Dodiin, keskiviikko ja Yarran treeni-ilta, kappas vain. Tehtiin aika tiukkaa vääntöä, samantyyppistä oli tässä jokunen viikko sitten. Silloin radalla oli vain hyppyviidakko ja pari putkea. Nyt näiden lisäksi laidoille oli siroteltu A ja puomi.

Alkoi vähän kankeasti. Mun pitäis selvästikin treenata enemmän tämäntyyppisiä kuvioita. Että koira pysyisi kuulolla ja mä ite ehkä vielä kehittyisin ohjaajana. Tai no, ainaskin toi eka on varmaan mahdollisuuksien rajoissaSilmänisku. Tuli lehmänkaarrosta, väärää hyppyä ja hyppyä väärinpäin.... Jokusen yrityksen kautta sitten jo onneksi saatiin aikaiseksi ihan kivaakin lopputulosta. Puomin jälkeiset hyppykuviot (takaakierrot, 5 kpl) alkoivat huonosti, kun en uskaltanut mennä puomin jälkeisen putken "paremmalle" puolelle. Eli jäin sinne tavallaan ullkopuolelle, jolloin takaakierto nro 2 oli vähän sellainen toivotaan toivotaan. Muutaman kerran kokeilujen jälkeen saatiin tämäkin toimimaan ja vielä aika kivasti. Hyppykuvioista jäi vähän sekava fiilis. Toisaalta ne kaikki kohdat saatiin ok-kuntoon, mutta toisaalta tuli vähän liikaa virheitäkin. Plaah.

Mutta se nyt ei näiden treenien suurin ongelma ollut, se sekava fiilis. Puomi sen sijaan on jälleen se emäongelmien emäongelma. Eli jälleen atomeina koko suoritus. Olen arponut jo pitkään, jaksaisinko opettaa puomin Yarralle uusiksi, hivenen eri tavalla. Viime kuukausien sairastelukierteet, mun jalkavaivat ja koiran agilitytulevaisuuden kysymysmerkit ovat viivästyttäneet tätäkin ratkaisua. Ajankohta on aika mielenkiintoinen näille pohdinnoille. Parin päivän päästä ollaan starttiviivalla Liedossa. En ole aiheesta niin masentunut kuin voisi olettaa. Vastoinkäymisiä on ollut niin paljon, että niitä osaa jo oikeastaan odottaa. Eli pessimisti ei pety koskaan. Mutta Yarran puomi uusiksi, kuten ehkä myös tuo elokuun kisakalenteri. Mutta stressataan niitä sitten vaikka ensi viikolla.

Myös Yello pääsi pikaisesti treenaamaan viereisellä kentällä. Taas oli keskiviikko-treenit peruttu jonkun ryhmän osalta ilmoittamatta siitä missään. Mystistä... Mutta Yello teki vähän sitä sun tätä. Irtoamista hypyillä, putkensuun ohitusta ja pujottelua.