Jos sunnuntaina meni Yellon kanssa hyvin, tänään sitten taas ei. Olimme poikkeuksellisesti tiistaina Länsi-Teiskossa treenaamassa, koska jumppa oli peruttu. Ylös ja alas mennään nyt vuoronperään kontaktien kanssa. Fakta edelleen on se, että Yellolle ei ole kriteerit selvillä. Eli tavallaan vaadin siltä sellaista, mitä se ei ymmärrä. Silloin kun kontaktien alastulossa oli namit, se syöksyi sinne nopeasti asentoon. Otin ne pois, kun pelkäsin tämän aiheuttavan sen, että kun se ei näe namia, niin loikkaa silloin pois. Eli siinäkään tapauksessa itse kriteeri ei ole selvillä. Pitäisiköhän ajatella sittenkin sitä kosketusalustaa? Ainakin tuska ja ahdistus on tällä hetkellä melkomoinen.

No, itse treeniin: Radalla oli puomi, A, 2 putkea ja hyppyjä. Kontaktien lähestymiskulmat olivat juurikin sellaista, mitä EN Yellolle kaivannut. Eli vaikeita (tyyliin Mujunen...), suoraan tiukasta käännöksestä. Myös poislähdöt kontakteilta olivat juurikin sellaisia, mitä EN Yellolle kaivannut. Eli tiukka käännös myös poislähtiessä, jolloin vedätys kontaktilla oli vähän keinotekoista. No, toki sovelsin niissä (ekalla pätkällä jätin yhden hypyn väliin, mentiin suoraan putkesta puomille, lähestymiskulma oli siten "normaalimpi"). Eka rata (kontaktit poisslukien) sujui ihan kivasti. Siinä oli alussa u-käännös, ennen A:ta välistäveto (jonka oletin epäonnistuvan ilman muuta, mutta jo tokalla kerralla onnistui) sekä loppusuoralla leikkaus hypyllä. Viimeinen (ja siis myös radan eka) hyppy oli liian lähellä seinää, jouduin varomaan, ettei Yello juokse vahingossa päin. Kaipa se senkin voisi vaikka tehdäSilmänisku.

Yarralle sama rata oli helppoa kauraa. Kontaktien vaikeat lähestymiskulmat meni hienosti ja poislähdöissä ei ongelmia myöskään. Toistokerralla onnistuin aiheuttamaan rimantiputuksen, kun käänsin Yarraa välistävedossa liian tiukasti. Loppusuorallakin taisi tulla jokin härö, kun oletin, että Yarra olisi irronnut. Sitäkin taisi vähän häiritä se vikan hypyn sijainti (tai sitä häiritsi se, koska se häiritsi mua... ehkä paremmin niin). Ja sitäpaitsi oli yllättävän inhottavaa, kun en pystynyt jättämään Yarraa sitä normaalia matkaa (5 metriä) ennen ekaa hyppyä. On näitä joskus ennenkin ollut, kai se on hyvä treenata eri aloitusmatkoilta. Kun vaan tuntuu tässä kangistuvan näihin kaavoihinsa varmaan vähän enemmän kuin laki sallii!

Tokalla pätkällä kontaktit oli sitten Yellon kanssa tuskaa. A:lla lähti ennen lupaa, pysähdyspaikka oli vähän niin ja näin, koira oli epävarma. Mua alko jo tuossa A:lla vähän hermostuttamaan ja "kostoksi" Yello juoksi ainakin 3 krt väärään päähän putkea, vaikka olin kyllä näyttämässä ihan sitä toista. Se taisi raukka mennä tuossa jo vähän sijaiselle. Puomilla ei muistanut pysähtyä ylösmenoon ja alastulo hiipimällä. Siis eihän Yello kontaktiVIRHEITÄ tehnyt ainoatakaan, mutta oikea suoritustapa on edelleenkin sille mysteeri, kun kontakti on radalla. Oli niin tai näin, täytyyhän näitä kontakteja jossakin vaiheessa alkaa yhdistämään ratasuorituksiin. Yksittäisharjoitteissa ei juurikaan ole tullut kämmejä aikoihin. Tai siis lähinnä ikinä. Yksittäin ne onnistuu, radalla ei. Kriteeri on epäselvä. Toiset ne vaan osaa opettaa tosta noin vaan. Me varmaan vielä treenataan ensi vuonnakin tähän aikaan näitä samoja... ja kisataan hyppiksiä! (Jotakin positiivistakin: yksi sylkkäri hypyillä meni aika mainiostiHymy. Takaakierrot myös aika hyvin, vain 1 krt rima alas, muut puhtaasti.)

Koska Yellon kanssa tahkottiin aika kauan, Yarra teki vain pikapyrähdyksen radalle. Puhtaasti, nopeasti, helposti. *Helpotti.