Agikisat, tällä kertaa Orivedellä ja 2 rataa, molemmat agilityä. Mukana molemmat koiruudet.

Eka rata oli muuten helppo, mutta jokaiselle kontaktiesteelle oli jotenkin vaikea vienti. Tuli helposti kaarta + sitten myös huonosti käännettynä kielto (keinulle...). Yarra meni taas ensin (toivoisin suoritusjärjestyksen toisinpäin, mutta ei voi mittään, jos ne aina on näin päin). Alku kulki ihan hienosti, putkeen vääntöä, pujotteluun työntöä, A-esteelle menoa. A:lta lähtiessä oli vuorossa 3 hyppyä, putki tyrsyllään niistä ensimmäisen jälkeen. Ei siitä vielä putkeen, vaan tokan hypyn jälkeen. Siitä oli tarkoitus tulla u-käännökseen toiselle hypylle, mutta onnistuin jotenkin saamaan rintamasuuntaini kohden sitä putkea, vaikka ei pitänyt siinä enää haitata. Mutta minkäs teet, jos ohjaaja on surkea... Siitä jatkettiin vielä, mutta keinulle menossa siis aiheutin kiellon. Siihen piti koiraa hieman vetää tai olisi siis pitänyt vetää. Linja oli sellainen, että edeltävältä hypyltä oli matkaa ja suoristaminen olisi ollut tarpeen. Koska en niin  tehnyt, koira pomppasi keinulle ja suistui samantien alas toiselta laidalta. Loppuradalla tapahtui vielä varmaan jotakin häröä, mutta ei siinä sitten enää muuta voinut todeta kuin, että hylly on jo.

Harmin harmi se Trullin veto tuolla ekalla radalla. Koira kulki tosi mainiosti ja hienosti ollen aivan kuulolla. Mutta mutta sinne pujotteluun viennissä sitten epäonnistuin. Siinä piti hitusen koiraa työntää ja Trulli vain ei tajunnut koko hommaa. Mun olis pitänyt ottaa se vähän tiukemmin kontrolliin edeltävän hypyn jälkeen ja viemällä viedä se siihen aloitukseen. Mutku ja sitku, koira ei tajua koko esteen olemassaoloa ja seilaa siinä vieressä ekan välin ohi. Ei auta muu kuin kutsua sivulle ja siitä kepeille. Siis ei mitään muuta virhettä, myös ne nykyään ongelmalliset kontaktit kaikki tosi hienosti. Simpuran vitonen (+ 3 sekkaa haahuillessa).

Toka rata edelleen helppo, ei mitään ylivoimaisen vaikeaa. Tänään on koko päivän ollut kiva fiilis kisata, enkä anna ekan radan tuloksien masentaa itseäni. Yarralla taas alussa, mutta ollaan skarppina. Ohjaus lähtee heti alusta rullaamaan upeasti ja pysyn tahdissa vaikeuksitta. Puomille tultaessa käskytän alastuloa liian aikaisin ja koira hidastelee jonkin verran. Kontaktilta lähdetään hypyn kautta pitkälle putkeen lähetykseen, joka onnistuu mainiosti. Sitä valssaten hypyn jälkeiseen pujotteluun (A pahasti tyrkyllä). Käskytysääneni kohoaa ja voimistuu tuossa hitusen, mutta puhtaasti mennään. Siitä vielä kurvi A:lle ja loppusuora, hyppy-muuri-hyppy, ei ihan linjassa, mutta riittävän kuitenkin. Ja Yarra irtoaa tosi hyvin, olen aika kaukana muurilla, kun koira jo hyppää maaliin. Nolla pukkas:).

Trulli sitten oli taas ihan jossakin muualla kuin mukana:(. Harmituksen kontaktit on nyt menneet arpapeliksi. Ilmeisesti nyt jännitän niitä jossakin määrin ja koira reagoi. Keinulle tuli kuulemma ylösmenokontaktivirhe (luulin alastulon epäonnistuneen, mutta se oli kait osunut). Puomilla ylös osui, alas ei tainnut (virhettä ei kuitenkaan annettu). Siitä jatkotilanteessa kepeille taas kielto (ei osaa edelleenkään sitä itsenäistä sisäänsyöttöä kuin joistakin kulmista), vaikka juuri ekalla radalla tuli muistutus Trullin tästä heikkoudesta. Eli en vaan osaa viedä, kun Yarra menee aina itse. Sitten kun vielä siellä loppusuoran alussa koira kehtaa loikata vielä A-esteenkin alastulon yli, niin otan koiran uudestaan sinne aalle ja otetaan se kontakti. Sen jälkeen ulos radalta suorinta tietä. Parempi muistuttaa siitä kontaktista kuin ottaa vaan joku "tulos". Perhanan loikkari!