Yellon kanssa käytiin kuuntelemassa ja kokeilemassa ruutu-treeniä. Onhan Yello pari kertaa ruutua treenannut, mutta ei mitenkään "tosissaan" olla oltu. Palkkaus/alkeisopetus meillä makupala-alustalla. Valitettavasti Yello ei nappaa maassa olevaa lelua, joten se ei palkkaudu ainakaan tällä hetkellä siten. Eli makupala-alustalla mennään.

Yello teki ensin lyhyestä matkaa ja sitten normaalimittaisena, eihän juokseminen ja irtoaminen ole mikään ongelma... Hienosti Yello juoksi makupalalle ja sitten juoksi ruudun sivussa (ei lähellä) olevan valokuvaajan luo. Vihdoin sitten myös mun luo leikkimään lelun kanssa. Valokuvaajan siirryttyä (varmaan loisto-otokset saatuaan) muualle, tehtiin sitten jo vähän rauhallisemmin. Muutama toisto näitä alkeisia ja sitten kokeiltiin ilman alustaa ja palkka tuli ensin avustajalta, sitten multa (kun ehdin paikalle). Hyvin meni tämäkin. Jatkossa voitaisiin treenata siten, että olenkin lähempänä ruutua sivussa, koira lähtöpisteessä. Käsken ruutuun siitä mistä olen ja tämän sijainnin idea on se, että pääsen palkkaamaan makupalalla tästä paremmin. Ensin vähän kauempana ruudusta ja sitten pikkuhiljaa lähempänä. Mutta tässä kohtaa tietysti koiran pitää osata vähän paremmin se ruutu.

Pikkuhiljaa sitten liitetään seisahdus ja maahanmeno ja maassa pysyminen ja tietysti treenataan myös sivulletuloa. Kaikkia pätkissä.   

Kotiin tultuamme otin vielä esineen luovutusta pihassa. Noutoliikkeenä siis tehtiin. Nyt vaadin osaan toistoja odottamista ja vasta luvan saatuaan sai lähteä liikkeelle. Eli sitä normaalia liikettä lähempänä. Yllätyksenä koiralle viimeistä noutoa ei tehtykään hanskalla vaan NOUTOkapulalla. Silti luovutus perille asti edelleen 100%. Se viimekertainen ei sittenkään ollut vahinko! Tosin joo, sen noutokapulan suuhun ottaminen oli vähän hitaampaa kuin hanskan. Sitäpaitsi en muuten auttanut luovutusta enää yhtään peruuttamalla.

Myös Morris the kotimies pääsi vähän näyttämään taitojaan. Teki hienot noudot ja seuraamista + leikkiä.