Jo on aikoihin eletty! Muistaakseni Yello ei tiputtanut yhtään rimaa, Yarra sen sijaan taas peräti 2! No joo, ohjausvirheestä, mistäpä muustakaan, mutta erikoista on. Ja niin, olimme vapaaharkkaamassa toiseen kertaan tällä viikolla. Siksi, että sunnuntain normaalitreenejä ei ole kisojen vuoksi. Väsytti lähtiessä, mutta kiva fiilishän siellä vapareissa taas tuli. Koirat oli hyviä ja kaikenlaista ehdittiin treenata.

Yello aloitti oman ekan hukinsa puomitreenillä. Ei sujunut kovinkaan hehkeästiSilmänisku. Koira on aika levoton, enkä usko, että sille on vielä selvä, miten puomi suoritetaan. Puuttunee siis enää 999 999 toistoa.... Joitakin ihan kelvollisia suorituksia tuli, mutta myös aika adhd-versioita... Tästä jatkettiin ratapätkälle. Se oli sama pätkä, mitä edellinen ryhmä oli tehnyt, näytti sen verran kivalta, että lähdin kokeilemaan. Tosin vain sitä loppuosaa, mutta kuitenkin. Siinä mentiin putkesta takaakiertohypylle, pujotteluun ja putken kautta loppuhypyille (4kpl). Hyppyjen haastavin kohta oli u-käännöksen jälkeinen hypyn tavallaan ohitus, missä koira tuli vetään hypyn ohi ja koira suoritti sen omasta suunnastaan katsoen takaakiertona. Yellolle tuo ohitus + työntö (ahtaat välit) ei ollut helppoa kauraa, mutta parin epäonnistumisen jälkeen saatiin sujumaan. Tehtiin muutama toisto siten, että annoin suullisen käskyn vain erityisissä kohdissa (kuten ohitus...). Loppuun pari toistoa keinulle.

Koiran vaihto ja Yarra kehiin. Tehtiin tuota samaista pätkää Yarran kanssa (otin siihen kuitenkin lisäpätkää mukaan). Yarralle tuo ohitus-jne kohta oli lapsellisen helppo. On se sitten niin ihana! "Maalista" käännyttiin tiukasti 180 astetta takaisinpäin ja jatkettiin hyppyjen + putken kautta takaisin pujotteluun. Tästä jatkettiin hypylle ja siitä taas 180 astetta käännöstä ja keinulle. JA tuohon käännöshypylle tulivat ne rimapudotukset. Yarra oli tosi menopäällä ja totteli tiukasti ja niukasti kääntymiskäskyäni seurauksella, että rima alas. Eihän tuosta voi koiraa moittia! Lisäksi Yarra teki vielä puomille itsenäisiä kontaktisuorituksia.

Yello pääsi vielä toistamiseen tositoimiin. Tehtiin jokusia kontaktisuorituksia keinulle. Pujotteluun suljettua kulmaa putken ollessa vieressä houkuttimena (ei vaikutusta). Pujotteluun kokeiltiin vedätystä, tänään se ei oikein skulannut. Yksittäisenä esteenä tehtynä toimi, mutta jos otti vaikka putken alle, kiihdytti koiraa liikaa ja tuli ohi 2:sta viimeisestä välistä. Käskytystä lisäämällä saatiin tuokin onnistumaan. Lopuksi otin hienosti onnistuneen aika staattisen ohjauksen hypyille, jossa koira teki työn mun ollessa melkein paikallani. Liikuin vasta, kun koira oli pujottelussa. Eli koira jäi lähtöön ja menin 3:n hypyn taakse. Eka hyppy oli mua kohden, toka taittui oikealle (koiran vasemmalle), seuraava taas kohden mua. Siitä työnnöllä vielä hyppy ja suljettu kulma kepeille. Vauhti oli taas pelottava.