Tänään torstain valmennuksissa oli ohjelmassa "evl leikkien läpi" ja Kati vetämässä. Ja aluksi ilmoitettiin, että tämä on myös kilpailu. Ou nou, eieiei ikinä mitään kilpailuja, siitä ei hyvä seuraa. Ainakaan leikkimielisistä kilpailuista. Sellaista kun ei nimittäin ole olemassakaan!

Osakilpailuja oli 3 erilaista. Ekassa heitettiin ensin metalli (merkattuun pieneen ruutuun oli osuttava). Aika alkoi siitä, kun koira lähetettiin noutamaan kapulan osuttua alueen sisään. Mä taisin tarvita 2 tai 3 heittoyritystä ennen kuin osui, mutta siinähän aika ei vielä juossut:D. Yello toi metallin ok, tosin tsekkasi ensin yhtä ruutumerkkiä. Sitten koira jätettiin maahan (metskut siinä vieressä) ja ohjaaja jätti koiran. Sitten suora luoksetulo perusasentoon asti. Yello tuli hienosti ja nopeasti perusasentoon asti - kunhan oli ensin napannut metallikapulan suuhunsa!!! Dodiin, se olikin tosi mahtavaa huomata, että metallinoutokin onnistuu. Siitä seuraavana oli lähetys merkille (sai myös viedä koiran) ja merkiltä ruutuun (sai myös viedä koiran). Merkille vähän saattelin koiraa ja ruutuun se meni itsenäisesti ekalla käskyllä. Sijoitus 3. tässä osakilpailussa. Ps. Taitaa se (puisen)noutokapulan nostotreeni toimia hyvin, jos kerran metallikin hoituu, vaikka ei edes pyydetty! Ja saiskos nyt vihdoin motivaatiota hommata uusi metalli, jotta päästäisiin sitäkin taas treenaamaan:D?

Toisessa osakilpailussa tehtiin zeta ja elv-luoksetulo ilman äänikäskyjä. Tai sai ääntäkin käyttää, mutta siitä sakotettiin. Ensin koira jätettiin ruutuun ja mentiin itse zetan alkupisteeseen. Zetan loputtua perusasentoon siirryttiin luoksetulon alkuun ja jätettiin koira siihen. Ohjaaja sai jäädä aina seuraavaan pysäytyspaikkaan kutsumaan/pysäyttämään koiraa. Vasta kun koira oli maahanpysäytyspaikassa ja ohjaaja maaliviivalla, äänenkäyttö oli sallittua ilman sanktioita. Me päästiin koko rata ilman ääntä. Tosin en halunnut käyttää apuja (nameja), joten annettiin tasoitusta muille. En osaa leikkiä oikein:D. Tässä osakisassa taidettiin olla 2., muistaakseni.

Vikassa osiossa sai käyttää ääntä, mutta ei saanut liikkua "ohjausneliöstä". Tykkäsin tästä osiosta eniten ja Yello on sen osion moraalinen voittaja! Vaikka hävisikin 4 sekuntia oikealle voittajalle. Voittajaa nimittäin autettiin noutokapulan löytämisessä, Yelloa ei autettu missään. Koira lähetettiin ensin neliöstä merkille, merkillä seisahdus, siitä lähetys (ohjaajasta katsoen oikealle) noutokapulalle. Koira toi kapulan. Sitten lähetettiin seuraavalle merkille, siellä suoritettiin kauko-ohjaus maahan-istu ja sitten lähetys ruutuun. Alussa sai käydä näyttämässä koiralle eri pisteet (koira siis ohjausneliössä katsomassa) ja viemässä ruutuun vaikka lelun tai targetin tai mitä kukin käyttää). Mä näytin Yellolle vain ekan merkin. Eka merkki yhdellä käskyllä, noutokapulan havaitsemiseen tarvi pari. Tokaan merkkiin pari käskyä ennen kuin löysi (hakeutui sille edelliselle) ja ruutuun muutama käsky ja voimakas vartalo-ohjaus. Suoritusaika alle minuutin.

Että sellaiset kivat treenit tänään. Mutta mä olisin varmasti nauttinut enemmän, jos ei oltais otettu aikaa. Mutta onneksi lohdutuspalkinto moraaliselle voittajalle oli makea. Ihana kaulakoru!