Yellon hyppytekniikkakurssi osa 3/5. Lauantai-aamu alkoi pirteästi tekniikalla. Tänään ehdimme vain hypätä, fyysiset treenit jäivät kokonaan. Niitä täytyiskin aktivoitua tekemään tässä välipäivinä. Aloitimme hyppyjonolla, sisältäen 5 hyppyä. Rimat olivat koko ajan maxeilla 20cm. Hyppyväli oli aluksi tasainen 6 kantavarvas-askelta. Seuraavaksi hyppyvälejä muutettiin siten, että aina joka toinen väli olikin 9 askelta. Näin siihen väliin piti aina venyttää hyppyä. Eli välit olivat 6-9-6-9. Tässä koira pistettiin siis tosissaan jo miettimään hyppyään. Itse jännitin Yellon keskittymistä, koska aluksi näytti jopa siltä, että maxit menevät keskirataa (minit ja medit laitaradoilla). Tai mentiinkin loppujen lopuksi keskirataa, mutta medipuolisko aina passasi Yellon vuorolla. Joten koirahäiriötä oli aina vain toisella puolella, ihmishäiriötä sitten siellä sun täällä:).

Sitten jatkettiin vielä vaativampaan harjoitteiseen. Estevälit muutettiin siten, että yhteen väliin oli tarkoitus tulla yksi ylimääräinen askel (ei enää in-out). Välit olivat 9-6-12-9, eli venytetty hyppy-lyhyt-ylimääräinen askel-venytetty. Tässä Yello teki aluksi tuohon pisimpäänkin väliin venytetyn hypyn, mikä sekään ei ole väärin. Viimeiset pari toistoa Yellokin sitten malttoi ottaa sen askelen siihen väliin:). Tässä tuli myös pienen pientä väsymystä kehiin, viimeisellä toistolla napsahti pari rimaa, ei siis tippunut, vaan napsautti mennessään. Jätettiin kuitenkin siihen, kun on niin kamalasti pienelle päälle ajateltavaa..

Lopuksi vielä kääntymisharjoitus. Hypyt asetettiin viuhkaan, esteväli maxeilla 6 kantavarvas-askelta. Viuhkat rakennettiin samantien molempiin suuntiin, joten olipa aikamoinen hyppyhärdeli:). Lopuksi vielä viuhkoista pystyi tekemään "suoran" siirtymän poikittain, rimat siis tokikin näin olivat linjassa, mutta siksakia muuten. Yhdet lisähypyt siellä päissä, jotka eivät siis kuuluneet taivutusharjoitukseen, vain tähän suoraan linjaan. Viuhkassa aina puolelleen taisi olla 4 hyppyä, koko hässäkässä siis 10 hyppyä. Tässä välissä oli toiselle kenttäpuoliskolle ilmestynyt ryhmä treenaamaan. Aikalailla jännitti ottaa Yello kentälle, kun viuhkat tehtiin vieläpä juuri nokka kohden sitä toista kenttää. Yello kyllä noteerasi kaikki näkyvillä olevat koirat, mutta ne "välimuurina" olevat tekniikkakurssilaisihmiset taisivat sitä hieman enemmän kiinnostaa. Vasempaan suuntaan saatiin tehdä muutama toisto, ennen kuin tuli pari oikeaa (lähti parit kerrat parin hypyn jälkeen katsomaan niitä ihania ihmisiä..). Oikeaan meni sitten sujuvammin, kun se oli enemmän pois kaikesta muusta. Sekä taisin vähän ohjata koiraa, kun halusin varmistaa. Periaatteessa tässä ohjaaja ei paljon auta, pikkuisen vain siirtyy paikallaan koiran mukana. Se lopuksi tehty suora linja meni mainiosti! Siitä otettiin pari toistoa ja Yello meni aika vauhdikkaasti, lopussa oli yksi vähän lyhyeltä näyttänyt esteväli, mutta taivutti siihenkin itsensä, eikä loikannut kahta kerrallaan:).

Jäin kurssin lopuksi vielä pikkuisen vapaaharjoittelemaan. Yarralla otin ihan vain pelkkää puomia. Alusta oli lopussa makupalan alla. Ensin muutama perustoisto ja sitten avustajan kanssa. Eli avustaja laittoi (ensin alustalle, sitten alusta poistettiin) makupalan koiran tullessa alastulo-osuudelle. Itse liikuin aika kaukana (sivusuunnassa ja vähän takaviistossakin) puomista. Saatiin siihen alastuloon vähän vauhtiakin, toivottavasti myös varmuutta.

Yello teki vain pujottelua. Ja, kyllä, verkkoja oli vain 2, alussa ja lopussa. Tein vain 4 toistoa, 2 molemmille ohjauspuolille. Koira oli hilppasen väsyneen tuntuinen, enempää ei voinut vaatia tai tehdä. Ja sitäpaitsi..............kaikki toistot virheittä!