Sunnuntai-aamun aherruksemme agilityn parissa sai taas jatkoa. Kouluttaja oli ollut Leinosen Janitan kurssilla ja rata oli sieltä napattu. Joten treenattiin ainakin teknisyyttä riittämiin.

Ensin otettiin pikkupätkä, jossa oli alussa normi u-käännöshypyt, josta pitkä vienti seuraavalle hypylle, josta valssaten seuraavalle, siitä taas sylkkärillä u-käännös (ei suorassa linjassa). Vielä takaakierto seuraavalle. Huh, tässä oli 6 estettä, mutta sai kyllä pitää tempoa, että pysyi ohjauksen edellä. Tein 2 suoritusta, molemmat menivät puhtaasti, mutta pientä(joskus paljonkin...) hiottavaa nyt on aina. U-käännöksellä jäin taas (!) vähän ihmettelemään ja valssauskohta meni pitkäksi kaarrokseksi. Se oli oikeastaan suurin virhe tuossa pätkässä. Koira on estevarma, mun pitäis tällaisessa kohtaa uskaltaa jo mennä, eikä jäädä odottelemaan ja varmistelemaan. Tämä samankaltainen kohta on tainnut toistua jo 2 peräkkäisissä treeneissä ja olen kummallakin kertaa tehnyt saman virheen. Ehkä mä vielä joskus opin.... Valssissa sain vielä komennon ennakoida ohjaavan käden vaihtoa eli ottaa tavallaan vastakäsi hetkeksi, jolla taivuttaa koira lyhyellä kaarella hypyn jälkeen. Tämä manööveri aiheuttaa tietysti hetkellisen työnnön ennen valssihyppyä, mutta ennakoi kaaren lyhyeksi. Herkkä koira saattaa ohittaa, jos ei kestä työntöä. En ole tätä juurikaan treenannut, mutta se ei Yarraa haitannut, meni upeasti.

Toka pätkä alkoi siitä, mihin eka päättyi. Tehtiin aluksi twist. Eli takaakierrosta vastaanotetaan koira ja ohjaaja jää siivekkeen viereen, heitetään koira koiran puoleisella kädellä tekemään hyppy ja samalla ohjaaja lähtee peruuttamaan. Tästä tehdään valssi napaten koira mukaan ja kiito seuraavalle. Seuraava este oli tässä tapauksessa putki, jonka kauimaiseen päähän oli tarkoitus. Siis tarkoitus:). Jäin valssailemaan liian hitaasti siivekkeen viereen ja koira ehti sujahtaa jalkojeni ja siivekkeen välistä väärään pätkään putkea. No, tällaista ohjauskuviota en ole aiemmin ottanut, joten ei kai heti voi olettaa onnistuvansa?? Uusiksi ja jo meni. Siitä jatkettiin hetki "normaaliohjausta", pari hyppyä suorahkoon, välistäveto ja suoraan vienti pujottelun avokulmaan (ei vaikea). Pujottelusta taas hypyn kautta sylkkäriin (vaikeampi vienti, kuin se eka sylkkäri), hypylle ja kaariputken kuolleeseen kulmaan vienti. Sieltä vielä helppo loppu, helpolla tarkoitan tässä tapauksessa sitä, että HELPOMPAA kuin kaikki muu tässä treenissä:). Hypyn kautta putkeen (sinne mentiin 2 hypyn välistä..), 2 hyppyä suoraan ja (leikkaus) u-käännös.