Nyt oli aikamoisia haasteita treenikuvioissa, eikä onneksi ihan penkinalle menneet kiemurat:). Ekalla radalla oli putkien välistä vientiä, ahdas A-esteelle vienti, taas putken edestä kääntö ja toisesta (suorasta) putkesta syöksy kepeille. Loppuun ulkokautta kierto 90 asteen hypyillä. Yarran kanssa ensimmäinen kierros onnistui muuten hyvin, paitsi tuo 2 putken välistä kiito hypylle. Tai se vielä onnistui, mutta sitten yritin valssilla kääntää koiraa seuraavalle hypylle ennen A:lle vientiä, niin sain koiran kääntymään niin paljon, että meni siihen toiseen putkeen... Muuten siis tyystin onnistunut, hienoa. Otetiin se valssauskohta sittenkin siten, että vedin koiran ekalta hypyltä mukaan ja lähetys seuraavalle (+leikkaus), näin itse plokkasin sijainnillani sen putken suun. Otettiin muutama toisto, ihan hyvä. Sitten vielä kokeiltiin sitä putken väärän pään ohitusta hypyltä lähtien kierrättäen hypyn molemmin puolin. Toiselta puolelta kierrättäessä putken väärä pää jäi tosi avonaiseksi, mutta Yarran nyt saa käännettyä vaikka kuinka pois (no, okei, ainakin yleensä onnistuu..:).

Trullin kanssa sama rata meni muuten ihan bueno (kokeilin samaa leikkausta, kuin Yarran kanssa, ok), paitsi takeltelua pujottelussa. Pujottelu meni kohden ei mitään, eikä se ollut Trullin mielestä kovin hauskaa... Kiire siis pois jo ennen viimeisiä keppejä. Putkeen syötössä joutui koiran viemään hitusen lähempää sinne suuaukolle, mutta sittenkin ehti jatkotilanteeseen ihan hyvin.

Tokalla radalla oli sitten taas vääntöä ihan riittämiin. Alussa välistävetohypyt, josta vienti pujottelun avokulmaan takaoikealle. Siitä suoraan putkeen, puomille, hyppyjen kautta (+yhden ohitus) taas suoraan putkeen. Hypyll, A-esteelle, vino kulma pituudelle, putkeen, toiseen putkeen ja hypylle, josta välistäveto U-käännöshypyille. Yarran kanssa alku rullasi hyvin, mutta sitten siihen hyppyjen kautta putkeensyöttöön jouduin takaa juoksemaan voimakkaasti ja koira epävarmaksi ja ulos putkesta. Otettiin sitten niin, että vein ne hypyt (+ sen ohituksen) toiselta ohjauspuolelta, jolloin putkeensyöttö oli lähetyksenä kuolleeseen kulmaan. Ei mitään ongelmaa niin tehtynä. Sitten taas hienoa rataa, kunnes tultiin siihen välistävetoloppukohtaan. Koiran huikea vauhti suorast putkesta tullessa yllätti ohjaajan, eikä taitto siitä tykityksestä onnistunutkaan. Sitä kohtaa sitten vielä hiotiin jonkinverran. Haettiin oikeanlainen sijoittuminen + käden staattinen käyttö, jolloin siihen vetokohtaan sai sitten kontrollin, kun veti käden alas. Yarra reagoi hienosti.

Trullin vein sitten suoraan samalla tavalla, kuin Yarra oli viety. Hienosti Trullikin teki pujottelut sun muut, vain tuo loppu oli taas haasteellinen, kun Trullia on vedettävä vähän enemmän kuin Yarraa, jotta sen sai taipumaan U-käännökseen. Ajoitusta haettiin ja vihdoin se löytyikin. Kontaktit onnistuivat ihan ok, vain tuo suorasta putkesta puomille oli tosi pitkällä laukalla, joten se ei osunut. Jouduin jäämään tosi kauas jarruttelemaan, jotta osui. Ja alastuloon sitten, sanomattakin selvää: kiire:).