Tiistai-illan treenikarkeloissa oli tällä kertaa aiheena hyppyrata. Ja juosta sai ihan kiitettävän paljon. Molempien ratojen alku oli sama: hypystä suoraan putkeen, josta täyskäännös toiseen suoraan(suorahkoon) putkeen. Edessä oli hyppy lievänä tärppinä. Jälkimmäisestä putkesta jatkettiin hypyn ja renkaan kautta suljettuun pujottelukulmaan. Siitä hypyn kautta taas siihen ekaan suoraan putkeen (tietysti toinen suunta) ja 2 linjassa (ei suorassa) olevan hypyn kautta takaakiertohypylle. Takaakiertoon tultiin siten, että koira oli hypyn puolella (oikealla puolellani) eli hyppy oli sille ikäänkuin avoimena. Ekalla kerralla varmistelin, että varmasti menee taakse, tokalla kertaa en paljon varmistellut, sanoin vain takaa-hyppy ja Yarra teki sen tosi pienellä kaarella. Siitä käytiin kiertämässä hyppy, u-käännös, hyppy ja pussiin. Pussista vielä puristettiin loppusuoralle: 2 hyppyä ja muuri (tai oliko se vesieste, muuri oli melkolailla vesilätäkössä...). Eka kierros meni virheettömästi, ei tokikaan "täydellisesti" (=niin, mitähän tuokin täydellinen tarkoittaa, sitä olen kaikki nämä vuodet miettinyt... Täydellistä ratasuoritusta ei ole vielä tainnut tapahtua. Lähellä kait muutaman kerran kuitenkin:). Joo, mutta taas eksyttiin asiasta. Muutamaa kohtaa hiottiin ja juostiin kyllä koko ratakin. Alun putkihässäkkä otettiin 2 tavalla, ensin vein oman ajatukseni mukaan, lähetys jälkimmäiseen putkeen ja puolenvaihto. Sitten ohjauksen aloitus ekan putken päästä ja valssilla toiseen putkeen (molemmat toimi). Pujotteluun syötössä sössin jälkimmäisellä kertaa, kun rupesin yliohjaamaan koiraa ja sain sen melkein suht lähellä vieressä olevaan pussiin. Höh, osaahan Yarra suljetun pujottelukulman, hyvä minä taas.... Pussia edeltävissä hyppykuvioissa katkaistiin vähän ylimääräistä kaarta pois.

Toka rata alkoi siis samalla tavalla renkaalle asti. Tällä kertaa mentiin myös kepeille, mutta toiseen päähän, avoimeen sisäänsyöttökulmaan. Pujottelusta lähetys pussiin ja persjätöllä puolenvaihto. Koira pussista ulos ja hyppy -> takaakierto -> hyppy, täyskäännös ja 2 hypyn kautta putkeen. Sieltä vielä työntö (+leikkaus) hypylle ja toisen putken kautta maalihypylle. Lähetin vain sinne putkeen ja juoksin toisen putken vierellä. Tämä rata sujui meiltä suorastaan mainiosti, mitä nyt tuossa lopun ekaan putkeen lähetyksessä Yarra silmäili ensin vähän sitä taaempana olevaa putkea. Mutta ei hätiä, saahan tuon koiran kääntymään vielä vaikka luukulta (tai vaikka sieltä putkesta sisältä, kuten todistettu on). Tokalla kiepillä jäin vähän kauemmas siinä putkeenlähetyksessä, se helpotti kyllä oikean putken lukitsemista. Sitten vielä tuossa avokulmaan viennissä en saanut linjaa täysin ihanteelliseksi, peitin itse hieman sisäänmenoa. Mutta rata oli tosi kiva mennä ja mielestäni myös onnistunut treeni. Noissa käännöksissä keskityin, että ohjaus olisi ennakoivaa ja oikea-aikaista. Aika hyvin taisi toimia, kaaret olivat suht lyhyet ja koira tiesi koko ajan, mihin ollaan menossa.

Toisella kenttäpuoliskolla oli vapaaharkassa esteitä, joita kävin lainaamassa. Yarra otti useita puomi-toistoja. Yellokin otti puomia (alla oli putki, joka mun oli poistettava, ei olla siihen vielä valmiita) ja A-estettä. Koska treenimme loppuivat ajoissa, jäin vielä vähäksi aikaa Yellon kanssa tekemään pujottelua ja pätkän tuosta jälkimmäisestä radasta. Pujotteluun tuli nyt aikalailla painetta, kun kentällä oli tosi paljon härdelliä. Yello ei kestänyt yhtään mun liikettä. Yritin valssata pujottelun päähän. Lopulta kyllä valssakinkin, mutta meni kankivalssiksi. Mutta siten kuitenkin voidaan pitää "onnistuneena". Sitten tehtiin tuo pujottelun jälkeinen kuvio (pussi -> hyppy, takaakierto -> hyppy -> hyppy, täyskäännös -> 2 hyppyä ja putki). Säätöä ensin tuli tuosta pussin jälkeisessä persjätössä (piru tuo koira on nopea), kun livahti takaani väärälle puolelle. Takaakierto erinomainen, täyskäännöksessä rima-vaikeuksia, sitten ylimääräinen kaarros-vaikeuksia. Loppusuora sensijaan erinomainen:). Eli tähän vielä muistutukseksi : treenien aiheena lähitulevaisuudessa on KÄÄNNÖKSET ja haltuunotot hypyn jälkeen. Loppuun otin pari käännöstä lelupalkkauksella tuohon ongelmakohtaan. Ihan hyvin se sujui. Tätä lisää. Ai niin, meinasi ihan unohtua: lopuksi saatiin vielä apuja keinulle. Eli siihenkin muutama toisto.