Kelpukoiden kanssa katsastamassa torstaitottiksia. Harvoin käydään, kun ei koskaan ajat ja päivät sovi. Vaikkakin se häiriötreeni on aina tarpeellista:).

Ensin osaavammat eli Yarra meidän koirakunnnan tapauksessa. Tarkoitus oli käydä alokasluokan liikkeet läpi, mutta eihän niistä ehditty kuin murto-osa, kun kouluttajalla oli vähän hidas tuo tempo. No, ensin vähän luoksepäästävyyttä, kättely, ei koiraan koskemista. Ensin Yarra ei malttanut, oli pakko mennä tervehtimään, kun kerran oli tuttu ihminen tulossa kohti. Toka lähestyminen maltettiin. Sitten paikallamakuu; muuten hyvä (eka kert ikinä vieraiden koirien kanssa), mutta meni vasta tokalla käskyllä maahan. Itse makuu täydellinen, vaikka vierestä koira nousi useita kertoja (ja käytiin korjaamassa takaisin). Myös toisella puolella härdeliä (ei viereinen koira vaan sitä seuraava), ei vaikutusta Yarraan. Sitten ehdittiin vielä seuraamista, oli outoa tehdä pidempää pätkää, kun yleensä teen vain lyhyitä ja paljon palkkaa. Meni kuitenkin kohtuullisesti (palkkailin kyllä välillä), tosin sain huomautuksen, että roikun koiran päällä (=pienen koiran syndrooma). Seurasi paremmin ilman roikkumista. Vielä ehdittiin liikkeestä maahanmeno (hyvä ja nopea). Ja pikainen hetsaus-luoksetulo myös. Siinä kaikki mitä ehdittiin ohjatusti. Kävin vielä tekemässä hypyn ennen kuin vaihdoin koiraa. Hyvin meni sekin.

Sitten loppui hyvät suoritukset, kun koira vaihtui. Hirvee härdelli, kun näki niin paljon muita koiria! Yellon kanssa tehtiin aluksi self control-harjoituksia. Eli nameja käteen ja käsi nyrkkiin aina, kun koira yritti ottaa. Sitten kun koira vetäytyi, sille annettiin nami. Aika nopsasti Yello huomasi, mitä vaadittiin. Kun tajusi tämän, rupesin vaatimaan myös katsekontaktin ennen namin antamista. Myös tässä paljon onnistumisia. Luoksetulo-harjoituksen suoritusvuoroa odotellessa tehtiin paikallamakuuta ja maahanmenoja + istumisia. Sekä leikittiin vetolelulla. Jos ei tehty jotakin, Yello vaan riekkui. Vähän helpommalla pääsi, kun teki jotakin sen kanssa. Luoksetulot ok. Tunnin päätteeksi kävin myös Yellon kanssa tekemässä hypyn. Jotakin sähläystä siinä oli taisi hypätä kerran myös toiseen suuntaan (takaisin), mutta onnistuneita suorituksia se normaali vaadittu eli pari.