Yarra starttasi Seinäjoella tänään 3 starttia. Agility (Sivonen), hyppy (Sivonen) ja agility (Mujunen). Hienoisesti olin toivonut, että saisimme täällä kasaan sen puuttuvan palasen SM-kisoja varten, eli tuplanollan.

Päivä alkoi Sivosen agilityradalla kellonaikaan, jolloin en ollut vielä hereillä. Ja suorituskin sen mukainen:). Rata oli ihan kiva, päivän ehkä haastavin tai sitten vain tuntui siltä johtuen aamuherätyksestä(=yöherätys). Se ei vaikuttanut vaikealta, mutta siinä  oli jokusia estekulmia, jotka tulivat rataantutustumisesta huolimatta "yllättäin". Yarran kanssa tehtiin ihan sievää alkurataa virheittä. Sitten lankesin huonosti luettuun estekulmaan ja pujottelun jälkee valitsin väärän ohjauspuolen. Sain Yarran vedettyä ohi seuraavasta hypystä ja korjattuani kiellon vedin koiran sinetiksi väärään päähän putkea. Se oli siinä se. Tehtiin vielä loppurata, jossa kontaktit hienosti ja ennen maalia vielä kerran väärin putkeen. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen  koiraan, itsehän minä siellä olin se mokaava osapuoli!

Sitten jatkettiin hyppyradalle. Alla jonkinlainen piirros radasta. Se oli varsin mukava, tosin pelkäsin, että en saa Yarraa muurille (koska siihen oli "pakko" vastaanottovalssata") ilman, että palikat lentelee. Vaan ei ne mitään lennelleet ja olimme edelleen kiinni tuloksessa, koska alkurata oli mennyt puhtaasti. Pituudelle aika venytykset, mutta koira hoiti, kun itse olin hidas. Kaarteita meillä tuli; hypyn nro 3 jälkeen Yarra oli menossa putkeen (ohjaaja myöhässä), pituuden jälkeen (myöhässä), ja vielä hypyn nro 12 jälkeen Yarra oli menossa pujotteluun (kuinka ollakkaan, ohjaaja myöhässä....). Kaarrosten takia pelkäsin, että aikamme olisi yliajan puolella, mutta onneksi perusvauhtia oli sen verran, että pikkuisen päästiin miinuksille. Siitä se eka nolla.

2137011.jpg

Pitkän päivän viimeistä rataa odoteltiin sitten aika kauan, yrittäen kuitenkin pitää virettä yllä. Tässä saattaisi olla meidän mahdollisuutemme. Laskeskelin, että rata saattaisi olla puomiton ja pystyisin tekemään sen vähän normaalia rennommin. Puomiin ehdimme sitten taas keskittyä keväämmällä! Ja juu, kontakteista oli vain keinu ja A. Mutta sitä juoksemisen määrää... suoria putkia, apua! Etukäteen ajatellen ongelmaksi tiesin nuo takaakierto-hypyt 3:n ( kyllä, KOLMEN ) suoran putken jälkeen. Ja niistä viimeiselle meinasikin tulla kielto, jonka ihan viime tipassa sain estettyä. En ollut ihan varma, oliko virhe annettu, mutta onneksi, onneksi en alkanut itse "tuomaroimaan" ja tehtiin loppuun asti kunnolla. Pujotteluunsyöttö oli toinen "vaaranpaikka" ja varmistelinkin siinä rutkasti. Pyörimistä oli ennen putkea nro7 ja ennen hyppyä nro 13 (olin varmistanut pujottelun sisäänsyöttöä niin paljon, että myöhästyin jatkosta). Vaikka Yarra irtoaakin suht hyvin, ei sentään niin hyvin, että tämä rata olisi mennyt kokonaisuudessaan ilman kysymistä. Kuitenkin aikamme riitti mainiosti miinuksille. Tuplanolla on.

2136955.jpg

Tuplanollan varmistuminen tarkoittaa sitä, että Yarralla on nyt kasassa kaikki vaadittavat tulokset SM-kisoihin 2009. Karsintanollien keruuajan alkamisesta en ole ihan saletti, mutta todennäköisesti Yarralta puuttuu 1 agilitynolla. Sitten lähempänä kesäkuuta päätetään, osallistutaanko SM-kisoihin vai ei. Nyt nautitaan hetki tästä onnistumisesta.