Sunnuntaina 14.8 oli Mutalassa viralliset tokokisat, joiden talkoiden jälkeen jäin treenaamaan Yellon kanssa. Otettin vähän entisiä kuvioita eli noutokapulan nostoa, hyppynoutoa, kaukoja, liikkeestä istumista, luoksetulon pysäytyksiä ja .... sitten myös tunnaria.

Noutokapulan nosto ja hyppynouto sujuvat nyt hyvin siinä mielessä, että noutoon on tullut siihen kaipaamaani "särmää" ja sähäkkyyttä ja vauhtia. Mutta eihän hyvä tule koskaan täysin seuraamuksitta. Nyt Yello karkailee noutokapulalle... Mutta en olisi siitä kovin huolissani, täytyy vain ottaa treeniohjelmaan takaisin myös hallitut lähdöt kapulalle. Ja pikkuhiljaa taas työstöön se loppuasentokin. Hommaa riittää.

Kaukot  meni tällä kertaa ihan vituralleen. Lisää tekniikkatreeniä ihan läheltä ohjaten. Käskysanat harkintaan, onko ne varmasti hyvät.

Liikkeestä istuminen on jälleen löytynyt! Auttaa, kun istuttaa pari kertaa ennen liikettä.

Luoksetulon pysäytykset - no - kehitysvaiheessa, toivottavasti reagoinnista toteutukseen- väli lähtisi pikku hiljaa lyhenemään.

TUNNARI.  Tunari. Murheenkryyni. Taannoin Yellolle yritettiin opettaa tunnari piilottelemalla oikeaa ja pikku hiljaa piiloon lisätä myös vääriä. Yello oppi tuomaan aina sen ensimmäisen, mikä eteen osui. Sitten naksuteltiin. Esillä oikea ja vääriä. Yello oppi tuomaan sen kapulan, minkä kohdalla naksutetaan. Mutta ei sitten käyttämään sitä nenää tai tajuamaan mitä haetaan. No, asiaa mietittyäni, pakko laittaa naksu varikolle ja tehdä jotenkin muuten. Nyt oli oikea piilossa ja väärät ESILLÄ siinä lähistöllä. Ensin toki tein muistutuksen pelkällä piilotetulla omalla. Nyt jäi väärät rauhaan ja koirakin oli rennompi. Ei se vieläkään tajua jutun juonta, mutta toivottavasti jossakin vaiheessa lamppu syttyisi. Palkkaus on pakko tehdä pallolla, jotta koira pysyisi rentona. Jonkin verran on paineistumista ilmassa. Raukka kun ei tajuu!

Tänään tokot yhteistreeneissä Haavistolla. Aloitin tunnarilla. Tein samoin kuin  sunnuntaina Mutalassa. Ihan hyvät olivat nytkin suoritukset. Mutta koska olen pessimisti, en uskalla toivoa liikoja.

Ryhmäpaikallaolot. Istuminen nyt hyvä ja vähän oudompiakin koiria rivissä, hyvä. Paikallamakuukin hyvä, mutta lopussa reagoi muiden istu-käskyihin. Otin paluun uusiksi.

Ruutu. 2 kpl läpijuoksuja (palkkaus pallolla), koska on alkanut hidastella ruutuun tullessaan. Lopuksi 3. ruutu seisahduksella, hyvä.

Kaukoja läheltä, pientä haparointia kuitenkin ilmeni. Liikkeestä istumiset sen sijaan onnistuivat.

Seuraaminen tuntui hyvältä, otin käännöksiä ja hidasta. Luoksetulon pysäytykset yhtä lukuunottamatta huonoja. Onneksi edes se yksi onnistui! Noutokapulan nostoa ja hyppynoutoa tehtiin myös. Karkailee, karkailee, mutta karkailkoon vähän. Yksi kokonainen hyppynouto liikkuroituna. Siinä ei enää karannut. Ja otin loppuun asti, perusasento jäi tosi väljäksi. Mutta tuli kuitenkin omatoimisesti sivulle. Siitä on taas hyvä jatkaa työstämistä.