Treenattu on, ihan joka päivä, mutta ei ole ollut aikaa kirjata. Nyt yritän muistaa jotakin.

Maanantai 2.5. Tehtiin ihan vain pienet palauttavat treenit koskien sivulletuloa ja noutoa. Sivulle autoin makupalalla + naksautus. Noudossa loppuosaa lelupalkalla.

Tiistai 3.5. Edelleen aika pienet treenit, mutta nyt treenattavaa valikoimaa oli enemmän. Sivulletuloja, suurin piirtein niin, että 2 auttaen 1 auttamatta. Junnaa nyt paikallaan. Se ottaa nyt tosi pitkään ja vaatii pitkää pinnaa. Luoksetulon stoppeja, jotka ei kovin hyvin menneet. Eli pientä teputusta sen näennäisen pysähtymisen jälkeen. Noutoa entiseen malliin. Evl:n ohjatun toista suuntaa tehtiin myös, niissä ei tässä kehityksen vaiheessa ole ongelmaa.

Keskiviikko 4.5. Agilityä ja tokoa! Pitkästä aikaa ryhmätreeniä. Radalla puomi, putki, kepit ja hyppyjä. Ja luvattoman lyhyet estevälit!! Rimat Yellollekin 60, sunnuntaina on 1 kisastartti, enkä taida ehtiä treenata enää ennen sitä. Jännitin kentän pohjaa / rimoja / lyhyitä estevälejä ja mitä vielä. Eikä se treenikään kasosesti mennyt. Ekalla radalla hyppy nro 3 osoittautui vaikeaksi, kun yritin ehtiä tekemään persjätön ennen suoraa putkea. Siinä kun automaattisesti jään koirasta jälkeen... Ei onnistunut, Yello tuli aina hypystä ohi. Ei sitten muuta kuin takanaleikkaus putkelle. Vielä loppuradalla ohjasin huolimattomasti kepeille ja Yello sinkosi aina putkeen. Toisella radalla oli vaikeaa kääntää koiraa tyhjään kohden ei esteitä. Hosuin taas luokattoman paljon. Puomille kääntö suorastaan vaarallinen, liian pieni esteväli siis. Olisi pitänyt huomioida ja tehdä ylimäääräiset kaarteet. Mutta olisko se sitten enää agilityä? No, ei se mun ohjaaminenkaan oikein tasokasta ollut, joten sama se kai tuo kaarratuskin olisi ollut.

Torstai 5.5. Toko pienryhmätreenit Kuukujalla. Jäipä vähän ikävä fiilis treeneistä. Paikallamakuussa Yello ei mennyt ekalla käskyllä maahan(!). Kaukoissa Yello ei noussut ekalla käskyllä istumaan ja toistoyrityksellä sitten jälleen ennakoi sen loppuperusasennon. Arrggh. No, onneksi myös onnistumisia, jäävät molemmat hienosti ja luoksetulon stoppi (hivenen kyllä autettuna, vartaloapu) ihan mieletön!! Koska epäonnistumisia tuli, pitää vielä treenata ennen koetta. Jossakin vaiheessa otettin myös sitä ohjatun suuntien alkeita, ne ok.

Perjantai 6.5. Iltasella pikku pihatottikset. Alkuun seuraamista, ok.  Sitten kaukot, hienosti, jee! Jäävät upeasti. Lähestymiset kesti hienosti, en ottanut missään liikkeessä loppuun perusasentoa vaan palkkasin sitä ennen.  Sivulletulot, no joo, parantamisen varaa edelleen on. Lopuksi noutoa, se ei ihan nyt mennyt putkeen. Yello piti huonosti kapulasta ja jäpitti sivulletuloa. Vikana tehtiin kapulanpitoa liikkeessä ja siitä pyysin muutaman kerran viereen. Ehkä sivulletuloa on nyt treenattu vähän liikaa. Ja onnistuneiden ja epäonnistuneiden suhde on huono. Kai se siitä joskus. Näillä sitten mennään huomenna kokeeseen. Syteen tai saveen. Ja musta kyllä tuntuu nyt, että kokeiden välissä vain 5 päivää on ihan liian vähän. Mutta tulipahan sekin nyt kokeiltua.