Tänään olimme treenaamassa, poikkeuksellista näin, vaikka yleensä Hämeenkyrössä ei torstaisin vuoroa ole. Kyseessä olivat Special Uuden Vuoden treenitJ . Ja mikä kivointa, Yarran tauko on ohi ja molemmat kelpiet olivat kiitämässä! Yello teki 2 vuoroa ja Yarra yhden pitkän.

2196436.jpg

Yello aloitti puomilta, ihan vain  perustoistoja. Vähän äijä hosui tänään (kiire ylömenolta eteenpäin), mutta ihan hyviäkin saatiin tehtyä. Sitten pieni ratapätkä vihreät numerot 1-9. Tarkoitus oli leikata hypylle numero 3 ja koiran oli tarkoitus tehdä hyppy nro 4 itsenäisesti, ohjaajan suuremmin liikkumatta. Vitonen vastaanottona ja u-käännöksen jälkeen veto putken oikeaan päähän. Kiva harjoitus, jossa ohjaajan ei tarvinnut paljon liikkua! Ekalla toistolla tuli puutavaraa tantereeseen enemmän kuin laki sallii:(. Neljästä hypystä 3 rimaa alas. Välissä siis keskeytys. Kun tuli peräkkäin (3-4) alas, keskeytin taas ohjauksen ja kävelimme uudestaan lähtöön. Sen koommin tänään eivät rimat lennelleet! Korkeus tänään 55cm pakkasen takia. Ehkäpä Yello ei oikein kunnioita rimoja, kun ne on helpon matalat. Tai sitten intoa on enemmän kuin tarkkuutta ja järkeä. Tai ohjaaja analysoi enemmän kuin tarpeeksi:). Mutta kun tämä saatiin tehtyä puhtaasti, fiilis oli valtavan hieno. Kyllä se kulkee toi koira, kun vaan pystyisi viemään.

Tässä kohtaa Yello tauolle ja Yarra jatkamaan. Yarran rimat tänään 45cm, koira tosin hyppäsi paljon korkeammalta. Eikä tiputellut... Aluksi tehtiin sama pätkä 1-9. Aika lentoa oli ja koira ehti väliajoilla roikkumaan hihassakin (ei kesken radan, tokikaan). Puomille tehtiin mm. tuota punaisen nuolen osoittamaa pätkää. Kerran Yarra meni väärään päähän putkea, vauhti oli mieletön, enkä saanut kääntymään ajoissa. Harmaat ympyröidyt numerot 1-11 oli toinen "puomiharjoitus". 8-hypylle sylkkäri. Hyvin koira rullasi. Myös keinulla käytiin, puomin suunnasta tultiin. Ensin oltiin käännytty hypyn jälkeen pujotteluun, sitten mentiin siitä keinulle. Siinä suurinpiirtein Yarran treenit tänään.

Yello jatkoi siis vielä toisen hugin. Aloitimme keinulta. Siinäkin vähän levotonta tänään. Aina ei näemmä voi voittaa. Sitten jatkettiin pikku rataa, punaiset ympyröidyt numerot 1-5. Alku oli ekan harjoituksen leikkauskohdan toisinto toiseen suuntaan, lopussa kiva putkeensyöttö. Kivasti Yello tässä rullasi, vain kerran esteen nro 2 jälkeen luki ohjaajan viesteistä putkeenjuoksun. Kyllä irtoo ja tekee itsenäisesti esteitä. Näin on.