Tänään keskiviikon helteisissä treeneissä tehtiin mukaelma sunnuntain AGIRODUN open class-radasta. Auts, mä en tykkää näistä open classeista ollenkaan. Aina tulee mieleen se open class (vuonna ööö), minkä Morris olisi voittanut, jos ei yksi perhanan rima olisi pudonnut. Ja noin 125 koiraa osallistui.... en taida toipua tappiosta koskaan.

Dodiin, mutta tähän päivään, ettei mene muisteloiksi. Rata oli siis mukaelma ja samalla lyhennelmä. http://agirotu2010.ylokk.net/OpenClassRata.pdf

Estenrot 1-10 oli kutakuinkin niin kuin ne on kuvassa. Putkesta 10 tultiin suoraan hypyn kautta keinulle (eli ei A kuten kuvassa). Lopussa oli pujottelun jälkeen vain 1 hyppy. Eli suht yksinkertainen rata oli kysymyksessä. Ekalla kierroksella tehtiin melkein nolla, mutta jostakin syystä (varmaan tein jotakin) Yello jätti viimeisen välin pujottelematta. Toka kierros onnistui. Sitten tehtiin rata vielä toisinpäin. Niin se oli hivenen haastavampi, keinulta oli putkitärppi näkyvissä ja puomin jälkeen tuli 2 takaakiertoa. Mutta ei tuossakaan mitään ihmeellistä tapahtunut. Ekalla kierroksella vitonen, tokavika rima. Toistokierros olisi ollut puhdas, mutta otin keinun 2 kertaa, kun Yello juoksi ylösmenolla omalla luvalla. Kait täytyis lakata stressaamasta keinun ja puomin ylösmenoja. Tai sitten ohjata kunnolla (kunnon vauhdin himmaus aina) tai sitten opettaa ne itsenäisemmäksi. Niin tai näin, kontaktivirhettä niissä ylösmenoissa en ole nähnyt ties koska. Joskus silloin kun en vielä ollut opettanut tätä "pysäytystä". Mutta no,  tässä vaiheessa (kun ollaan kolmosissa) pitikin vähän nopeuttaa kontaktisuorituksia. Katsellaan ja ihmetellään. JA erityisesti treenataan. Pitäis treenata myös hyppyjä. Nyt tehtiin välistävetoa siten, että jäin passiivisena kauemmas hypystä ja vain hidastuskäsky (+ mun sijainti) kerto koiralle, että pitää kääntyä nopsasti mua kohden. Tehdään näitä (molempiin suuntiin) + takanaleikkaustreenejä sitten taas, kun ehditään vapaaharkkaamaan. Eli joskus ensi viikolla.