Eli tuotiin koira metsään ja näytettiin sille haamuina maalimiehet (4 kpl). Osalle otettiin myös ääniapu, koska näkyvyys oli huono. Metsässä kävi aikamoinen hulina ja huiske, kun maalimiehet olivatkin luultua hitaampia siirtymisessään. Huutoja kuului sieltä ja täältä, kun jo tultiin keskilinjalle. Hitaammin olis siis pitänyt toimia. Vieläpä toiselle puolelle merkatut piilon paikat menivät sekaisin, kun siellä olikin yksi ylimääräinen merkki ja maalimies ei ollutkaan etukulmassa, vaikka piti olla. No, saatiin kuin saatiinkin kaikki piilot koiralle näytettyä.... jotenkin ja hirveellä ylimääräisellä sekoilulla. Sitten yhden koiran ajaksi koira autoon odottelemaan. Jos tuon sekoilun jälkeen koira vielä jotakin tekisi, niin johan on mestari:)-

Odottelun jälkeen koira autosta ja ekalle pistolle. Yllättävän hyvä! Ei mennyt aivan suoraan, eteni kyllä hyvin,  mutta sitten joutui hieman kiertelemään ennen löytöä. Annoin koiran tehdä töitä, kun se pyöri tietäväisen näköisenä siellä etukulman liepeillä. Sitten toinen etukulma: joka oli sanoisinko täydellinen! Ihme rekku kaiken tuon sähellyksen jälkeen ja vieläpä se etukulma, jossa sitä sekoilua juurikin esiintyi. Kolmoselle taas eteni hyvin etäisyyttä, mutta sitten ilmeisesti bongasi jäljen ja meni sitä vähän aikaa väärään suuntaan. Mutta melko hyvä, kun aika pian palasi oikeaan suuntaan. Hienoa! Viimeinen maalimies oli sitten vaikein. Mitään jälkeä ei tietenkään ollut, kun maalimies oli siirtyvä. Maasto oli suht tasainen noin 25 metriin, josta lähti rinne alaspäin. Eteni (no, mutkitteli) siihen tasasen loppuun ja jäi haahuilemaan siihen. Kutsuin pois (saattoipa olla juuri sillä hetkellä kuitenkin hajulla, hyyyyvä minä!), kun en ollut pistoon tyytyväinen. Ei oltu sitten varmoja, oliko se maalimies kohdilla ja pyydettiin ääniapu. Koira lähti maalimiehen äänen kuultuaan metsään odottamatta mun lupaa. Sitten löytyi jo. Haukun aloittamista Yarra mietti tänään taas hitusen. Eletään toivossa, että se siitä paranisi kokemuksen myötä. Yhteenvetona: ei ihan kaikki mennyt pieleen, mutta melkein kyllä:). Parempi onni ensi kerralla, toivottavasti.

Morriksen treeni oli 5 ukkoa ja 1 tyhjä. Meni vallan loistavasti, vaikka lähetinkin ekan piston väärälle puolelle. Se tyhjä tuli sitten samalle puolelle, kuin tokavika löytö. Hyvät pistot (paitsi se tyhjä, kun lähetin liian läheltä, missä oli jo käynyt), hyvät haukut, yksi ukoista umpipiilossa. Ei valittamista!

Yellokin oli ensimmäistä kertaa tutustumassa hakumaastoon. Oli mukana tallaamassa + syömässä makkaraa. Oli niin innoissaan, että ei tahtonut tulla autolle mun kans. Kaikessa on niin kiva olla mukana.