Tiistaina Haavistolla ohjelmassa oli lähinnä yksintreenausta, apua sain vain lopussa ruutuun. Tehtiin Yellon kanssa sitä ja tätä. Seuraamista (keuli pitkästä aikaa), liikkeestä istumista (ok), kapulannostoa  (puu meni, metalli oli kyyylmä), noutoa kuunteluharjoituksena (EI MALTA!). Noutoa sekä tasamaana, että hyppynoutona. Vikassa eli hypyn kanssa vihdoin kuunteli!  Vierelletuloja kapulan kanssa. Metallilla ei sen enempää kuin nostoa, kunnes suostui nostamaan. Vaikka onhan se viileämmälläkin kelillä onnistuttava. Stoppia. Back to basics. Yello ei osaa seisahtua kunnolla, edelleenkään. Eli alan tehdä alkeisharjoituksia(kin). Vaatimustaso ensin ½ sekuntia (vapautus) ja pikkuhiljaa eteenpäin siitä. Ruudussa näyttöä + pallonheittoa sinne eteenpäin. Näytöstä huolimatta hahmotusongelmia. Kun ei kerta kaikkiaan tiedä, mihin päin pitäisi sännätä. Suoraan ei voi mennä nyt ruudussa eikä hakumetsässä. Arrrrrrrgh.

Tänään torstaina treenattin meille ihan uudella kentällä Haukiluomassa. Varsin hyvä paikka olikin, valoa riittävästi ja vähän häiriötä kävelyteillä liikkuvista ihmisistä ja koirista. Muuten ympäristö oli ankeaa "slummia". Mutta kenttä ja treeni pääasia! Yello teki ekassa setissä ensin noutokuunteluita. Liikkuri käskytteli kaikenlaista ja mäkin vähitellen kaikkea höpöä. Yello ei tänään mennyt retkuun vaan teki vasta, kun sai luvan. Noudot on nyt kohdillaan, into ja vauhti ja tarttuminenkin tällä kertaa. Kertaalleen tehtiin ihan kokonaisenakin. Se osanen mikä vielä noudosta uupuu, on kunnon ote kapulasta. Siihen sitten paneudutaan jossakin vaiheessa. Metallilla tehtiin vaan siihen asti nostoja, kunnes tuli kunnollinen. Taisi olla jo toka yritys. Sitten ruudun loppuosaa. Aika hyvin meni, kun vaan muistan kääntää päätä siihen suuntaan, mihin koira tulee. Ekan setin lopuksi ruutua. Apuri heitti palloa sinne eteenpäin. Pientä hahmotusongelmaa sen suoraan juoksemisen kanssa edelleen. Olipas niin banaania, että. Taidetaan tehdä vähän lyhyemmillä matkoilla vähän aikaa tms.

Tokan setin aluksi paikallamakuu n. 3½ min. Yellolla ei huomautettavaa. Sitten tunnarikapulan kanssa pitoa ja sivulletuloa. Se on vähän vaikea juttu ymmärtää (kun ei se muidenkaan kapuloiden pito-ote ole kunnossa). Muutaman  toiston jälkeen jo aika hyvin. Ihan vikana apurin kanssa luoksetulon pysäytystreenejä. Sitten oli taas lähdettävä kesken kaiken agikouluttamaan. Epistä nää torstait:(.

---------------------------------------------------------------

Aamulla tehtiin muuten tunnari kotipihassa. Yello oli sisällä ja kävin laittamassa kapulat etupihalle. Oma lievästi piilotettuna ja vääriä esillä 5. Muodostelma rivi, oma toisesta suunnasta 3., toisesta 4. Yello pihaan ja istumaan. Vielä en lähetä koiran vierestä, mutta pikkuhiljaa voisin niin alkaa tekemään. Enää Yello ei tunnu ottavan painetta tunnarista. Ja sitten suoritus - taas Yello lähti hieman liian kovaa kapuloille, mutta sitten malttoi. Haistoi vääriä 2, aloitti siitä päästä, missä oli vääriä vähemmän. Tuli omalle, nappasi sen, ja että oli kivaa. Hyvältähän tämä alkaa näyttämään!!