Pyhäinpäivän iltapäivää vietimme Yarran kanssa Länsi-Teiskon maneesilla vapaaharkkaamassa. Erityisesti keskityin pujotteluun. Ja lähinnä tarkoitus oli antaa koiran tehdä itsenäisesti. Etäisyyttä sivusuunnassa ja haastetta myös sisäänsyöttökulmissa.

Aluksi mentiin ihan perussettiä. Sisäänsyötöt ei vielä niitä viimeisen päälle vaikeita, mutta itse pujottelun aikana jätin koiran tekemään itsenäisesti ja etenin (sivusuunnassa) kohden seuraavaa estettä. Pujottelun päässä oli target. Välillä palkkaus heti pujottelun päässä, välillä otin koiran sinne seuraavalle esteelle ja sitten paluu palkalle. Hyvinhän Yarra rullasi, ei moittimista.

Toka treenikerta oli sitten täynnä haastetta. Ensin otettiin puomilta suoraan olleen tärppiputkenpään ohi sinne kuolleeseen kulmaan, siitä takaakiertohypylle + tiukka kaarre pujotteluun. Siitä jatko taas takaisinpäin (koira pujotteli itsenäisesti) hypylle + veto putkeen. Eka kierros hienosti, tokalla ennakoin pujottelusta kääntymistä ja koira jätti 2 viimeistä väliä ottamatta. Mutta sehän oli vain ohjausvirhe:). Sitten testasin pujotteluun uutta (meille uutta) sisäänsyöttöä. Mitenkä sen selostaisin; kyseessä on avokulma, mutta ohjaaja jää ohjaamaan siten, että koira jääkin pujottelemaan ohjaajan oikealle puolelle. Eli koira ikäänkuin vedetään mukaan oikealla kädellä ja sisäänsyötön jälkeen koira taipuu jyrkästi tekemään loputkin kepit. Yritin piruuttani aluksi vauhdin kera; putki- hyppy-pujottelu. Koira oli ulalla. Sitten tein vaiheittain, jätin koiran aluksi n. 5 metrin päähän. Siitä sijoituin vetämään sen ekaan väliin jne esteelle; toteutus hieman kankea, mutta jo vähän asiaa. Sitten koira hitusen kauemmaksi ja sama juttu. Yarra alkoi jo olla jyvällä, käännös sisäänsyötön jälkeen alkoi jo notkistua. Loppuun vielä vauhdista, sama kuvio. Ja kuten aina, tuo uskomaton eläin teki sen taas; puhdas suoritus! Loppuun vielä puomilta lähetys putkeen ja vastaanotto hypylle + avokulma pujotteluun, jossa vain hoputin koiraa vierellä.