Osallistuttiin tokon seuramestaruuskisoihin ja luokkana VOI, kisa epävirallinen.

Paikalla makaaminen 9,5. Oli haistellut (ei kovin lähellä maata kuitenkaan) ja liikutellut vähän ETUjalkoja. Aina ne keksii jotakin uutta.

Seuraaminen taluttimetta 9. Yello teki aivan uskomattoman hienoa seuraamista (ohjaaja tosin ei osannut kääntyä), ehkä vähän painoi paikoitellen. Askelsiirtymätkin paremmin kuin treenatessa, tosin itse taisin siirtyä vähän omituisesti, treenataan siis enemmän. Mutta sitten lopussa (hitaassa kävelyssä) tuli joku ihmeellinen katoaminen. Hävis yhtäkkiä mun vasemmalta puolelta takaviistoon. Toisen teorian mukaan paineistui ihmisistä, joita kohden mentiin siinä kohtaa. Toisen teorian mukaan kentällä haisi juuri siinä kohtaa jokin pelottava tai outo juttu? Oli niin tai näin, ei sen olis vierestä mihinkään pitänyt lähteä! Käännyn vasemmalle käännöksissä kuulemma väärin. Jos ymmärsin oikein, annan vartaloavun koiralle. En ole moista tajunnut tai sellaisesta ei ole ainakaan ennen sanottu. Pisteet ehkä tapahtumiin nähden vähän yläkantissa, mutta ei valiteta.

Istuminen seuraamisen yhteydessä 10. Meidän ainoa kymppi! Ja unohdin jopa sanoa vihjesanan ja tehdä viritykset. Siitä huolimatta hyvin.

Luoksetulo 6½. Lähti hyvin, seisominenkin kohtuullinen. Sitten mokasin ja sanoin uudestaan "Yellotule", kun piti sanoa enää "tule". Yellokin hämmentyi mun hämmennyksestä, kun tajusin heti virheeni. Ei lähtenyt kunnolla tulemaan ja sanoin sitten vielä "tule". Maahanmeno odotetun hidas. Käskysekoilu johtuu varmasti rutiinin puutteesta, kun näitä liikkeitä ei juurikaan oteta kokonaisena. Kokonaisena otetut luoksetulot taitaa olla melkein laskettavissa yhden käden sormilla.... Ja tais tässä ennen liikettä alkaa se haistelu-taistelukin... Vai olikohan sitä jo ennen edellistä liikettä, en muista??

Ruutu 0. Lähti hyvin ja muistin virityksenkin, jäi ruudussa kuitenkin liian eteen. Korjas itse tai saatoin antaa lisäkäskyn. Valui uudestaan liian lähelle etunauhaa, kun ei tottele PYSÄHTYMISKÄSKYÄ. Valuu ja teputtaa. Olisi ehkä mennyt maahan ruudun sisällä, jos olisin tajunnut vaihtaa käskyä. Tehotreenaukseen toi pysähtyminen. Erityisen harmillista tottelemattomuutta. Otettiin ruutu uudestaan kisasarjamme lopussa. Onnistui juuri ja juuri, etutassut hivenen koskivat etunauhaan. Tai saattoihan sekin nolla olla (tarkistetaan säännöt). Loppuosan vierelletuloa ei vielä osaa, kun on ehkä 3 kertaa treenattu. Juoksee mihin sattuu. Mutta nyt täytyy saada treenattua ruudun paikka taaemmas, kun lähettää kaukaa eli normaalilta kisaetäisyydeltä (tai kauempaa).  Paikanhakutreenissähän hakee paremman paikan.

Hyppynouto 7½. Ei varastanut, jee. Mutta oli sitä haistelua aina väliajalla. Argggggh. Ja mikä ihmeellisintä, alkoi myös haistella noutokapulan vieressä!! Uudella käskyllä lähti tuomaan. Pistemenetykset uudesta käskystä ja kaiketi tottelemattomuudesta. Piti kapulasta vähän huonosti ja höllästi.

Metallinouto 0. Ei varastanut tässäkään. Päästyään kapulalle hämmästyi suuresti huomattuaan kapulan olevan metallinen. Nosti päänsä ja katsoi mua kysyvästi. En antanut uutta käskyä ja Yello pystyi ratkaisemaan itse eli lähti hitaasti  tuomaan  kapulaa. Tuli sen kanssa tohon mun oikealle puolelle ja tiputti siihen. Odotin aikani, että liikkuri olisi sanonut "käsky" eli irti. Kun ei sanonut, nostin kapulan (sain sen helposti) ja käskin koiran vierelle. Hmm, en tiedä olisiko tuo oikeasti ollut vitosen arvoinen. Virheitä olivat meno- ja paluuvauhdin ero, meni laukalla tais tulla kävellen. Viivytteli tarttumisessa. Sekä tiputti liian aikaisin kapulan. Olihan siinä virheitä kerrakseen. Mutta ehkä me vedetään toi sama setti joskus virallisissa ja katotaan saadaanko pisteitä. Sitä ennen tosin on vähän treenattava metskua. Hämäläinen ei millään saa hankittua uutta kapulaa edellisten hajottua viime kesänä parin päivän sisällä molempien.

Tunnari 0. Ei tehty.

Kauko-ohjaus 7. Mikähän se liikejärkkä oli? Istumisella ainakin aloitettiin, se on varma. Istu-seiso-maahan-seiso-istu-maahan. Ehkä. Yello teki kaikki vaihdot ekalla käskyllä ja eteni vain noin ½ omaa mittaansa. Pisteillä, jihuu! Tuli tietysti eteenpäin sei-maa ja sei-istu vaihdoilla. Muu vaihtoehto olisi hämmästyttänyt:D. Mutta mahtisuoritus koiralta, joka ei tekniikoita vielä osaa ja 10:stä metristä ei ole koskaan treenattu noita vaikeita vaihtoja. Paitsi se yksi kokeilukerta viikolla.

Kokonaisvaikutus 9. Se haistelu.....

Yhteensä 182 pistettä, ei tulosta, sijoitus 2. / 2.

Yarra ei osallistunut mölliluokkaan, kun ei pystytty treenaamaan korvan kipuilun takia. Mutta ahmimiskisaan kyllä. Tai ei se musta kyllä mitään ahmimista ollut, vaan syöntikisa. Pieniä makkaranpaloja oli n. 10:llä asetilla kehällä. Ne piti kaikki syödä mahdollisimman nopeasti. Ei päästy palkintosijoille. Mutta makkarat maistuivat toki.