Eilen keskiviikkona oltiin kentällä vapaaharkkailemassa. Ensin Yarra otti edelliskertaisten treenien twist-kuviota toisinpäin ja se olikin yllättävän hankalaa (= sitä osaa toimia varmaan vain toisin päin??). Se twist oli kaikkea muuta kuin puhdasoppinen, käännyin valssiin niin nopeasti, että Yarra oli ketteränä koirana heti messissä ja eikö juossut jokusen kerran väärään päähän putkea... Radan aloitukseksi tällä kertaa laitoin rengas-okseri, josta valssauksella hyppy- sylkkäri- takaakierto hyppy- twist -kauimmaiseen putkenpäähän. Vielä jatkettiin viistohyppyjä (2) ja avokulmaan pujotteluun. Siis muuten meni hienosti, mutta twistissä siis ennakointia putkeensyötössä, josta siis väärästä päästä sisään. Ekalla toistolla jäin myös liikaa "taivuttelemaan" koiraa viistohypyillä, eikä se pujottelun avokulma ihan itsenäisesti onnistunut.. Sitten oli pakko mennä vedättämään hypyt (taisivat itse asiassa mennä paremmin eli vähemmillä kaarroksillakin niin) ja pujotteluun hienosti ja varmasti.

Sitten Trulli samaan kuvioon; kuten aavistin, sylkkäri-kohdassa, jonka toki otin Trullille valssina:), koira jo hämmentyi; eikö saakaan mennä suoraan?? (=Jep, se oli Noormarkussa lauantaina, kun olis PITÄNYT MENNÄ SUORAAN. Joo, ei kärventele enää yhtään, ei.) No, siitä selvittiin ja sitten seuraava probleema; takaakierto, josta se twist, kokeilin ihan piruuttani, ja hämmensihän se Trullia. Mutta saatiin kuitenkin tehtyä! Nyt Yarrasta oppineena vedätin viistohypyt ja ehdin kepeille syöttelemään. Siinäkin Trulli hieman haahuili ennen sisäänmenoa, mutta itse kepit kuitenkin hienosti. Alusta koko höskä vielä kerran. Renkaalle jätin koiran tarkoituksella itsekseen suorittelemaan, siinä ei ongelmia nyt, kun rengas oli suorassa. Okserin jälkeiseen valssaukseen kiirehdin, jotta sain koiran kääntymään paremmin, onnistui. Takaakiertokin meni sisulla, putken väärää päätä katseli kummallakin toistolla, mutta agrella koiran eteen ja lähetystä.... Eli ei nää kuviot ihan Trullin parasta, mutta meneehän se, kun rautalangasta väännetään:).

Sitten oli paaakko rakentaa se Noormarkun loppusuora, joka juuri ennen rengasta hivenen taittoi vasempaan ja 2 viimeistä hyppyä. Laitoin ensin toisin päin, eli se kaarros tuli oikeaan päin. Ekalla toisolla vedätin tarkoituksella, kun halusin nähdä, mitä tapahtuu. Yarra meni siis ensin, puhdas suoritus. Sitten Trulli: meni taas renkaan kehikosta ulkoreunasta. Hitsit! Sitten otin yhden toiston varmistuksella ja meni oikein. Vielä vedätyksellä ja taas mentiin oikein. Sitten raahasin esteet toiselle puolelle ja nyt se sama suunta kuin kisaradalla. Ja nyt ei Trullikaan enää erehtynyt. Tähän suuntaan olin asentanut vielä kepit loppusuoran päähän sellaiseen kulmaan, että kepit lähtivät kohden radan keskiosaa viistosti. Eli muodosti viimeisen hypyn kanssa alle 90 asteen kulman, eli teki ikäänkuin kärjen sinne sisäänsyöttöön. Ohjauspuoli oli siis koira ohjaajan oikealla puolella. Siinä olikin Trullilla ihmettelemistä! Tällaiseen kulmaanhan on nykyisin "muotia" viedä koira vastakädellä ja näyttä sille 1-2 väliä melkein peruuttaen + sitten suoristaa itsensä menosuuntaan. Olen aina kammoksunut sitä, koska oma koordinaatio on hivenen puutteellinen. Mutta koska Trulli ei kertakaikkiaan hahmottanut sitä kulmaa itsenäisesti, kokeilin tuota käsinäyttöä ja voilá; koira osasi ja meni oikein muutaman kerran! Ehkä mun täytyy treenata tuota, että saan tuettua koiran sinne oikeaan väliin tuollaisissa tilanteissa. Ja sitten vielä Yarra; nop, sanomattakin selvää, että koira selvityi tuostakin pujottelukulmasta itsenäisesti, pakko oli päästä kehumaan (kun on itse kouluttanut koiransa:). Mutta oikeastaan tuo kulma onkin helpompi koiran hahmottaa, koska se kiertää ekan kepin, eli avokulma on useimmille huomattavasti pahempi.

Lopuksi otin vielä Yellonkin kentälle tekemään muutaman jutun. Se oli jo esteiden kantovaiheessa bongannut suoran putken. Tai kyllähän mä taisin sen sille ensin näyttää (tyhmä minä) ja pistää läpi pari kertaa. Yhtäkkiä meinaan huomaisin, että jätkähän rallaa putkea viittä veisaamatta siitä, että se liikkui (ei ollut vielä paikoillaan, joten ei ollut painojakaan laitettu...). Nop, sittenhän piti jo vahtia, ettei juokse siellä ihan solkenaan. Eli mentiin sitten lopussa sitä  putkea hallitusti. Laitoin koiran istumaan putken päähän ja sinne sai juosta vain luvan kanssa. Noo, kerran pääsi livahtamaan... Sitten vielä otettiin 2 hyppyä suoraan (rimat n 5cm) siten, että jätin koiran lähtöön istumaan ja poistuin (rimojen yli) sinne jälkimmäiselle ja vasta sieltä annoin koiralle luvan tulla. Onnistui yllättävän hyvin! Rimoja nyt ei tarvinnut pelätä, kun ne oli maanrajassa, mutta että se pysyi siellä lähdössä, se oli kiva juttu se. Paikallaolo kun on niitä ainoita tokojuttuja, mitä pikkusen voi sanoa treenanneensa:). Eli nyt ainakin onnistuivat. Näiden lisäksi Yello otti hieman seuraamisen ja luoksetulon loppuasennon-paikan alkeisharjoitteita. Harmi, kun makupalat loppuivat juuri, kun oltaisiin saatu häiriötä kentälle tulevista agitreenaajista.