3:n päivän agilityputkemme jatkui vielä tänään Yellon viikkotreeneillä. Tehtiin 2 eri pätkää, tasoltaan pätkät olivat selkeitä 1-luokan ratoja. Ja ihanan kivasti meni, se oli positiivista! Ei mitään eilisen kaltaista ylivaikeaa viimeistä kurvia, joka olisi pitänyt tajuta helpottaa!

Mutta ettei nyt pelkäksi positiiviseksi menisi, niin tietysti pitää jotakin pa*kamaistakin tapahtua. Yello oli ekan pätkän tokavikalla esteellä (puomi, luonnollisestikin), kun viereiseltä radalta lähti tulemaan kohti russeli haukkuen/muristen villisti. En tiedä olisiko kurkkuun asti tullut roikkumaan, mutta loikkasin kuitenkin sen eteen karjumaan (Yello oli alastulo-osuudella, mutta ei kontaktilla). Lähtihän se pe*hanan pikkupiski litomaan, mutta ihan tosiKIVA juttu, että tietysti olimme juurikin PUOMILLA. Siis ihan mikä tahansa muu este, mutta EI puomi. Niin just sitten siinä. Yello keskittyi omaan duuniinsa, ei lähtenyt tempomaan kohden sitä pientä valkeaa. Ei ainakaan tällä kertaa. Jos tuosta jotakin positiivista seurasi, se oli se, että mun piti keskittyä olemaan koiralle tosi kannustava ja kehuva lopuilla puomi-suorituksilla. Ja jopa onnistuinkin siinä. Yellohan on suhteellisen vauhdikas ja äänekäskin kaveri radalla, joten jatkossa täytyy olla tositarkkana näiden viereisen radan tyyppien kanssa, saattavat provosoitua Yellon menosta ja meiningistä. Jätetään sitten vaikka vuoro välistä, jos pahalta näyttää. Mä en halua mitään tappelunujakkaa radalle. En tosiaankaan. Vastoinkäymisiä on ollut viime aikoina ihan liikaa, lisää ei kiitos.

Joo, siis niistä radoistakin muutama sana:). Radalla oli hyppyjen lisäksi pituus - A - pujottelu - puomi - 2 putkea - rengas. Mentiin ihan suht S:n muotoista rataa, ekalla pätkällä oli 1 putkeen meno hieman hankalien (ei vaikeiden) 90 asteen kulmassa olleiden hyppyjen kautta. Siinä sain kerran Yellon ohi tokasta hypystä, kun ohjasin löysästi. Muuten ei mitään ongelmia. Kontaktitkin hallussa (paitsi se yksi russelihäiriö). Noo, joo, putkesta tultaessa puomille oli pientä hosumista siinä ylösmenossa, mutta ei mitään vaarallista:).

Toka pätkä oli suurinpiirtein sama toisinpäin. Vain noita 9-kympin kulmahyppyjä siirrettiin avoimemmaksi siten, että jälkimmäisen jälkeen tuli A-tärppi tosi lähelle. Tähän suuntaan rata oli jonkunverran vaikeampi, mutta ei edelleenkään vaikea. Tein 2 jaakotusta! Ja vain kerran sain riman alas (pitäähän niitä vitosia harjoitella!) ja juurikin jaakotuksessa. Puomin ylösmenossa jälleen pientä keskustelua, mutta vihdoin sain kriteerin taas selväksi, jee. Vikalla pätkällä aivan sikamakeet kaikki kontaktit (laitan nyt Yellolle muutaman kerran namin puomin alastuloon valmiiksi, katsotaan).

Nyt levätään muutama päivä, ainakin agilityn osalta. JA Yarrahan loukkasi eilen ilmeisesti uintireissulla varpaansa tai lähinnä kyntensä. Ei se pahasti mennyt, mutta katkesi tosi lyhyeksi. Täytyy odottaa muutama päivä, että kynsi ehtii kasvaa ennenkuin päästän radalle juoksemaan. Että sekin vielä. Mitähän seuraavaksi?

1246650455_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

On se huljaPusu.